היי כולם...

היי כולם...

אממ אני צריכה לעשות עבודה על Witch Craft... אני צריכה להגיש את זה בכתב ואז גם לעשות הרצאה על זה... אני צריכה לברר את הפרטים האלו על הנושא: Foundamental beliefs Orgin-geagraphical position and date the name of the religin´s ´holy book´ or script the name of the related god(s)..bla bla estimated number of belivers world wide major areas of worship\followers your personal view on the material you have researched any other interesting facts סליחה שזה באנגלית אבל זה מה שהיה כתוב על הדף (אני גרה בחוץ לארץ...) אני ממש צריכה עזרה כי זה ל21 לחודש ואני מפחדת שאני לא יסיים בזמן...

כרמית.

New member
הגזמת..

אני בטוחה שאתה יודע לענות יפה מאוד
הכישוף כדת ולא כפרקטיקה הוא למעשה הדת הקרויה בשם ויקה, Wicca Foundamental beliefs פוליתיאזם -אמונה בקיומם של הרבה אלים. קיומה של אלוהות נשית. דואותיאיזם, אמונה שכל האלים הם אל אחד ושכל האלות הן אלה אחת. הראייה שהטבע והאלוהות הם אחד - פנתיאזם. הכרה בכך שהניגודים נשיות וגבריות הם הכוחות המושלים בטבע. פרקטיקה של פולחני המסתורין המערבים. חשיבות השושלתיות וההכנסה בסוד. הסתמכות על כתבי מסדר שחר הזהב, כתבי קארל יונג וכתבי אליסטיר קראולי. חשיבות הגנוסיס האישי - כלומר האמונה שלכל אדם דרך אישית להגיע אל האלוהות ושהאחריות מוטלת עליו לעשות זאת - כלומר גם אין מיסוד דתי. ראיית הריפוי בטכניקות טבעיות שונות ככלי מרכזי בחיי המאמין. שימוש בכישוף כפרקטיקה דתית מקובלת. קוד מוסרי של איסור על פגיעה בכל דבר שהוא. חוק הקארמה. פולחן הכולל 8 חגי שמש שנתיים ו-13 חגי ירח שנתיים. Orgin-geagraphical position and date ויקה היא דת פגנית שנוצרה באמצע המאה העשרים על ידי אדם בשם ג´רלד ב. גרדנר. בשנת 1950, לאחר שהחוק האנגלי האחרון האוסר על כשפים בוטל, הכריז ג´רלנד ב. גרדנר שהוא מכשף וחבר בדת מכשפות פגנית בשם ויקה. הוא סיפר שהוא הוכנס בסוד אסיפת מכשפות על ידי אשה בשם אולד דורותי קלאטרבק שהיתה חברה באסיפת המכשפות ניו פורסט קאבן. the name of the religin´s ´holy book´ or script אין. למסורות שונות יש ספרי צללים שונים. ספר הצללים הוא ספר המפרט סדרי פולחן, עבודת קודש וטקסים מרכזיים לחגים ולטקסי מעבר. כיוון שמאמינים רבים אינם נמנים על מסורת מסוימת, וכיוון שאף מסורת אינה טוענת לבלעדיות על האמונה, ספרי הצללים לא נחשבים כתבי קודש מחייבים. the name of the related god(s)..bla bla כיוון שמדובר בדת פוליתיאיסטית ופלורליסטית, מספר האלים הוא עצום ואין טעם לכתוב רשימת מכולת של שמות. לכל אספה, שהיא קבוצה של מאמינים המתאספת למטרת פולחן, יש בדרך כלל שני שמות של אל ואלה שמשתמשים בהם בטקסים. השמות האלו הם סודיים. estimated number of belivers world wide לא ידוע - כיוון שמדובר בדת לא ממוסדת ואין רישום מסודר של המאמינים. ההערכות נעות בין כמה מאות אלפים לעשרה מיליון בארצות הברית בלבד. major areas of worship\followers ארצות הברית ומערב אירופה. your personal view on the material you have researched זה כבר חלק שלך... any other interesting facts למכשפות אין גיבנת ואין חטוטרת... (?)

