היי. כמה שאלות:

ליליxx

New member
היי. כמה שאלות:

גיליתי את הפורום הניפלא הזה והינה הזדמנות לשאול שאלות המטרידות אותי זמן רב: 1. האם זה נכון שמים מזוקקים אינם מוליכים חשמלית, בניגוד למים רגילים? אם כן אז למה. 2. רבתי עם משהו על מה קורה כאשר משדרים שני תדרים קרובים מאוד בו זמנית. הוא טען שהתדר בעל האמפליטודה הגבוה "יאלים" את השני ורק הוא יבאו לידי ביטוי ואני טענתי שתהיה התהבכות, ז"א בכל נקודה בגרף יהיה סכום האמפליטודות. מדובר על "יריב" עם הרבה ידע באלקטרוניקה ותקשורת. מכיוון שהויכוח הפך למכוהר הוא ניפסק בלי שהבנתי מה שהוא אומר ואיך זה יכול להיות. משהו יכול להסביר לי? 3. אם כל מה שאנו רואים מגיע אלינו בצורה של גל אור, ומכיוון שאפשר ליראות את האור כשטף של פוטונים, ואני מניחה שקוטביות הפוטונים מחפלג בופן אחיד, אז מבחינה סטטיסתית לכל פוטון בשטף קיים פוטון בעל אותו תדר אבל עם קוטביות הפוכה. אז למה הם לא מבטלים אחד את השני מבחינת כמות האור שמגיע אלינו לעין ובכל זאת אנו מצליחים "ליראות" את הסובב אותנו? זהו. מקווה שהסברתי את עצמי נכון ותודה מראש למשיבים.

voguemaster

New member
ניסיון

1. האמת, לקחתי קורס במבוא לכימיה וזהו בערך. אני בכלל לא יודע מה ההבדל בין מים רגילים למזוקקים ברמה המולקולרית, סורי. 2. שני אותו בתדרים קרובים מאוד אחד לשני ייצרו מה שנקרא פעימות, או beats. אחד מהם אוכל את השני. זו תוצאה שאפשר לקבל ישירות מסופרפוזיציה של הגלים, פשוט חיבור של שני סינוסים לדוגמא, כמו בקישור שאני מביא. 3. קוטביות פוטונים ? מה זה ? אני אומנם לא ממש מבין ענק בקוונטים אבל יש דבר כזה בכלל ?

voguemaster

New member
ניסיון עם קישור הפעם ../images/Emo13.gif

1. האמת, לקחתי קורס במבוא לכימיה וזהו בערך. אני בכלל לא יודע מה ההבדל בין מים רגילים למזוקקים ברמה המולקולרית, סורי. 2. שני אותו בתדרים קרובים מאוד אחד לשני ייצרו מה שנקרא פעימות, או beats. אחד מהם אוכל את השני. זו תוצאה שאפשר לקבל ישירות מסופרפוזיציה של הגלים, פשוט חיבור של שני סינוסים לדוגמא, כמו בקישור שאני מביא. 3. קוטביות פוטונים ? מה זה ? אני אומנם לא ממש מבין ענק בקוונטים אבל יש דבר כזה בכלל ?

ליליxx

New member
תודה

אז לגבי #2 בכל זאת אני צודקת ויש סופרפוזיציה ולא קורה שהגל הנמוך יותר נאלם. לגבי שאלתך על לימודי תורת הקוונטים, התשובה היא שלמדתי אבל אני לא זוכרת כלום וגם זה היה בשביל לעבור את המבחן ולא עשיתי את זה בכיף. פתאום בא לי באמת לדעת.

MerlinTheWizard

New member
תשובה ל-1...

אני חושב שאין מוליכות במים מזוקקים מפני ששם האטומים כבר מחוברים חשמלית ומילאו את מכסתם ולכן לא יכולים להעביר אלקטרונים. עכשיו מים רגילים מעבירים חשמל כי בדרך כלל ישנם משקעים או שתמיסת המים הרגילים הם חומרים המוליכים חשמל. ------------------------------------ מרלין ראש מסדר המכשפים

למה מים מזוקקים לא מוליכים חשמל

מים מוליכים חשמל לא בגלל מולקולות המים עצמם, אלא בגלל המלחים המומסים בהם. המלחים המומסים בהם הינם יונים חופשיים אשר מאפשרים מוליכות. מים מזוקקים הם מזוקקים... ממלחים. לכן אין בהם מטענים חופשיים אשר יאפשרו מולכיות.

*GormE*

New member
אוף!

סוףסוף משהו שאני הייתי יכולה לענות עליו אבל הקדימו אותי

2_be

New member
וגם כמה תשובות...

דבר ראשון ברוכה הבאה
ולעינינו.. 1. כפי שענה There Is No Spoon המיים מוליכים בגלל המלחים המומסים בהם ולכן, כשאין המוליכות שלהם יורדת פלאים ... 2. תושובתו של voguemaster לגבי הסופרפוזיציה של גלים נראית לי מאוד הגיונית אבל אני צרכיה עוד לחשוב על זה
3. קוטביות של פוטונים- את מתכוונת לכך שאם מסתכלים על הצורה הגלית בכל מקום שיש "הר" בגל אחד יש בגל השני "עמק"? התאבכות של גלי אור היא בד"כ דרך סריג או דרך גל עומד ובינתיים הסבר יותר מקיף על התאבכויות של אור יש פה.

