היי. כמה זמן לפני מועד המילואים

Ma†an

New member
היי. כמה זמן לפני מועד המילואים

ניתן לדחות זימון?

קיבלתי זימון לפני שבועיים לחודש יוני, בדיוק באותם התאריכים לבחינות סוף הסמסטר. אני מוכר כסטודנט אז העניין קצת תמוה.
הקישור ביקשו ממני להשיג את הטופס עם לוח הבחינות + חותמת המוסד אך עתה הם לא משיבים בטלפון.
האם יש גורם אחר אליו אני יכול לפנות על מנת שלא יחייבו אותי להתייצב למילואים בתאריכים אלה?

נ.ב
האם ניתן לבקש דחייה של מילואים ע"י שליחת אישור קבלת צו הקריאה?

תודה רבה!!

זה צה"ל

ואת צה"ל לא בדיוק מעניין מתי אתה לומד. מפקדים יכולים להתחשב אבל אימונים לא קובעים לפי מועדי בחינות של סטודנטים...
לשתי השאלות שלך התשובה היא לא.
תמשיך להתקשר ולוודא שהקישור קיבל את האישור שלך, כנראה שלא מוזן להם שאתה סטודנט. ביחד עם האישור תצרף טופס 58 (תחפש בגוגל) תמלא אותו ותחתום, וגם אותו תפקסס כמובן. במקביל - אם אתה יודע את מספר הטלפון של המפקד שלך תבקש שיחרור\קיצור של המילואים, אם אתה לא יודע תצטרך לחכות שהקישור יענה לך ואז תשאל אותם מי המפקד שלך. שים לב שאתה מתקשר בשעות הגיוניותף 9-17:00, ולא בין 12:00-13:00 כי ברוב המשרדים לא נמצאים בשעות האלה (הפסקת צהריים).

אתה גם יכול להגיש ולת"ם (ועדה לתיאום מילואים, היא לא צה"לית ואתה צריך לפנות אליה עצמאית, יש קישור במאמרים של הפורום או בשאלות נפוצות אם אני לא טועה) אבל סתם שתדע שהמפקדים לא כל כך אוהבים שחיילים עושים את זה, זה פוגע בהם בדרך כלל ואם יאשרו לך הפעם שיחרור או קיצור ופעם הבאה לא, אולי המפקד יזכור ש"עקפת" אותו ולא יבוא לקראתך.

לכמה זמן המילואים אגב? לסטודנט מותר לעשות עד 21 ימים בשנה, אם המילואים שעשית השנה (או שלא) כולל המילואים ביוני לא עולים על 21 יום, אתה זמין. אם זה עולה - מגיע לך קיצור.

Ma†an

New member
לא שכחתי

אעדיף שלא להשתמש באמצעים קיצוניים כמו ולת"ם ולא אעקוף סמכות...
נקראתי לסך הכל 8 ימים השנה, ועוד בשנה הראשונה לשחרור.
כעת אני לא זכאי לדבר אבל אצור איתם קשר בתקווה שיימצאו אחרי החג.

תודה רבה ושבועות שמח!

למעלה