Justin Angel

New member
את לא ענית לשאלה.

את ענית לוויקה, היא שאלה על מכשפות, יש הבדל של כמה אוקיינוסים בין המושגים. אבל, תשובות מגניבות :)

כרמית.

New member
ודאי שעניתי לשאלה

Witchcraft כדת, שכותבים עם W גדולה היא פשוט שם נרדף לויקה. witchcraft עם w קטנה היא פרקטיקה, שאפשר למצוא בכל הדתות, או במנותק מאמונה דתית: מאגיה, כישוף. העבודה שידידתנו עושה היא על דת, כלומר על Witchcraft ב - w גדולה, כלומר על ויקה. ויחי ההבדל הקטן.
אגב, הסבר מאלף ומפורט אודות ההבדלים בין Witchcraft לבין witchcraft נמצא במבוא לאנציקלופדיה של רוזמרי אלן גילי.

Justin Angel

New member
כלומר

כל המכשפות הן וויקאנית? ברור שזה לא ככה. וWitchcraft היא לא דת, היא באמת רק פרקטיקה, בין אם כותבים את זה עם אות גדולה, קטנה או באירית :)

כרמית.

New member
ידידי אתה מבלבל בין המושגים

כל המכשפות הן לא ויקאניות כאשר מתייחסים למונח witchcraft כפרקטיקה ולא כדת. ודאי שזה משנה אם כותבים באות גדולה או קטנה! המשמעות של אות גדולה בראש מילה (וסליחה שאני מחזירה אותך לשיעור אנגלית בכתה ד´) היא שמדובר בשם פרטי. בדיוק כמו שכותבים קתוליות Catholicism ולא catholicism. Witchcraft היא שם נרדף לויקה. המאמינים של witchcraft הן *לא* מכשפות, witches, אלא Wiccans. המונח מכשפות, witches, לא מתייחס למאמינים בדת Witchcraft אלא לעוסקים בפרקטיקה של הכישוף, witchcraft. ואגב, אני לא ממציאה דברים. הפניתי אותך למקור ביבליוגרפי אחד (האנציקלופדיה של גילי), אבל כיוון שאתה מתעקש, מדוע שלא תקיש במנוע החיפוש של גוגל את הערכים witchcraft capital w ותראה מה אתה מקבל?

Justin Angel

New member
אני מצטער, יש לי סירוב אידאולוגי :)

וזה שזה רשום בספר, לא אומר שזה נכון :)

כרמית.

New member
אתה יכול לסרב אידיאולוגית

לקבל את ההבחנה - מי אנחנו שנגיד לך לא. אבל אתה לא יכול לסרב להכיר בעובדה הפשוטה, שרוב הויקנים היום עושים את האבחנה הזאת, שהמכשפות הלא ויקניות מקבלות אותה, ושהיא קיימת מאז שנות השישים, נפוצה למדי ומקובלת מאוד.

את יכולה לבדוק גם באתרים

כגון www.wicca.com ו - www.witchvox.com. גם ב- www.paganpath.com יש מידע יעיל ואנשים שיותר מישמחו ללענות. כרמית ענתה באופן מצויין, אבל לא כל כך עבור תלמידי בית ספר שאולי לא מבינים כמה מהמושגים
ישנן גם גישות שונות וכדאי לבדוק באתרים שציינתי ובאתרים אחרים המופיעים ב"קישורים".

בקשה קטנה

אחרי שתסיימי את העבודה, תוכלי להראות לנו אותה? אם זה ייצא קובץ גדול מדי, את מוזמנת לשלוח לי מסר פרטי ואני אתן לך כתובת אימייל אליה תוכלי לשלוח את הקובץ ואני אחלק אותו לחלקים. במידה ותסכימי כמובן. שלך

אוקי ../images/Emo13.gif

לדעתי הנושא מאוד מעניין ולא רק בתחומי בית הספר...
תודה לכולם... אני עדיין לא בטוחה אם לעשות את זה על פוסטר כזה גדול על ציור של הכוכב הזה בעיגול או שסתם בקלסר...

למעלה