היי כולם ....

crezylol

New member
היי כולם ....

אין לי ממש ראש לפרט הרבה ולכתוב .. גם את זה מאלצת את עצמי .. חייבת ..
יש לי אשיות גבולית (כמוני כמוכם ) מגיל 11 ... (בת 24 עוד שבוע וחציי) יש לי גם נכות שקיבלתי לא ממזמן ...
העניין הוא שהגעתי למצב שאני רוצה לאשפז את עצמי ... בשלוותה דווקא ... הייתי רק פעם בחיים שלי בבית חולים פסיכיאטרי (אייתנים) בגיל 11 למשך כמה חודשים לא חוויה טובה בכלל ! ...
אבל אני מרגישה שאין לי עוד מה לעשות או למי לפנות מימי לבקש עזרה ... אז זה הדבר היחיד שעולה לי ונגיש לי ...
אבל אני מפחדת ... מפחדת מכדורים ... שמה שכולם אומרים זה נכון שהם לא באמת יכולים לעזור והכל שם נורא כל כך ... מפחדת שאני יעשה טעות ...
פירוט המצב שלי - בין יאוש לתקווה ...
אשמח עם יוכל לכוון או לעזור לי :)

MindfullEye

New member
למה אשפוז?

אשפוז זו התערבות רפואית שעושים כדי לייצב מצב מסכן חיים\בריאות (שלך או של אחרים) באמצעים כימיים. זו גם 'הזדמנות' להתנתק מהעולם ולהתייצב על ידי סדר יום שמוכתב לך שמכיל פגישות עם רופאים, פעילויות ועוד.

זו חוויה לא בהכרח נעימה, ולא בהכרח נוראית.

מהנסיון שלי טיפול שנקרא DBT הוריד לי את הסבירות לאישפוז או פגיעה עצמית רצינית בצורה משמעותית, אולי שווה להתחיל שם. תנסי לחפש בגוגל "טיפול DBT" ואת השם של העיר שלך. כשרק התחלתי את הטיפול גם לי הייתה הכנסה רק מנכות וזה איפס לי אותה לגמרי אבל זה שווה את זה.

ומזל טוב

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
היי ברוכה הבאה

&nbsp
נראה שאת קצת בלחץ ..וקצת מגזימה וזה בסדר חלק מן ההפרעה למעשה..
&nbsp
לאשפז את עצמך אולי זו אפשרות , את יכולה לגשת מיון פסיכיאטרי..יחד עם זאת רק שם יחליטו אם לאשפז אותך..את לא נשמעת מסוכנת לעצמך או אחרים אז זה בספק..
&nbsp
יותר טוב שלתכי לפסיכיאטר ..מסודר..אך לקבוע דחיפות מנסניוני הם מפנים זמן לזה.
&nbsp
תראי כדורים שי המון לרוב מכירים את ה"תותחים הכבדים"...יש כדורים למצבים קלים יותר בלי תופעות לוואי..כמו שאני מקבל רידזין, למוגי'ן וכדור שינה במקרה שלי..יש מירו שקיבלתי פעם הפסיקו כי אמרתי שלא משפיע..העלו למוגי'ן כי אמרתי משפיע..
כלומר יש לך גם השפעה על איזה כדורים תקבלי בסופו של דבר גם על המינון.
&nbsp
לי הכדורים עוזרים. זה לא 100% ..אבל מרגיע ומשפר את מצב הרוח.
&nbsp
אין יאוש כלל!...תמיד תמיד נאחזים בתקוה לא יהיה קל לא יהיה פשוט לא אשקר לך..יחד עם זאת תמיד יש רגעים של חסד של שמח ..וגם להפרעות אישיות יש טיפול שעוזר מאוד, כתבו לך על זה קודם. לגבי בעיות אחרות יש גם לי למכביר וב"ה אני פה ..למררות הכל..ותלאות אינספור שאחרי ולפני..וכן כך רבים אחרים לאורך השנים שאני פה חלקם התקדמו לחיים רגילים כמעט.
&nbsp
לסיכום קחי אוויר במצב לא קטסטרופה...ה=את בלץ קיבלת נכות ויש ציפיות ויחד עם זה מה עושים עם זה...ומה מתמודדים..וגם החגים לא תקופה טובה לחלקינו..זה עובר..זה יעבור!
חג שמח ושנה טובה :)

