היי, לילה טוב

• פותח הנושא dgan
  • פורסם בתאריך

dgan

New member
היי, לילה טוב

משהו יודע ומכיר - מה המשמעות של השם נגואל? אני יודעת שהנגואל הוא השאמן, המכשף... שהשם מופיע בספרים של קרלוס קסטנדה. אשמח להסברים נוספים תודה,

killip

New member
../images/Emo63.gifנגואל

מתוך "הטבעת השניה של העוצמה" מאת קרלוס קסטנדה (הערה בעמוד 9): "טונאל ונגואל הם שני מושגים מורכבים שיידונו בהרחבה בספר זה. לסיבור האוזן די לומר כאן שהטונאל הוא בקרוב עולמיו המוחשי, המוכר והמסודר של הפרט. ואילו הנגואל הוא "היקום" או העולם האחר, ולהלן גם כינויו של דון חואן בפי חניכיו..." בקיצור הכוונה לעולם העל-טבעי, ולמכשף בעל היכולת להשתמש בו באופן מלא.

dgan

New member
תודה על ההסבר, ועל ההפניה

לספר, בהחלט אקרא אותו! תודה,

magick smile

New member
אני עכשיו קוראת את משנתו של

דון חואן, ואני ממש לא מבינה את הספר... הוא פשוט נראה לי מוזר, ושונה ממה שעד עכשיו קראתי... גם קראתי את "מעבר המכשפים" של טאישה אבלאר, שהיא אמורה להיות חלק מהחניכים של דון חואן ומורשתו, ובעקבות הספר הזה פניתי למשנתו של דון חואן, כי הספר ממש בלבל אותי ועירער את כל היציבות שהיתה לי בנוגע להגדרה של הכישוף... מישהו שקרא את שני הספרים או אחד מהם יכול לעזור לי פה קצת?? ומשנתו של דון חואן כל כך שונה ממה שמוצג במעבר המכשפים, כך שקשה לי לקשר בינהם למרות שכתוב במעבר המכשפים שיש קשר,וזה תרם לבלבול שלי. במשנתו של דון חואן מוצגים כל מיני צמחים וסמים שנלקחים, ועוצמה ועוד דברים שנראים חומריים, לעומת מעבר המכשפים שבו מתרכזת הכותבת בשחרור מכל העבר והחומריות על מנת לחיות את ההווה בחופשיות... אני צריכה עזרה לבסס את מה שקראתי ומה הכוונה באמת..... מישהו יכול לעזור לי??? בקשה??

dgan

New member
היי, לא קראתי את הספרים של קרלוס

קסטנדה, התחלתי לקרוא את אחד הספרים רק לאחרונה, לפי מה שהבנתי מהמעט שקראתי הסמים / הצמחים ניתנים למספר על מנת לעורר את מה שבדר כלל מתעורר לבד במהלך התהליך... 'כאילו' להאיץ את התהליך. טאישה אבלאר עברה את אותו מסלול חניכה שעבר קסטנדה, אך כמובן שהיא כותבת את החוויות שחוותה מתוך עניה, מתוך ראייתה. את הספר "מעבר המכשפים" קראתי ומאוד אהבתי. אני ממליצה לך לקרוא את הספרים האלו מתוך הבנה שהם ספרי מסע... הם מלמדים על המסע של המספרים לעבר הלימוד... אני לא מכירה אותך, ולא יודעת מה קראת עד כה... אבל, אולי כדאי להתחיל בספרים 'קלים' יותר להבנה? לבנות לעצמך בסיס של ידע במסע ובתהליכים הללו עליהם כתוב בספרים? אם תרצי המלצות לספרים אשמח לרשום לך... שבת שלום,

magick smile

New member
תודה על העזרה, אני גם מאד אהבתי

את מעבר המכשפים! רק מה שבלבל אותי היה שהוא הציג משהו שונה מכל מה שקראתי עד עכשיו, והציג את הכישוף כדבר שונה לגמרי, מעבר המכשפים הציג את הכישוף כמשהו שהאדם לא יכול ליצור בעצמו, אלא כמשהו שנקבע על ידי החכמים בעבר ונשאר כך, ושהוא משמש לשחרור, לעומת הכישוף שכל אחד יכול לעשות עם תרגול רציני על מנת לשנות את עצמו או המצב הקיים. מה מהשניים אמיתי? כדי לנסות להבין עוד יותר אני קוראת עכשיו את הספר של קסטנדה, כי הם אמורים להיות על אותו הדבר, אבל הספר של קסטנדה שונה לגמרי ממעבר המכשפים, ולכן זה בלבל אותי עוד יותר. אבל אני רק באמצע הספר כך שאולי זה יתבהר לי בהמשך. אני אשמח להמלצות לספרים בכל מקרה שהוא, אני אוהבת לקרוא וזה גם חשוב לי לצבור ידע על הנושא ולהבין אותו כמה שיותר לפני שאתחיל להתעסק בו. כבר קראתי ספרים שקשורים לכך, ויש לי בסיס קטן לפחות. תודה... סהר

