היי. לאחר יותר מחודשים שלא הייתי כאן (הייתי שם. בקנדה)

hadi orr

New member
היי. לאחר יותר מחודשים שלא הייתי כאן (הייתי שם. בקנדה)

ונלחם עדין עם הגט לג הקשה (הלילה נרדמתי בשעה 01:00 והתעוררתי בשעה 01:40 (כלומר 40 דקות) ומאז ער) אז אעלה בהמשך בהתאם לכוחות ולזמנים שיש לי מדברי אספנות שנתקלתי במהלך שהותי בקנדה.
את רוב הדברים העליתי בפייסבוק שלי די בזמן אמת אבל לאלו שלא משתמשים בפייסבוק אעלה גם כאן.
יריד מכוניות שרובם למכירה שבמקרה יצא לי פעמיים ליפול עליהם.
זה לא לאנשים בעלי לב חלש (הכמות והאיכויות של המכוניות אדירה וגם כמות התמונות) וגם לא לאלו שלא מעניין אותם מכוניות ישנות. להנאת מי שמעניין אותו.

חשבתי לתומי הדי שסוף סוף

פתחת את הגראג' הקנדי שלך והוצאת לאור את כל תכולתו....

hadi orr

New member
אתה מעליב אותי !!! רק זה יש בגארז שלי? חחחח

ברוכים הנמצאים.

powo

New member
ברוך שובך מיסטר אור.התגעגנו

ותתחיל לאוורר את הקליניקה.כדי שלא נחנק בביקורים

hadi orr

New member
שהיינו בניו יורק ברור שקפצנו לביקור אצל האספן מספר 1 בעולם

של חברת אל על. עו"ד מרווין גולדמן. גם האספן מספר אחד. גם הידען מספר אחד וגם כתב שני ספרים על אל על. איש נורא נחמד אשר נפגשנו כבר מספר פעמים בארץ אצלי בבית או ב"קליניקה" במשך השנים אבל לי זו היתה הפעם הראשונה שקפצתי לביקור אצלו בבית. במוזיאון הפרטי שלו. בילנו שעות רבות ביחד (הייתי יחד עם אשתי והוא היה יחד עם אשתו) וברור שלא הספקנו לעבור על החומרים הרבים. צילמתי רק מספר קטן של פריטים וקצת את הנוף מהדירה שלו במנהטן. היתה חוויה. בדרך שנסענו אליו זה היה היום בו היה ליקוי החמה שהופיע כמעט בכל רחבי ארה"ב אבל לצערנו בדיוק שהליקוי התרחש בניו יורק השמים היו מכוסים עננים. כמו כן יש לו אוסף של בקבוקי אלכוהול מיניאטוריים של חברת קלמ (וברור ששני ספרים בנושא). צילמתי ממש רק חלק קטן ממה שראיתי שם.

hadi orr

New member
כלי נשק עתיקים במוזיאון MET בניו יורק. המוזיאון ענק ואי אפשר

לראות הכל אז כדאי לקחת את תוכנית המוזיאון להתעכב כמה דקות לקרוא על המוצגים השונים ולהחליט מה רוצים לראות (איזה תצוגות, איזה חדרים ואיזה מוצגים). או שאפשר לעשות סיור בזק ולעבור דרך החדרים השונים ולא להתעמק בכלום. עצרנו בכמה וכמה חדרים / אזורים שיותר עיניינו אותנו. זה אחד מהם (טוב אישתי ויתרה לי. הבינה שאני ממש רוצה לראות את החדרים הללו).

hadi orr

New member
לא אספנות. אני חושב שחובה לכל ישראלי לבקר במוזיאון 9/11

האנדרטה (המרגשת והמצמררת) לזכר קורבנות האירועים ב-9 לספטמבר, בנויה משתי בריכות מים ונמצאות במקום המדוייק של הבניינים מרשימה ביותר. חובה להזמין מקום מראש למוזיאון (ושעה מדוייקת) ולטעמי כדי מאוד גם לקחת סיור (בתשלום נוסף - 20 דולר לאדם) על ידי מדריך במוזיאון. הסיור לוקח כשעה ומתעכב במספר מקומות. בנוסף יש אזורים נוספים שחובה לראות. סה"כ יש לתכנן כשלוש עד ארבע שעות לאנדרטה ולמוזיאון. חובה לכל ישראלי לבקר במקום לדעתי. כמו כן 2 בלוקים משם ישנה הכנסיה ST. PAUL'S CHAPEL שבה בימים הראשונים של נסיונות החילוץ לאחר שהבנינים התמוטטו וכן במשך כשמונה חודשים שבהם עבדו כחות החילוץ וההצלה הם השתכנו ולנו בכנסיה זו וישנו על ספסלי העץ שהיו במקום. היום יש שם חדרון קטן עם מזכרות וכן ספסל אחד שהשאירו לתצוגה. התמונות לצערי לא לפי הסדר שצריך אבל זה כבר קשור לתפוז ולא לצילומים שלי. צילומים מהאנדרטה, מהאזור מהכנסיה ומהמוזיאון היכן שניתן לצלם.

