היי כולם

RevitallicA

New member
היי כולם../images/Emo70.gif../images/Emo13.gif

אני רויטל, אוהבת נורא פינק פלויד
לצערי, עד הלילה לא יצא לי לראות את החומה ממש לגמרי... הרגע חברתי הטובה יצאה מפתח ביתי לאחר שראינו החומה... עכשיו, בגלל שבתקופת לימודינו עשינו 5 יחידות ספרות אנחנו דיי יודעות לנתח סיפורים, כי מה לעשות...זה מה שלמדנו! אז ניתחנו את הסרט לגמרי, ז"א-לא נישארו לנו שום שאלות בראש בכלל... חוץ מכמה שאלות נורא שטחיות: 1. מי זו ורה לין? 2. הפטישים-זו מטאפורה לכוח, נכון? 3. הצבעים בסמל של הפטישים (אדום ולבן) שגם מופיעים לאורך הסרט, מסמלים משהו?
וסליחה שלא שאלתי בהמשך לשרשור שמתחת, פשוט זה לא היה מקפיץ את ההודעה, ובטח לא הייתם שמים לב...

Marmaduke

New member
הנה תשובות..

אני מקווה שהם נכונות..ואני גם לא מרחיב במיוחד אז למי שמתחשק.. 1. ורה לין היא זמרת מלחמות מה שנקרא בתקופה של מלחמת העולם השניה..היה לה שיר מפורסם שבו המילים "we will meet again some sunny day" והסולן - רוג'ר ווטרס פשוט מנסה לראות אם משהו עוד זוכר אותה (מה לא??) 2. הפטישים הם אכן מטאפורה לכח אני מאמין 3. בקטע של הצבעים זה פשוט נראה לי מן ניגוד משלים כזה.. אדום - צבע של דם, רוע, מוות, כוח ושליטה לבן - צבע טהור, נקי, בעצם ריק ועדין כאילו שכשמשלבים את שני הצבעים נוצרת מן מלחמה כזאת..זה מה שאני מרגיש לפחות.. מקווה שסיפקתי אותך...(אני באמת גומר מהר!)
חיחיחי..

קצת תוספות

לגבי ורה לין: נראה לי שווטרס מזכיר אותה בגלל שהשיר שהיא שרה מדבר על עתיד טוב יותר, ואחת השאלות שווטרס שואל (גם ב"החומה" וגם בתקליטים הבאים שעשה - Final Cut ותקליטי הסולו שלו) זו השאלה האם באמת העולם שלאחר מלחמת העולם השניה הוא טוב יותר משהיה לפניה. הצבעים: למיטב זכרוני נעשה שימוש באדום ושחור, שהם צבעים בהם עשו שימוש מפלגות פשיסטיות (כגון הנאצים), ועל כך דובר בשרשורים קודמים. אני לא זוכרת שימוש בלבן, אבל מן הסתם זה היה לשם יצירת ניגוד והדגשת הצבעים החזקים.

noosh

New member
הפטישים, לדעתי,

מסמלים גם את הקומוניזם והאדום והשחור הם הצבעים של הנאצים

RevitallicA

New member
תודה לשניכם!

אני מאמינה שאפשר להרחיב את הדיון על זה הרבה!
מה זה פטיש סה"כ? כלי כ"כ קטן, שיש לו כ"כ הרבה כוח... זה בטח מסמל כמה כוח יש לבן אדם אחד מתוך מיליון, כוח שיכול להשיג הרבה עוצמה עם הכיוון הנכון, לא?

נימרודל

New member
כן אני מניחה שככה בערך...

בכוח שיש לבן אדם אחד, ואיך שהוא יכול לתמרן אנשים, וגרום להם להיות עבדי הרצון שלו בלי שירגישו בכלל. כמו מן צבא של שיכפולים גנטיים, כל אחד דומה לשני, כל אחד עושה בדיוק מה שאומרים לו בצבא הזה, וכל אחד הוא "סתם בורג קטן במערכת"...

מעניין שהרבה אנשים

נתלים בסרט החומה ורואים אותו כמאד מייצג את האלבום, או לפחות הסרט והאלבום מסתדרים להם ככה טוב ביחד. אבל בסך הכל אסור לשכוח שאת הסרט עשה בן אדם אחד ואת המוזיקה עשו בני אדם אחרים.... ובקשר לצבעים (אדום ושחור) זה דווקא באמת גם מאד מתחבר לי למה שאמרו פה קודם וגם למילים של שיר אחר מאלבום אחר: Us and them And after all we're only ordinary men Me, and you God only knows it's not what we would choose to do..... וההמשך ידוע....

הסרט והאלבום

ווטרס היה מאוד מעורב בעשיית הסרט. למעשה, הסרט משקף יותר את תפישתו וחזונו מאשר את זה של הבמאי, אלן פארקר, או זה של המאייר, ג'ראלד סקארף. ההסרטה עברה במריבות נוראיות בין השלושה, ושינויי תסריט תכופים, בגלל שווטרס ניסה להכתיב לשניים האחרים מה לעשות ואיך. פארקר עצמו אמר אח"כ שהוא רואה את הסרט ככשלון, בגלל ההתערבות הנ"ל.

אוףף...

למה לנתח עד מוות במקום להנות ולזרום עם המוזיקה ולקחת אותה לכיוונים אישיים?

RevitallicA

New member
שאלה טובה!

אבל מדובר פה בסרט ובמוזיקה, ולא רק במוזיקה!

מותק אני אתך!

הסרט והאלבום זכו לאובר ניתוחים נראה לי שאפילו ווטרס בעצמו לא בדיוק הבין למה הוא מתכוון.... חחח ראבק כמה אפשר לנתח יש גבול!

amirnissim

New member
לגבי ורה...

מהמעט שאני יודע, הייתה לה תוכנית רדיו מפורסמת באנגליה של תקופת מלחמת העולם II בה היא הקריאה מכתבים לחיילים שמעבר לים שכתבו להם אהובותיהן. בתקופה יותר מאוחרת היא באמת נהייתה גם זמרת. אני מניח שזה בהקשר לכך שאבא של ווטרס נהרג במלחמה, ובטח אשתו - אמא של ווטרס הייתה שומעת את התוכנית, ככה שזה זכרון שלו מהילדות או משהו..

למעלה