MindfullEye

New member
תגיד לגבי רידזין

אני עובד עם בנאדם שמקבל את זה שלא לפי התוויה, קראתי על זה וראיתי שיש לזה השפעת לוואי לבבית - הפרעות בקצב. התרופה על שלל שמותיה הופסקה לייצור. לא יודע כמה אפשר לסמוך על ויקיפדיה אבל חיפוש בעברית לא מגלה שום דבר כזה.

למוג'ין בזמנו גם עזר לי בצורה טובה פחות או יותר. המירו לא הרדים אותך? זה הדבר היחיד שאני מקבל היום לשינה במינון הכי נמוך שיש וזה ממש טוב.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אל תסמוך על הרשת בתרופות

&nbsp
אם תראה בכל תקופה כמה תופעות לוואי עלולות להיות..לא תיקח אף אחת.
&nbsp
רידזין בשימוש בהחלט..ויעילה נחשבת. אני במעקב קרדיולוגי בלי קשר..לתרופה ואין כל השפעה שלה על המצב הלבבי ולא על הגידולים במח
ואף תופעת לוואי שכתובה לא הייתה לי...כתוב למשל עליה במשקל..ירדתי עם דיאטה ..
&nbsp
הלמוג'ין טוב העלינו מינון עובד ומורגש..
&nbsp
מירו קיבלתי יחד עם ואבן ..לא עבד לי הכי טוב עכשיו מקבל בונדרמין..שעובד טוב למעט מקרים שאני ביתר לחץ אז אני לא נרדם ככה או ככה..
וגם לפעמים לוקח נרוון ( זה טבעי )בהמלצת הרופאת משפחה שאני מרגיש עצבנות יתר ..
&nbsp
בדקו בכלל כמה פעמים את כל התרופות שלי יחסית לתסמינים..ואין השפעה...למזלי עשו עבודה טובה...אחרת לא היו עולים על הגידול החדש..
&nbsp
ו...בכלל מה שכתוב זה על שנת 2005 ...לא הגיוני לי שבשנת 2017 יווקו תרופה שלכאורה לא מיוצרת 12 שנה...ואני מכיר כמה וכמה שמקבלים אותה וללא בעיות בכלל .
:)
&nbsp
&nbsp

MindfullEye

New member
כן, גם אני חשבתי שזה מוזר...

הבנתי פשוט מהקישור שההפרעות בקצב לב מתוארים כתופעת לוואי מאוד נפוצה ומאוד רצינית אבל כנראה שלא. תודה!
אנטי-פסיכוטיים מכל דור הם מעוררי תיאבון ברמה שאין דברים כאלה, יפה שהצלחת אפילו להוריד.
&nbsp
מירו הוא ממש מגניב. אני קונה את המותג של טבע אפילו שהוא יקר יותר כי הקופסה יפהההה וכי זה 3 פלטות של 10 כדורים ולא 2 של 15.
&nbsp
בשלהי נעורי הגעתי למצב שאני צריך משאית של בונדור
מין רק כדי להניח את הראש על כרית

&nbsp
מהדברים ללא מרשם יצא לי לנסות את כל הסליפ-איידים למיניהם שפועלים אחלה אבל יש האנגובר והאמת גם נרוון שלא ממש השפיע.
אתה יודע שיש בו תמצית וולריאן שזה צמח שהרבה רוסים לפעמים משתמשים בו בצורה הטבעית על ידי רקיחה. יש לו ריח של מריחואנה עבשה בתוך גרביים חחח...
&nbsp
&nbsp

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
חחחחח הרגת אותי עם העובש בגרביים..

