היי כולם

Aislynn

New member
היי כולם ../images/Emo70.gif

יש לי סיפור חדש שאני ממש לא בטוחה בו... יש לי הרגשה כאילו זה לא לגמרי זורם אבל אני לא בטוחה איפה הבעיה ואני ממש אשמח אם תוכלו לקרוא ואולי לעזור לשפר את זה... אני מקווה שאפשר! תודה בכל אופן העתיד כבר שלושה ימים שכל העולם זוגות. לאן שלא תלך, צימודים, כאילו נוצר העולם כולו כדי לספק את השניים. במסעדות יש ארוחות עסקיות לזוג, ובחנויות המוצרים נמכרים שניים במחיר אחד, והעתיד שלי פרוש לפניי, אחד ובודד. עד לפני שלושה ימים גם אני הייתי שניים. הייתי חלק, הולך ברחוב יד ביד, קונה ארוחה זוגית, שני סבונים במחיר אחד, עורך שולחן לשניים ומציע מיטה זוגית.לפני שלושה ימים היא הלכה למצוא את העתיד. לא העתיד שלנו, אלא העתיד. של אנשים אחרים. של המין האנושי. אני לא מבין, צעקתי, וידעתי שהפנים שלי הופכים אדומים, אני לא מבין איך אכפת לך כל כך מהמין האנושי ולא ממני. היא הסתכלה עלי, והוריד הקטן במצח שלה התנפח והתכווץ עם הדופק המהיר שלה. היא לא תענה לי. היא אף פעם לא מסוגלת לענות כשהיא כועסת. אחר כך בלילה שלחה יד מפייסת, אבל אני כבר הייתי לבד. כשעלתה לספינת החלל, היא שלחה יד רכה ללחיי. אתה יודע שאני עושה את זה בשביל המדע, היא לחשה, בשבילך. הנדתי בראש. העתיד שלי ייגמר בעוד חמישים, אולי שישים שנה. שלה עוד לא יתחיל אז. היא עוד תישן. כשהיא תתעורר, כל מה שיישאר ממני תהיה אבן על קבר, ואולי גם זה לא. אבל את זה אני כבר לא אדע. רק היא, והעתיד. כשהיא תזיל עלי דמעה, אני כבר לא אתקיים. אני יודע שהיא רוצה לגלות עולמות חדשים, ולדעת איך הסיפור נגמר. היא תמיד אהבה לדעת את הסוף. אבל אף פעם לא הצלחתי להסביר לה שכמה רחוק שהיא לא תגיע, הסיפור הזה לא ייגמר. אף אחד לא יכול לראות את סוף העולם. היא התעקשה, אני אוכל, רקעה ברגל. ואם תתעוררי עוד מאה שנה, אמרתי לה, בעוד מאתיים שנה – וזה עוד לא יהיה הסוף? ובעוד אלף שנה? היא חייכה, אז אני אחזור לישון. אני אישן עד שיגיע הזמן. עד שאני אדע איך זה נגמר. אתה לא מבין כמה זה גדול? כמה זה מעניין מה יקרה לבני האדם? איך זה ייגמר בסוף? אם נהרוג אחד את השני במלחמת עולם, או אם נפגע באסטרואיד, או אם כדור הארץ יתקפל לתוך עצמו! העיניים שלה נצצו. אני לא רוצה לדעת איך זה נגמר. עתיד המין האנושי לא מעניין אותי. גם שלי כבר לא כל כך מעניין אותי יותר. כי מחר בבוקר אני אקום לבד, ואוכל ארוחת בוקר לבד, ואלך לעבודה ואחזור לבית ריק וקר, ושוב אוכל לבד ואישן לבד. זה העתיד שלי, עד שאחליט לשנות אותו. ואז, אולי יהיה כבר מאוחר מדי. בערב אני יוצא להסתכל בכוכבים, לנופף לה לשלום. אני מקווה שהיא ישנה טוב. אני יודע שהיא עשתה בחירה קלה. היא רק תתעד את העתיד. אני צריך לחיות אותו.

avivs

New member
ממש אהבתי

זה כתוב יפה מאוד. ובכלל כל הרעיון של להגיע לסוף העולם הוא מאוד מעניין. "היא רק תתעד את העתיד. אני צריך לחיות אותו" שורה נהדרת לסיום. למרות שבהתחלה היו קצת יותר מדי תאורים של הזוגות. זה נראה בהתחלה כמו סיפור רומנטי ולא מדע בדיוני, לא שלא הצלחת לשלב יפה בין השניים. אבל עדיין, אולי כדאי להוריד קצת תיאורים. אז בקיצור מאוד יפה.