האנדרטה הלאומית והמוזיאון לפיגועי 11 בספטמבר הוקמו להנצחת הניספים בפיגועי 11 בספטמבר בניו יורק, בוושינגטון ובפנסילבניה וכן בפיגוע במגדלי התאומים בשנת 1993. האנדרטה, הניצבת באתר בו ניצבו מגדלי התאומים במרכז הסחר העולמי, נחנכה בטקס שנערך ב-11 בספטמבר 2011, במלאת עשר שנים לפיגועים. המוזיאון נחנך בשנת 2014. האנדרטה והמוזיאון תוכננו על ידי האדריכל מיכאל ארד ומשרד האדריכלים פיטר ווקר (Peter Walker).
ליבה של האנדרטה הוא שני בורות מרובעים הניצבים במרכז הרחבה. שטח כל אחד מהם הוא כ-4,000 מטרים מרובעים. גבולותיהם חופפים לגבולות ריבועי השטח שעליהם ניצבו שני המגדלים שנהרסו מפלי מים זורמים על פני דפנות הגרניט האנכיות של הבורות, נקווים על קרקעיתם וזורמים אל תוך בורות מרובעים קטנים הממוקמים במרכז כל אחד מהם.
מעקות העשויים לוחות ארד, המקיפים את שפות שתי הבריכות, נושאים את שמותיהם של כל החללים.
שמות קורבנות הפיגועים קובצו על גבי המעקות במסגרת תשע קבוצות:
על מעקות הבריכה הצפונית נרשמו שמות אלו:
הנספים במגדל הצפוני
הנספים בטיסה 11 שפגעה במגדל הצפוני
נספי ההתקפה על מרכז הסחר העולמי ב-1993
על מעקות הבריכה הדרומית נרשמו שמות אלו:
הנספים במגדל הדרומי
הנספים בטיסה 175 שפגעה במגדל הדרומי
הנספים בפנטגון
נספי טיסה 77 שפגעה בפנטגון
הנספים בטיסה 93 שהתרסקה בפנסילבניה
הנספים מקרב אנשי כוחות החירום וההצלה שנזעקו לאתרי הפיגועים.
בתוך כל קבוצה נרשמו שמות הנספים על פי יחסי הקרבה ביניהם, באופן ששמות קרובי משפחה, חברים, חברים לעבודה, עמיתים לשירות או שותפים לטיסה נרשמו זה בקרבת זה, בהתאם לבקשות קרוביהם. באופן זה הונצחו יחסי הקירבה ושותפות הגורל ביניהם. ארגון זה של שמות החללים הוא ייחודי לאנדרטה זו ביחס לאנדרטאות אחרות בעולם.
המוזיאון באתר שוכן בחלל העמוק והנרחב שמתחת לרחבת האנדרטה. כבש ארוך מוביל את המבקרים אל חללי המוזיאון, שמשתרע עד לסלע התשתית שעליו נבנו בזמנו יסודות מרכז הסחר העולמי.
המוזיאון מכיל תצוגה היסטורית ותצוגת זיכרון. התצוגה הראשונה מספרת את תולדות הפיגועים ב-11 בספטמבר בכל רחבי ארצות הברית, וכן את תולדות התקופות שלפניהם (כולל ההתקפה על מרכז הסחר העולמי ב-1993) ושאחריהם. התצוגה השנייה מנציחה את זכרם של קורבנות הפיגועים באמצעות חומרים ביוגרפיים מפורטים אודותיהם שנשמרו ומוצגים בה.
בנוסף לחפצים וחומרים אורקוליים מגוונים עושה המוזיאון שימוש נרחב במוצגים מתוך שרידיו של מרכז הסחר העולמי. הגדול שבהם הוא קטע מדפנו המדופנת של הבור הענק, אשר נחפר בקרקע האי מנהטן עם הקמת מרכז הסחר העולמי והכיל את יסודותיו. קטע זה שומר ומוצג בחלל עמוק בפאתו המערבית של המוזיאון בין השאר מוצגים במוזיאון גם קטעים מצלעות המגדלים שהתמוטטו.
המוזיאון מכיל גם חלל, שבו נשמרו שרידי הקורבנות שנמצאו באתר לאחר פינוי ההריסות ואשר טרם זוהו (אלו מצויים מאז האסון במשמורת של משרד חוקר מקרי המוות של ניו יורק). הכניסה לחלק זה של המוזיאון מותרת רק לעובדים בו ולבני משפחות הקורבנות.