&nbsp
זה היה טוב..אם כי מריחואנה אני לא מכיר ..
&nbsp
מה אומר לך הלוואי לא נזדקק כלל לתרופות :) זה באמת סלט בראש..

MindfullEye

New member
כן...

טפו טפו טפו הצלחתי לרדת מהכל חוץ מריטלין ומירו.
&nbsp
המטפלת שלי הייתה אומרת לי שזה סלט בראש וזה היה מצחיק כי באותו זמן עבדתי במסעדה, אבל גם זה לימד אותי כמה זה חמור מה שאני עושה חחח

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
סלט סלט

&nbsp
עכשיו יש אצלי מחלוקת מה עושה לי את התסמינים...הגידול השל הלחץ הפיזי במוח או הגידול של הגוש החדש...או הכדורים
&nbsp
פסיכיאטרית ורופאת משפחה אומרות לא הכדורים. הנוירולוג אומר כדורים..
עכשיו צריך לחפש מי יפתור את המחלוקת..
&nbsp
ככה או ככה נראה לי אכלתי אותה בכל מקרה :) נו הכל מאת השם...
&nbsp
חג שמח ושנה טובה :)

MindfullEye

New member
מממ... נראה לי שזה שיקול של עלות מול תועלת.

גם אני כפי שכתבתי קיבלתי לימוג'ין למרות שזה בתכלס מייצב מצב רוח והוא ניתן בBPD לא על פי התוויה. זה עזר בזמנו אבל הטיפול הפסיכותרפי החליף לדעתי את היעילות שלהם והצלחתי להוריד. לקחתי גם ציפרלקס באותה תקופה במינון המקסימלי. אני כן חושב שאם הייתי מקבל את הטיפול הזה יותר מוקדם בחיים (כולל הריטלין) החיים שלי היו פשוט מסתדרים טוב יותר. יש תופעות נפשיות כמו ביישנות, עצב שבגיל ההתבגרות נוטים פחות לייחס להן חשיבות למרות שהן מאוד משפיעות וסימן לעתיד לבוא.
&nbsp
אבל זה לא משנה, העיקר שמה שהיה היה ומה שעכשיו טוב ושיהיה יותר טוב.
&nbsp
חש שמח ושנה טובה לך חזרה!
&nbsp
איך עובר בנתיים?

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
ב"ה עובר טוב :) ביצ כנסת וברכות ..ועייפות איך אצלך?

&nbsp
לגבי הכדורים אני מדבר על מצב אחר ...יש כדורים שאחרי תקופה של נטילה הם מחמירים את התופעות שבהם הם מטפלים..בהתחלה יש שיפור אחרי זמן החמרה.
&nbsp
הפסיכיאטרית שלי ששאלתי אותה על זה אמרה אתה לא מקרבל כדורים מהקבוצה הז
&nbsp
הנוירולוג כן חושב שהכדורים מחמירים ולא הגידולים במח....
&nbsp
עכשיו אניצריך למצוא דרך לברר מה גורם למה...כי זה עשוי לשנות את הגישה לגידול עצמו.אם הוא משפיע נה עושים וכו'..
חוץ מזה שאם הוא ממשיך לגדול אז בכלל...הסרט יתממש ככה או ככה...
&nbsp
מקווה לטוב, חג שמח :)
&nbsp

MindfullEye

New member
ככה ככה...

מרגיש שאולי אני נכנס לדיכאון קצת. מקווה להתחיל להתאמן לפני ש(אם וכאשר) זה יחמיר כי נראה לי שמיציתי לחלוטין את הכדורים ועכשיו זה שאלה של אורח חיים בריא יותר.
&nbsp
מה הכדורים מחמירים, את התופעות עצמן? את התסמינים הפיסכיאטרים או תופעות לוואי?
&nbsp
מקווה לטוב גם, המשך שבוע טוב

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
כמוני כמוך ...