Deathatred

New member
בקשר למים

מים מזוקקים אינם מוליכים חשמל מאחר שאין בהם מטענים חופשיים שיוכלו לזרום בתור זרם חשמלי. במי ברז רגילים יש הרבה מלחים מומסים. מלח הוא סוג מסוים של תרכובת יונית וכאשר התרכובת היונית מומסת - הקשרים היוניים מתפרקים והתמיסה מתמלאת ביונים חופשיים. כאשר מעבירים בהם זרם, כל היונים (אם אותו מטען) הולכים בכיוון מסויים וכך נוצר זרם חשמלי. לכן מי ברז מוליכים חשמל. בקשר לשאר השאלות, התאבכות הורסת תלויה במספר גורמים: גלים בעלי אותה תדירות, הפרש פאזה מסוים ומרחק. בקשר לויכוח שלך עם האלקטרוניקאי, מה שאמרת אינו סותר את דבריו. התאבכות יכולה להגביר ויכולה להחליש.

ליליxx

New member
תודה לכולם

לגבי המים, הבנתיוקיבלתי. יותר פשוט ממה שחשבתי. לגבי הסופרפוזיציה, חיזקתם את עמדתי המקורית אבל לדעתי לא תארתי נכון את הבעיה כי כניראה מההתחלה כל צד בויכוח התכוון לדבר אחר ואני לא הבנתי למה הצד השני התכוון. לגבי הפוטונים, הרי יש להם תדר לא? האם לא חלה סופרפוזיציה לגבי תדר זה?

voguemaster

New member
כל הנושא קצת לא ברור

הרי שאם מתייחסים לאור בתור חלקיק, אומנם יש לו תדירות מסוימת אבל זו רק מגדירה את האנרגיה שלו, הוא עצמו לא גל. היות והוא חלקיק חסר מסה סביר להניח שאין אינטראקציה בין פוטונים, וגם אם יש אני לא חושב שיש קוטביות פוטונים (שאחד מתנגש בשני והם הורסים אחד את השני). אל תשכחי, התאבכות היא בסה"כ חיבור של הפרעה כלשהי. אם נדבר על האור במושגי גל (גל אלקטרומגנטי כמובן), יש מקום לדבר על התאבכות. אחרת אין. אני אנסה לבדוק את זה בספר ואני אחזיר תשובה טובה יותר.

Deathatred

New member
כאן אתה טועה

האור גם מתנהג כמו גל, וכן, פוטונים מתאבכים אחד עם השני. כל אלה הן עובדות שהוכחו בניסוי. למשל: ניסוי שני הסדקים המפורסם. הדואליות של האור מהווה עד היום בעיה בלתי פתורה ולפיסיקאים אין פתרון יותר טוב כרגע מכך שהאור הוא "גלקיק". מקווים שתורת המיתרים תפתור גם את הבעיה הזו.

voguemaster

New member
הממ מעולם לא טענתי אחרת

השאלה שלה הייתה למה פוטונים לא מבטלים אחד את השני. לא מדובר פה על התאבכות של האור. סה"כ ישנן שתי צורות לתאר אור: גל ופוטונים. תכונת ההתאבכות גורמת לנו להאמין שהאור הוא גל אלקטומגנטי, וסיבות אחרות שמקורן בתורת הקוונטים גורמות לנו להאמין שהאור הוא גם פוטון. בכל מקרה עד כמה שידוע לי אין אינטראקציה בין פוטונים. יכול להיות שאני טועה אבל לדעתי זה לא קיים.

Deathatred

New member
יש אינטראקציה בין פוטונים

מלבד ההתאבכות - שמתרחשת גם בין זוג פוטונים וגם בין פוטון לעצמו (!). יש עוד אינטראקציות בין שני פוטונים (משיכה כובדית בינהם ויצירת חלקיק ואנטי-חלקיק) אך כדי להסבירן נדרש המודל הסטנדרטי (יחסות וקוונטים רגילים אינם מספיקים).

voguemaster

New member
ובכל זאת

פוטונים מגיעים אלינו ולא עוברים אניהילציה, אז כנראה שאפילו לפי המודל הסטנדרטי, האפשרויות של אינטראקציה בין פוטונים לא מדברות על אניהילציה. בכל אופן, עזוב. אני לא תלמיד תואר שני באנרגיות גבוהות אז אין טעם לדבר איתי במונחי המודל התקני.

vizini

New member
איך ניסוי שני הסדקים מוכיח שפוטונים

מתאבכים אחד עם השני? האם תוצאת הניסוי אינה מתקבלת גם כאשר בכל זמן נתון במערכת קיים פוטון בודד?

Deathatred

New member
כן

כאשר משגרים כל שעה פוטון, כעבור מספר ימים מתקבלת תבנית התאבכות.

vizini

New member
אם כך, אינני מבין כיצד ניסוי שני

הסדקים מוכיח כי שני פוטונים מתאבכים ביניהם.

Deathatred

New member
הניסוי נעשה בואריאציות שונות

כאשר בחלק מהן דולדלו כמות הפוטונים לפי רצון הנסיינים. בואריאציה אחת נורו שני פוטונים כל פעם, באחרת בודדים, באחת קלה קרן לייזר וכו.

vizini

New member
מה זה משנה? אם תמונת ההתאבכות

מתקבלת מפוטון בודד, ואותה תמונה מתקבלת משתי פוטונים, אין הוכחה לכך ששני פוטונים מתאבכים...

למעלה