היי כולם.

היי כולם.

אני לגמרי חדשה כאן ובכל מה שקשור לפנטזיה ומדע בדיוני (במיוחד)... אז רציתי לשאול אתכם... המומחים... לשר הטבעות יש נספחים נוספים חוץ ממה שמופיע בסוף הספר השלישי? (או בכלל הערות או דברים כדומה לגבי הספר).

יש נספח המונה 4 אנשים וחתול

ידוע גם כפורום טולקין באורט. נספחים אחרים, מהימנים פחות, נוטים להיות הסילמריליון וההוביט (אם כי זה האחרון הינו נספח מקדימה).

galahead

New member
נספחים?

לא ברור לי בדיוק מה לא מהימן בסילמריליון... כריסטופר טולקין לא חטא לשום אמת שנרמזה או סופרה בשר הטבעות. חוץ ממה שהוזכר נספח נוסף: "הרפתקאות טום בומבדיל", לא כ"כ טוב לטעמי... אסופת שירים בחרוזים.

the wolfDragon

New member
הערה על הומור, ולגבי שר הטבעות -

קוראים לזה הומור, שנינה, ולפעמים גם ציניות. וכך צריך לקרוא הודעות של דלית. קיים ספר אינדקס של כל המונחים ממידל ארת´ הוא מקבץ את כל כתבי טולקין שפורסמו על ידיו, וחלק מאלו שפורסמו על ידי בנו. יש בו גם הפניות וקישורים, והתייחסות לחלק מהפראדוכסים. ספר מוצלח לחובבי טולקין.

I D O

New member
נספחים?!!

לא כל מה שכתב טולקין=נספח לשר הטבעות. ´הרפתקאות טום בומבדיל´ יצא/נוצר שנים לפני הטרילוגיה. אם נגדיר נספח)הגדרה חלקית) כתוספת להבהרות וכו´, הרי לא ´ההוביט´, לא ´הסלמריליון´ ולא ´הרפתקאות טום בומבדיל´, הם נספחים. הסלמריליון אומנם קשור קשר הדוק עם שר הטבעות אבל כמובן רק כפרק בהיסטוריה ענפה הרבה יותר, ההוביט- ההתחלה, הן כרונולוגית מבחינת הוצאה והן כרונולוגית מבחינת יצירה. הרפתקאות טום בומבדיל- לא קראתי את התרגום, אבל באנגלית הספר מקסים ולו רק בגלל האנגלית העתיקה בה הוא נכתב.

Y. Welis

New member
´הרפתקאות´ דווקא מאוחר יותר, ובהחלט

מושפע משרה"ט ומהמיתולוגיה כולה (ה´לגנדאריום´, כפי שטולקין כינה את הנושא כולו). הוא ראה אור לראשונה ב-1961, ולמיטב ידיעתי כל השירים שבו נכתבו אחרי יציאת שרה"ט (ואין בו ´אנגלית עתיקה´). אני ממליץ לבדוק משהו מוקדם יותר של טולקין, הוורסיה הראשונה למה שעתיד היה להיות ה´סילמאריליון´: The Book of Lost Tales, שראה אור בשני כרכים, כדי להתרשם מהדרך בה החלה המיתולוגיה שלו.

Kiru

New member
יובל,

נחמד לראות אותך בפורום הזה... אתה לא מזהה, כמובן - כתבתי בזמנו כמה הודעות בפורום טולקין... אבי (המתרגם של "המסע לארבור")

Y. Welis

New member
שמח לשמוע ממך גם!

ואתה מוזמן לחזור ולבקר בפורום שב´אורט´. לאחרונה הוא התעורר לחיים ומריץ עמודים בכיף.

אנא בקרי באתרים הבאים

נומנור - האתר הישראלי של שר הטבעות - יש שם רשימה של כל כתבי טולקין. פורום טולקין - שבו יש אכן המון אנשים שהם בגדר נספחים מהלכים לשר הטבעות. אני לא יודעת מאיפה דלית לקח ארבעה אנשים וחתול, אבל את הנעל בראש הוא כבר יקבל על זה.

לא, לא זה במיוחד בשבילך ../images/Emo13.gif

We aim to please |שוט| |נעל| |עור| |אזיק|

elendil

New member
בנוסף לתגובות המכובדים...

שאלה קטנה.. את מעוניינת בתוספות ל "שר הטבעות" כספר? לעולם, כמיתולוגיה שלמה? או אולי על טולקין, הסופר והאדם?

למעלה