היי כולם...

Mai 17

New member
היי כולם...../images/Emo70.gif

אני יוצאת למסע בעוד שבוע..ואני ממש מתרגשת!! מה26/10-2/11...רציתי לדעת אם יש עוד שיוצאים בתאריכים האלה.. אני כבר מתה לטוס, אבל אני גם מפחדת שיהיה לי קשה מדי.. חג שמייח לכולם!
נ.ב- יש מה לקנות בפולין בכלל??

אני לא מבין מה מהות השאלה אם

יש לקנות משהו בפולין ? למה את יוצאת למסע קניות ??? תשאלי אותנו דברים מהותים רציניים אם את כבר בפולין ורוצה לקנות איזה מזכרת קטנה לך לאחים סבבה אבל מזה?יורו\דולר\זלוטי\שקל אחד יותר ממה שאני צריך אני לא ישאיר להם שמה?תבואו לארץ תבזבזו את הכסף שנשאר לכם ? המסע הוא לא מסע קניות !!! אלא מסע זיכרון!!! תפנימי

נטלי 100

New member
אמ... גיא

נראה לי שהיא שאלה את השאלה בתמימות אם היא בכלל צריכה להביא כסף("לביזבוזים..") אתה צודק המסע הוא -לא- מסע קניות ואני בטוחה ומקווה שאפחד לא חושב ככה.. :) חג שמייח! ~נטלי~

Mai 17

New member
נטלי..

התכוונתי בדיוק לזה, כדי לדעת אם יש טעם להביא "הרבה" כסף , לא באמת כי אני חושבת שזה מסע שופינג...כי זה ממש ממש לא...

Mai 17

New member
צודק...

אחרי ששלחתי תהודעה שמתי לב לזה.. ותאמין שאני לא יוצאת בגלל זה.. הייתה לי משפחה שנספתה בשואה, אני יוצאת כי אני יודעת כמה זה חשוב, וכל יהודי חייב לצאת למסע הזה...

מצטער אם היתי תוקפני מדי או משהו

אבל זה יכול להרתיח אותי שאנשים יוצאים למסע הזה בשביל זה אני שומעמאנשים ואי איך אני מחכה כבר לפולין כמה בגדים אני יקנה שמה או ואי אני הולך להביא פול כסף בשביל לקנות בדיוטי פרי ודברים כאלה וזה יכול להוציא אותי מהכלים!! לא התכווונתי להיות תוקפני מתנצל אם באמת לא התכוונת לזה מתנצל! מסע מוצלח ומשמעותי נשמח לשמוע חוויות בחזרתך!! נסיעה טובה

Mai 17

New member
קיבלתי ת'התנצלות...../images/Emo8.gif

אני מבינה אותך, באמת.. וכמו שאמרתי, אני מחכה כבר לצאת למסע, ולראות הכל..גם אם זה קשה..

12בומבה

New member
אצלנו במשלחת,

אף אחת לא הביאה כסף,ולא חשבה על זה בכלל! מה גם שלא עצרו בשום מרכז קניות או שוק כזה או אחר. כולם באו למסע בשביל הענין המהותי שבו ולא אחרת. איכס-לקנות משהו מהפולנים האלה-גועל נפש. אני קונה רק מיהודים!!!

אוי נו באמת.....

הפולנים האלו ממש נחמדים........ לפחות אלו שהיום חיים שם. מה שהיה היה ואי אפשר לקרוא לכולם נאצים בגלל השואה. וחוץ מזה רוב המשלחות עוצרות בקראקוב או בזאקופנה ויש הית רלהסתובב. אותנו לקחו לקניון בסוף כי היה זמן לפני הטיסה וזה לא אומר שלא כיבדתי. המסע הוא לא רק מסע התייסרות ומותר גם להנות..........

Juramento

New member
עלוה - התיחסות

אני מאוד מצדיק אותך באופן עקרונית בעניין שאסור להתייחס לכל פולני כאל משתף פעולה או נאצי. אבל, נתקלתי בהמון מקרים, ואם את חושבת על הזה, שהאוכלוסיה המקומים פתאום אחרי השואה נהייתה "קדושה מעונה", כולם פתאום חסידי אומות העולם שהחביאו והצילו המוני יהודים, וצר לי להגיד ואולי להכפיש את שמו של המוסד המקודש הזה - יד ושם, לעיתים נותן את התואר לאנשים שתפסו את הסוס המהיר ביותר לקבלת כסף ותנאים מעולים פה בישראל. אם תלכי לדוגמא לרוסיה, לדוגמא לעיר בשם צ'רנוביץ(המשפחה שלי באה משם ולכן אני נותן את הדוגמא), פתאום כולם נהיו אוהבי יהודים, כולם החביאו יהודים, ואם תעשי סקר ברחוב קבילנסקייה(הרחוב הראשי) תופתעי לגלות שניצלו מהעיירה לפחות 8000 איש, כשלמעשה ניצלו ממנה פחות מ-100...ואת זה אני אומר לך ממקור ראשון, סבתי נסעה לשם כדי לתבוע בעלות על כל השטח והרכוש של המשפחה שלנו, ונפגשה אישית עם הרוצח של סבתא שלה...

אוקיי אלון...

את זה לא ידעתי ואני מסכימה איתך שלא כולם צדיקים וכו... אבל להכליל על כולם שהם נאצים וכו זה פשוט קצת פרימיטבי בעיני. שמחתי ללמוד עוד קצת על צ'רנוביץ ועל רוסיה......... סופ"ש מהנה...........

Juramento

New member
מסכים לגמרי!

להכליל את כולם שהם נאצים זה בהחלט פרימיטיבי ומיושן. זה כל אותו משקל של להכליל את כל היהודים באף "יהודי"...יש כאלה, ויש כאלה...

Juramento

New member
מתקן את עצמי:

זה לא רוסיה, אלא אוקראינה...לא אותו דבר...סליחה חח

פרימיטיבי משהו..

אצלנו כולם הבאו מלאא כסף, אני הבאתי מלא וקניתי מלא, והיה לנו 3 פעמים קניון ואיזה 4 שווקים, והיו לנו מלא מרכזי קניות בדרך. אני חושבת שאת סתם מדברת שטויות "איכס לקנות מהפולנים האלה" מה הם עשו לך?!

תלוי איך את נופלת..

כמו שכתבתי הודעה למטה לנו יצא להיות 3 פעמים בקניון ואחד הקניונים זה הקניון הגדול של וארשה. 4 שקווים ועוד כמה מרכזי קניות. יש המווווון מה לקנות, יש כאלה שלא קנו, ויש כאלה כמוני שלא הפסיקו לקנות...יש מה, ואם יש באפשרותך אז תביאי כסף.

למעלה