היי, לא יודעת אם זה הפורום המתאים..

הדס100

New member
היי, לא יודעת אם זה הפורום המתאים..

אבל בכל זאת... אני כותבת עכשיו ברגע של עצבים.
אני מתחרפנת. אמא שלי מוציאה אותי מדעתי. כל פעם שאני מתווכחת עם אחי הקטן (אני בת 20, הוא בן 12), שאני חייבת לציין שהוא חצוף, מפונק ועצלן, אמא שלי מתחילה להתערב ולצעוק עליי. מילא אם היא היתה אומרת לי בשקט לא לצעוק, אבל לא. היא מתחילה לצרוח עליי לסתום את הפה, אני צועקת עליה בחזרה, ויוצאת מהבית בטריקת דלת. אני חייבת לציין, שבדרך כלל אנחנו לא רבות, אבל...כל הגישה שלה נורא מעצבנת אותי. גישה של- לי מותר לצעוק עליכם כמה שבא לי ואתם הילדים אז אתם תשתקו. (לא שזה עובד כי אנחנו צועקים עליה בחזרה) ומה שהכי מעצבן אותי זה- למה היא מתערבת??? זה לא שאני ואח שלי מתנהגים באלימות או משהו, פשוט רבים מילולית, ואם היא מתערבת זה תמיד, אבל תמיד, לטובתו.

s h i r k u s h

New member
הדס חמודה ../images/Emo39.gif

כשאנחנו מתעצבנים על משהו, אנחנו לא חושבים בצורה שקולה ופשוט מוציאים מה שיש מיד מבלי לחשוב הרבה. הצעתי אלייך היא לומר לאימך מה שאת מרגישה לגבי ההתערבות שלה והצעקות- ושלה מותר ולך אסור- תסבירי לה שזה נותן דוגמא ממש לא טובה לאח שלך הקטן שרואה אותה ככה צועקת וילמד בעצמו להתנהג ככה. דברי אליה לא בעצבים אלא בצורה שקולה ותראי לה שאת סה"כ רוצה שהמצב בינכם יהיה טוב ושלא יהיה מריבות. בהצלחה

הדס100

New member
אמרתי לה אינספור פעמים.

גם אמרתי לה אינספור פעמים כמה זה מעצבן שאני שכמעט לא נמצאת בבית כל הזמן עוזרת, ואחותי שיש לה בגרויות גם, ולעומת זאת אח שלי (שהוא בן 12 ובגיל הזה כבר עשיתי ספונג'ה) לא עושה כלום ואם אומרים לו להוריד את הזבל הוא מתחיל לבכות ולילל שזה לא פייר, וכך כל פעם אמא שלי מוותרת לו. אני יודעת שאם הוא יגדל להיות בנאדם כזה אגואיסט זאת בעיה שלו ושההורים שלי צריכים לדאוג לחנך אותו אבל זה מרתיח אותי. אגב, סתם דוגמא: שישי בערב (או כל יום אחר) אנחנו מסיימים לאכול, כולם מתחילילם לסדר ולנקות והוא פשוט הולך לעיסוקיו, וכמה שמבקשים ממנו לעזור הוא לא עושה כלום.

די דנסר

New member
לדעתי...

אימך חוששת מההתפרצות שלך כלפיו וכנראה גם מרגישה שהוא זקוק יותר לתמיכה מאשר את (או בשל גילו, או בשל אופיו). יתכן גם שהיא חוששת שלאחר מריבה קולנית בינכם תתחיל תיגרה אלימה. בכל אופן כדאי לעשות תוכנית עבודה, איזושהי תורנות בפינוי השולחן ובעזרה נוספת בבית. אצל ילדיי זה עבד תקופה מסויימת עד שהמושג "עזרה בבית" השתרש היטב בתודעה שלהם. יותר מאוחר הם נכנסו לשיגרה של עזרה בבית ללא מריבות. בהצלחה.

gal-or

New member
תשמעי מותק,

שלום לך, סביר להניח שגם את כשאת היית בגילו, היית חצופה וכאלה, רק שאת לא זוכרת את זה. פתאום, את יותר גדולה ומבינה. אבל לדעתי, כיוון שאת עוד לא החזקת את תינוקך על הידיים, את לא מבינה כמה קשה לה לחנך אותו. כל מאוד להגיד לה מה לעשות! לדעתי, עדיף לשבת ולדבר איתו ועם אימא (אין אבא בתמונה?) ולהסביר לה שאת לא יכולה לעזור בבית לבד, וגם לא אחותך, וגם הוא צריך לעזור! עדי

כשהוא לא מוריד את הזבל

יש כמה דרכים לפתור בעיות נוסח "להוציא את הזבל" אחת שהתאימה לאחותי וגם לימדה אותה שבשביל להשיג משהו צריך לעבוד, עשיתי מחירון וכל פעם שהיא הוציאה זבל היא קיבלה חצי שקל, כשהיא ניקתה את הסלון שתי שקל וכו' אבל אז היא הייתה בת 8 אני לא יודעת כמה זה יעבוד על אחיך. שיטה נוספת היא דרך האמירה המפורסמת "אין אני מעריכים דבר עד שאנו מאבדים אותו" תחשבי על דברים שאת או אימך או אחותך עושות בעבורו ושזה חשוב לו (מנקות את החדר שלו או עוזרות לו בלימודים או קונות/מממנות לו דבר מה חשוב) ותציבו על זה תנאי- אתה לא עוזר בבית אתה לא מקבל את הדבר המסויים הזה. בדרך זו הוא יבין שהיחסים הם דו צדדיים ולא רק שהוא מקבל ואתם נותנים. בהצלחה :)

אממ

תשמעי, לפי דעתי כבת 20 את באמת יכולה למצוא דרכים יותר מתוחכמות להשפיע על אחיך וללמד אותו לא להיות מפונק חצוף ועצלן, או שתעזבי אותו לנפשו, סך הכל תפקיד חינוכו מוטל על הורייך ולא עלייך. אני בת 17 וחצי ואחותי בת 12 ולמרות שיש הרבה פעמים שאני מתעצבנת עליה אנחנו כמעט ולא רבות. זה בגלל שאני יודעת מה להגיד לה, מה להציע לה ואיך לתת לה את הדחיפה לעשות את הדברים שאני חושבת שיתרמו לה ויפתרו את הבעיות שנוצרות. ובקשר לאמא- אני חושבת שזה רגיל שלרוב מתערבים לטובת הצעיר יותר למרות שיש מצב שאת פשוט לא מייחסת חשיבות לפעמים שהיא מתערבת לטובתך כי זה לא מעיר את תשומת ליבך כפי שכאשר אימך מתערבת לטובת אחיך.

faith2

New member
הדס...

שאלה....למה שאח שלך בן ה-12 יצליח לעצבן בחורה בת 20? את מראה לו שהוא מליח ובגלל זה הוא ממשיך. מה לעשות? תתעלמי ממנו! ילדים קטנים יודעים להיות מאוד קרציות, אבל אנחנו יודעים גם להתעלמם מהם. ככה לפחות אחותי עשתה איתי
זה שלב בחיים שלו וזה יעבור לו......... בקשר לאמא תסבירי לה את הדברים מנקודת המבט שלך.......

למעלה