Yuli Gama

New member
שלום ../images/Emo140.gif

המשפטים חלקים, כתיבה דיי זורמת. רעיונות מעניינים. איפה הבעיה? למשל הנה: 1) יש בסיפור ריבוי רעיונות. זה רע? לא, אבל בסיפור קצר,זה יוצר תחושה של עומס. את מתחילה משהו, ואז רצה לנושא הבא. *כל העולם מחולק לזוגות, וגיבור בודד * טיסה לחלל *הדרך הנכונה לחיות את החיים ("היא רק תתעד את העתיד. אני צריך לחיות אותו") כל אחד מהרעיונות מספיק לסיפור קצר, כולם ביחד יוצרים בלגן. כדי שתבחרי אחד מהם, ועליו תתמקדי. *האם באמת התכוונת שכל בני האדם חיים בזוגות, או שזו רק תחושתו של הגיבור? אם זה הראשון, אז זה סיפור מפני עצמו, אם זה השני אז זה לא ברור מהכתיבה. *לא לחלוטין מובנת הסיבה שלה לעזוב. אם כולם חיים בזוגות, אז טבעיה שיעזבו גם כזוג. אם היא טסה למצוא את "הסוף" של האנושות, אז איך זה יכול להיות למען המדע? הרעיון של הטיסה לא ברור לחלוטין לי קקורא, ואני חושבת שהוא לא ברור לחלוטין גם לך. *איך לחיות את החיים - מכיוון שלא מדובר על כך למשך כל הסיפור, הרעיון הזה הופך למשפט "יפה(קלישאי)" שהגיבור זורק בסוף. לא מובן מה הוביל אותו להישאר. למה מה שהוא החליט טוב יותר? הרעיון עצמו מצויין, אבל הוא צריך להיות מובל כקו לאורך כל הסיפור, אחרת הוא מתפסתס. הכי טוב שתחליטי היטב מה את רוצה להגיד, תבחרי על מה בדיוק את רוצה לדבר, מה הרעיון,ואז תשכתבי בהתאם. ניטפוק עד כמה אני אטעה אם אנחש שיש משפטים שתרגמת משפה אחרת? (או שהשאלת אותת מספר כל שהוא) "והוריד הקטן במצח שלה התנפח והתכווץ עם הדופק המהיר שלה" זה משפט זר, שאומנם מופיע בספרות ובסרטים מצויירים, אבל במציאות, נורא קשה לדמיין אותו ולכן הוא מורגש כמשהו טלוש. (מופיע המון בספרות הרוסית, אבל לפי דעתי הוא לא נקלט טוב בעברית, כמו רבות מתנועות הפנים)

Aislynn

New member
ממש תודה!!!

אז ככה: את צודקת. הסיפור הזה נכתב במקור באנגלית ותרגמתי אותו לעברית. אני אשמיט מה שלא יצא טבעי. לגבי הרעיונות, אני אדגיש שהזוגיות זה בהרגשה שלו. שבגלל שהוא עכשיו לבד אז הוא רואה רק זוגות. כמו נשים בהריון - הן כל הזמן רואות נשים אחרות בהריון... אז אני אדגיש את זה.. לגבי הטיסה אני דווקא סגורה אבל כנראה שזה לא עבר כמו שצריך - הרעיון שלהם זה לתעד את מה שיקרה בסוף ואז לשלוח את זה לחלל מתוך תקווה שחיים אחרים כלשהם ימצאו את זה. כמו היסטוריונים, אבל של העתיד. וההבנתי לגבי הרעיון, אני אוסיף מין הסבר על למה הוא נשאר שידגיש את זה. תודה אני עוד מעט אשים גרסא משוכתבת.