&nbsp
מחכה לטמבלים האלה מהשיקום שיעצרו את ה"עונש" ויטפלו בנושא השיניים..ירחם השם על נשמתם על מה שאני עובר יקבלו מנה אחת אפיים אמן
&nbsp
קראתי על זה פה...לא יודע מה ואם יש מסקנות חדשות...אבל אם זה קורה לי וכזה מהר וטיפול DBT לא קיבלתי ולא שיקום ולא השגתי הרבה..אדרוש היום אצל הפסיכיאטרית הפסקת טיפול מדורג..אני עוד צעיר מידי לנזק של תרופות!
&nbsp
הנה הכתבה
http://www.cchr.org.il/fda_תרופות_נוגדות_דיכאון_אזהרות
&nbsp
שבוע טוב גמר חתימה טובה :)
&nbsp

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
נו אני קוקו שכחתי חצי

&nbsp
ספורט זה טוב לשיפור מצב רוח אכן...ולעשות משהו חיובי שאתה אוהב שמרים מצב רוח..זה עוזר..גם למצוא קבוצה...להיות עם אנשים יותר עוזר...
&nbsp
חפש את זה דיכאון לא יביא אותך למשהו טוב...לעתיד.

MindfullEye

New member
כן הגוף לא נועד לאי-פעילות, במיוחד בחורף

לגבי כדורים זו תופעת לוואי ידועה והיה לי את זה גם. אני גם לא נראה לי אכנס לדיכאון כמו שהיה פעם לפני שנים שזה היה ממש קיצוני.. כאמור הפתרונות הם לא בכימיה.
&nbsp
חשוב לציין שהאתר שהפנת אליו זה ארגון סיינטולוגי. המייסד של הסיינטולוגיה לא אהב פסיכיאטרים מסיבות אישיות...

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
עמותת מגן לזכויות אנוש

זה לא נשמע לי סיינטולוגי...בכל מקרה גם הפביכיאטרית שלי מאשרת שיש תרופות שמחמירו את המצב עם השנים...כלומר יש כמה שנים של שיפור בהם מנסים לעשות שיקום ופסיכולוגי וכל זה שישפר ממש ..מעבר לכדורים ואז ההחמרה היא אמורה להיות פחותה..כלומר לא תגדל לפחו והאדם למד להסתדר..
&nbsp
כמובן שלא תמיד זה עובד..ויש התדרדרות.
:)

MindfullEye

New member
היי...

הנה זה על סיינטולוגיה, יש פה "מגן לזכויות אנוש" - באנגלית יש הרבה יותר מידע אבל זה בערך אותו דבר, זה תת ארגון של הסיינטולוגיה...

בלי קשר זה נכון שיש כל מיני תרופות וכל מיני תופעות לוואי לפעמים יותר חמורות מהמחלה..
הרבה בריאות, אושר ואולי עושר או ציצים.

אשפוז זה לא בהכרח דבר רע

ברור שאני לא מדברת על אשפוז במחלקה סגורה, שמזה צריך להתרחק בכל מחיר.
כל מי שהכרתי שהתאשפז במחלקות סגורות רק יצא משם במצב יותר גרוע.
אנשים מאשפזים את עצמם שם מחשש שיפגעו בחייהם, יוצאים ומנסים להתאבד. שוב, מהיכרות עם כמה.
קיימת אפשרות של "אשפוז יום פסיכיאטרי" בכל מיני מקומות. זה דרך הקופה.
נפגשים שם א'-ה' מהבוקר עד הצהריים, אוכלים 2 ארוחות, יש קבוצות שונות ומגוונות במהלך השבוע, ריפוי בעיסוק, פסיכולוג צמוד, התאמה תרופתית (לא בכפייה), צוות אחיות שאפשר לדבר איתן על הכול.
אם הייתי צריכה לתאר במשפט אחד את האשפוז יום הייתי אומרת שזה מקום שעוזר להשתקם ולחזור לחיים שבחוץ.

למעלה