היי כולם

אביבaviv

New member
היי כולם

טוב אז קודם כל היי כולם אני אביב ואני חדשה בפורום והשאלה שלי היא כזאתי מישהו יודע מה הדרישות ברסיטל בקסילופון? אם חייבים יצירה אחת עם 4 מקלות? תודה מראש אביב

קודם כל-ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

ברוכה הבאה לפורום ואני מקווה שתמשיכי לפקוד אותו. חברה שלי עשתה רסיטל במרימבה - אני מניחה שזה אותן דרישות, ולדעתי - כן, צריך יצירה ב-4 מקלות (אני לא סגורה על זה ב-100%, אבל כמעט...). היא נגנה יצירה בת-זמננו של המלחינה היפנית קייקו אבה, וזה היה פשוט מקסים,אני לא יודעת אם רפרטואר של מרימבה אפשר לנגן גם בקסילופון. סתם, אם זה מעניין אותך, שאר היצירות שהיא נגנה ברסיטל היו רובן יצירות שהוסבו למרימבה (לא נראה לי שבמאה ה-17 הרבו לכתוב גם לקסילופון...), למשל - סוויטה לחליל ותזמורת - היא נגנה את המינואט והבדינרי, מרש תורכי של מוצארט וכו'. דרך אגב - היא קיבלה 100... בהצלחה בכל מקרה - ואם יש לך עוד שאלות תרגישי חופשי.

אביבaviv

New member
טוב אז האמת, שבאמת יש לי עוד שאלה :

מישהו יודע אולי את הדרישות לאקדמיה למוסיקה בירושליים? ובת"א?

slowhand1

New member
טוב שלא כל מי שנכנס לפה

בפעם הראשונה שלו שואל את השאלה הזאת צריך להעלות אותה בתור מאמר קבוע או משהו בסגנון ואז את מי שישאל תמיד נוכל להפנות לקישור ונסכוך כאב ראש..ומקום

אביבaviv

New member
אוווווווו

שאם אתה כבר שמעת את התשובה כ"כ הרבה פעמים פשוט תגיד לי אותה?

הדרישות בת"א:

ראיתי שבשרשור אליו הפנו אותך אין בדיוק תשובה מלאה - אז הנה הדרישות של ת"א (ירושלים שלחו לי בדואר את הדרישות - אבל זה היה רק לזמרים, אז פשוט תתקשרי וישלחו לך (זה בחינם...
): 1. מבחנים כלליים לכל המועמדים, הכוללים: א. תיאוריה (בכתב) - זיהוי ובנייה בכתב של מרווחים, אקורדים משולשים, ספטאקורדים והיפוכיהם, סולמות ומודוסים, כתיבת קטע קצר (נותנים לך צליל ראשון ומשקל, ואת צריכה "להמציא" 8 תיבות) וכמו כן - הרמון סופרן ובס (נתון לך סופרן ובס, ואת צריכה להוסיף עוד שני קולות באמצע). ב. סולפג' (בכתב) - זיהוי משמיעה של מרווחים, אקורדים כפי שציינתי קודם, סולמות, מודוסים, הכתבה חד-קולית, הכתבה דו-קולית. ג. סולפג' בע"פ - שירה מהדף (בקריאה ראשונה) של קטע קצר, שירה של מרווחים ואקורדים (בצורה מלודית כמובן
), סולמות ומודוסים (למשל - נותנים לך "לה" ואת צריכה לשיר טרצה קטנה - "לה-דו"). המבחנים האלו נעשים בנפרד לזמרים ולכל שאר הכלים, אז אני יודעת מה שנתנו לי כזמרת, יכול להיות שלכלי אחר זה יהיה אחרת. ד. האזנה - שולחים לך מראש הביתה רשימה של 33 יצירות, את צריכה לשמוע אותן, להכיר אותן לדעת לזהות אותן משמיעה ולכתוב על כל אחת מאפיינים שלה (כמו בבגרות בהאזנה). 2. חוץ מכל האמור לעיל - מבחן בכלי שלך. אין לי מול העיניים את כל המסמך, אז אני לא יכולה להגיד לך מה מבקשים בכלי הקשה, אבל כשזה יהיה לך רלוונטי, תתקשרי לאקדמיה ותבקשי שישלחו לך... בהצלחה.

למעלה