Aislynn

New member
גרסה משוכתבת

הפעם ניסיתי יותר להתמקד באמת בחיים שלה מול החיים שלו. העתיד כבר שלושה ימים שכל העולם זוגות. במסעדות יש ארוחות עסקיות לזוג, ובחנויות המוצרים נמכרים שניים במחיר אחד, כאילו נוצר העולם כולו כדי לספק את השניים, והעתיד שלי פרוש לפניי, אחד ובודד. עד לפני שלושה ימים גם אני הייתי שניים. הייתי חלק, הולך ברחוב יד ביד, קונה שני סבונים במחיר אחד, עורך שולחן לשניים ומציע מיטה זוגית. לפני שלושה ימים היא הלכה למצוא את העתיד. לא העתיד שלנו, אלא העתיד. של אנשים אחרים. של המין האנושי. ורק מאז שהיא הלכה, העולם זוגות. אני לא מבין, צעקתי, וידעתי שהפנים שלי הופכים אדומים, אני לא מבין איך אכפת לך כל כך מהמין האנושי ולא ממני. היא הסתכלה עלי בעיניים עצובות. היא לא תענה לי. היא אף פעם לא מסוגלת לענות כשהיא כועסת. אחר כך בלילה שלחה יד מפייסת, אבל אני כבר הייתי לבד. כשעלתה לספינת החלל, היא שלחה יד רכה ללחיי. אתה יודע שאני עושה את זה בשביל המדע, העתידנות, היא לחשה, בשבילך. הנדתי בראש. העתיד שלי ייגמר בעוד חמישים, אולי שישים שנה. שלה עוד לא יתחיל אז. היא עוד תישן. כשהיא תתעורר, כל מה שיישאר ממני תהיה אבן על קבר, ואולי גם זה לא. אבל את זה אני כבר לא אדע. רק היא, והעתיד. כשהיא תזיל עלי דמעה, אני כבר לא אתקיים. אני לא יכול לבוא איתה. אני לא יודע כלום על ספינות חלל, או על סוף העולם. אני בקושי מצליח לזכור את מעט ההיסטוריה שיש לי. אני סתם עובד במחלקת הגבייה בעירייה, היא תמיד חיפשה את מה שרחוק ממנה. היסטוריה ועתידנות. היא הייתה בין הראשונים שהלכו ללמוד במחלקה לעתידנות, ובסופו של דבר הפכה למרצה שם. ועכשיו זה. אני יודע שהיא רוצה לגלות עולמות חדשים, ולדעת איך הסיפור נגמר. היא תמיד אהבה לדעת את הסוף. אולי לכן היא עתידנאית טובה. אבל אף פעם לא הצלחתי להסביר לה שכמה רחוק שהיא לא תגיע, הסיפור הזה לא ייגמר. אף אחד לא יכול לראות את סוף העולם. היא חושבת שהיא תצליח. שהיא תוכל לתעד את זה בוידים, ואחר כך לשלוח את המידע הזה לשוטט, מתוך תקווה שמישהו, צורת חיים אחרת, תמצא את זה פעם. עבורי אין לזה משמעות. היא התעקשה, אני אוכל, רקעה ברגל. ואם תתעוררי עוד מאה שנה, אמרתי לה, בעוד מאתיים שנה – וזה עוד לא יהיה הסוף? ובעוד אלף שנה? היא חייכה, אז אני אחזור לישון. אני אישן עד שיגיע הזמן. עד שאני אדע איך זה נגמר. אתה לא מבין כמה זה גדול? כמה זה מעניין מה יקרה לבני האדם? איך זה ייגמר בסוף? אם נהרוג אחד את השני במלחמת עולם, או אם נפגע באסטרואיד, או אם כדור הארץ יתקפל לתוך עצמו! העיניים שלה נצצו. זה חשוב למען הדורות הבאים! לא יכולתי להסביר לה שאם תלך, לא יהיו דורות באים, לא בשבילה ואולי גם לא בשבילי. אני לא רוצה לדעת איך זה נגמר. עתיד המין האנושי לא מעניין אותי. גם שלי כבר לא כל כך מעניין אותי יותר. כי מחר בבוקר אני אקום לבד, ואוכל ארוחת בוקר לבד, ואלך לעבודה ואחזור לבית ריק וקר, ושוב אוכל לבד ואישן לבד. זה העתיד שלי, עד שאחליט לשנות אותו. ואז, אולי יהיה כבר מאוחר מדי. בערב אני יוצא להסתכל בכוכבים, לנופף לה לשלום. אני מקווה שהיא ישנה טוב. אני יודע שהיא עשתה בחירה קלה. היא רק תתעד את העתיד. אני צריך לחיות אותו.