hadi orr

New member
חנות עתיקות (היו כמה וכמה שאולי בהמשך אעלה אותם לפורום)

אלפי פריטים, לצערי הרב לא ישראליינה, אבל הצלחתי דווקא בחנות זו (כמעט הכי פחות מרשימה מכל האחרות) להשיג מספר בקבוקי אלכוהול מיניאטוריים לאוסף שלי. בצילומים פריטים מהחנות וכמה תמונות מהאזור הקרוב של החנות (חלקם בתחילת רצף התמונות).

hadi orr

New member
חנות עתיקות נוספת לא מרשימה והאזור שלה (חלק ממש מהעיירה

עצמה וחלק מהאזור הקרוב אליה).

hadi orr

New member
2 מקומות לאספנות צבאית. אחד היה סגור ובשני קיבלתי אירוח כיד

המלך. המקום הוא: ROYAL CANADIAN LEGION BRANCH 356 SUTTON WEST ONTARIO. הוא משמש כמקום מפגש, פעילות, ארוחות ועוד. התצוגה נחמדה אבל לא ממש הבנתי מה בדיוק הם עשו בפעילות הצבאית שלהם. המוזיאון השני הוא מוזיאון צבאי שצילמתי את הפריטים שהיו מוצגים ברחבה אבל המוזיאון עצמו היה סגור. וכהרגלי בקודש גם קצת צילומים מהאזור הדי קרוב אל שני המקומות הללו. להנאתכם.

hadi orr

New member
אספנית קוקה קולה בחנות הגלידות שלה בעיירה בלה.

כבר עשיתי מנהג קבוע וזו לי הפעם השלישית שאני מגיע אליה ומתרשם מהאוסף האדיר שלה של קוקה קולה שהיא לא מפסיקה להגדיל לטפח ולסדר. מביא לה מתנות (פריטי קוקה קולה) ישראלים. היא אישה מקסימה נוצריה שנורא אוהבת את ישראל. אוסף מדהים.

hadi orr

New member
חנות עתיקות מדהימה בגודל ובפריטים (בהיוואי 400). החנות בנויה

ממאות דוכנים וארונות וחדרונים של מאות סוחרים שונים שלא נמצאים במקום וצוות מצומצם של 3-4 עובדים מטפלים בך ביעילות ומוציאים את הפריטים (במידה וסגורים בארון) שאתה חפץ לראות / לקנות ולוקחים לכניסה עד שתסיים את כל החנות (סיפור של מספר שעות טוב). חלק 1 של התמונות

hadi orr

New member
חלק שני של התמונות מחנות זו. ענקית ומבחר מגוון ביותר

כמה חבל שזה לא ישראליינה אבל למרות זאת הצלחתי להעשיר את עצמי במספר פריטים שונים.
מקווה שנהנתם.

hadi orr

New member
עוד חנות עתיקות מדהימה באזור אחר (וודבאיינד)

בכל אחד מהפוסטים מצורפת גם מודעה / הודעה / כרטיס ביקור של המקום למען נחויות הנוסעים לאזור שידעו להיתמצא (לא הייתי ממליץ בחורף המושלג והקר של קנדה)

hadi orr

New member
חלק שני של החנות השניה. מקווה שנהנתם למי ששרד כל כך הרבה

תמונות

hadi orr

New member
סבתא. תארי לך את עצמי שצריך ללכת ולראות את כל הדברים הללו?

ושלא נדבר על לצלם את כל הדברים הללו ושלא נדבר על לעלות את כל התמונות? אז מה אני צריך להגיד? חחחחח

hadi orr

New member
תודה חיים. בהחלט הסוחרים ביפו מתחילים לחייך. יהיה בסדר. אסדר

אותם לקראת החג.

למעלה