Yuli Gama

New member
הממ....

בדרך כלל כדי להשאיר את הסיפור בצד לשבוע-שבועיים אחר שכותבים אותו, ואז לחזור ולתקן שוב. יש המון מעידות שהופיעו בניסוח, ורואים שהוספת דברים פנימה כמעט בכוח. הגרסה הזאת יותר טובה מבחינת בהירות, אבל הרבה פחות מלוטשת. עדיין לא כל כך מובן עניין הטיסה. היא טסה רק כדי להשביע סקרנות? כי כך זה נשמע. אני לא מצליחה לראות את תועלת המדע בטיסה הזאת. אולי, אם אחרי שהם מגיעים מספיק רחוק בזמן, הם מסתובבים וחוזרים, אז כן. (טיסה מהירה מהאור) אבל כפי שזה, אני פשוט לא מצליחה להבין "למה".

Aislynn

New member
את צודקת שיצא שהוספתי בכוח

כי רציתי לתקן. אבל את צודקת גם שבעוד שבועיים או שלושה אני אוכל לשכתב את זה בצורה יותר טובה כי כרגע אני עוד רואה את זה מקרוב מדי ובעוד כמה זמן אני אראה את זה אחרת, ויהיה לי קל יותר לשכתב לעצמי. אולי את צודקת, אולי היא צריכה לחזור. אבל אם גם אם היא תחזור, הגיוני שזה כבר יהיה אחרי שהוא מת, לא? כאילו, זה ייקח כמה וכמה שנים אני חושבת לא? בכלל אולי אני ארחיב קצת על הנושא הזה של "עתידנות", זה היה ברור מהסיפור?? כי התכוונתי שזה כמו שיש מחלקות להיסטוריה, אז יהיו גם מחלקות "עתידנות", שיחקרו את העתיד, כמו שעושים לעבר בערך. אולי כדאי להרחיב על זה. אז אם העלילה עכשיו בסדר, אז אני אשים את זה בצד שבועיים ואחר כך אשכתב את הניסוחים קצת ואשים פה שוב. זה בסדר?

Yuli Gama

New member
../images/Emo13.gif

שמחה שאת מבינה למה לחכות זה טוב. כן אין בעיה. תחזרי עם הסיפור הזה מתי שתרגישי שהוא מלוטש, תודיעי לי או לריוונדל, ואם את רוצה אנחנו נקפיץ את הגרסה הישנה חזרה למעלה, כדי שהם ישורשרו ביחד. אם איני טועה, יש תיאוריה על תנוע במהירות האור שאומרת שאם האדם טס במהירות הגבוה מהאור, ואז מסתובב וחוזר אז הוא חוזר מהעתיד אל העבר (אבל פרטים את תצטרכי לברר בפורום מדע, או בפורום המד"ב הראשי) הגיוני שיעבור הרבה זמן, אבל זה גם יוסיף אמינות. היא מפסידה אומנם אותו, אבל היא לא עושה פעולת התאבדות (כי בגרסה שלך, אם היא מגיע לסוף האנושות, למה לה לחיות?). זה אפילו מוסיף משקל לכובד ההחלטה, כי מדובר בזמנים ובאבידות שניתן לאכל. איך אפשר לחקור את העתיד, אם יש לא חוזר כדי לספר איך שם? זה כמו "בטח נורא טוב בעולם הבא, איש לא חזר להתלונן"

למעלה