dgan

New member
היי סהר ../images/Emo24.gif ../images/Emo42.gif

אני חושבת שבסופו של עניין כל הידע מוביל לאותו מקום... אין פה, לדעתי, עניין של אמת אלא עניין של תהליכים... כל אחד חווה את התהליכים הללו בדרך הרוחנית בדרך ההתפתחות באופן אחר קסטנדה היה זקוק לסמים אחרים... לא אני רושמת לך את הספרים, שלדעתי מהווים בסיס, מקום טוב להתחיל ממנו, לקבל מידע, לפחות כך הרגשתי לגבי... ויש עוד המון... סדרת הספרים של ג'יימס רדפילד - "הנבואה השמיימית", כולל הספר "הסוד של שמבהאלה" - אלו סיפורי מסע עם הרבה מאוד מסרים תובנות והבנות. "הנזיר שמכר את הפרארי שלו" של רובין ס' שארמה - "סיפור משל ומדריך רוחני" - החיפוש אחר האושר והמימוש העצמי. הספר "מי הזיז את הגבינה שלי" - לזרום עם השינוי של ספנסר ג'ונסון, הספר הגיע אלי בדיוק בזמן שהייתי צריכה אותו, בזמן של החלטת החלטות קשות ושינוי דרך החיים שלי. "מסר האנשים האמיתיים" של מרלו מורגאן, סיפור מסעה של אישה המצטרפת לשבט אבוריג'נים, במסע היא לומדת דרך חיים חדשה, את הריפוי שלהם ועוד. (אני מאוד אוהבת את הספר הזה). ספר מסע נוסף - ספר מאוד מתוק - הוא "הדולפין" של סרג'יו במברן, סיפורו של חולם חלומות "סיפור של אומץ לב, ושל מאבק בפחדים ובמוגבלויות שלנו..." ללכת בעקבות החלום, להקשיב לקול שבתוכינו... טרילוגית "שיחות עם אלוהים" - של ניל דונאלד וולש, שלושה ספרים עם הרבה אמת, ידע - קראתי ממש ללא הפסקה, וכן הספר "ידידות עם אלוהים" "המסע הביתה" - משלי קריון, סיפורם של מייקל תומאס ושבעת המלאכים, קריון 5, סיפור מסע רוחני של מייקל, דרך שבעת הבתים - שבעת המלאכים. הספר סידר לי ועיגן לי כמה מחשבות בצורה יותר מסודרת בראש. ספר קולח, מרתק, כייפי. (לא קראתי את שאר הסידרה, כך שאיני ממליצה על האחרים) אלו ספרים קראת? אלו ספרים קראת מהרשימה הזו? אולי תמליצי גם לי על ספרים... וכמובן, שיש עוד הרבה מאוד ספרים שקראתי וקוראת... אם תרצי אוסיף... קריאה נעימה!

magick smile

New member
מתוך הספרים שציינת

קראתי רק גרסה של "מי הזיז את הגבינה שלי", והאמת שאהבתי והתחבר לי עם התאוריות שלי, אבל לא קראתי את הגרסה המלאה. עכשיו נתת לי סיבה לקרוא אותה. מכל השאר לא קראתי שום דבר, (למרות שאת החתימה שלך אני מכירה...) תודה על ההמלצות, אני אקרא אותם..... כולם בעברית נכון? ועכשיו אני מבינה שאני קראתי ספרים מסוג אחר, יותר עיוניים בקשר לכישוף וכאלה, כך שאני לא יודעת אם זה יתאים לך. אבל אפילו בתור ספר קריאה רגיל אני ממליצה על "מכשפה" של סיליה ריס, שאני אישית מאד אהבתי... תודה... סהר

dgan

New member
היי סהר ../images/Emo24.gif

החתימה שלי היא ציטוט מתוך הספר ג'ונתן לווינסטון השחף של ריצ'ראד באך, שגם הספרים שלו מומלצים לקריאה... כל הספרים עליהם כתבתי הם בעברית... ומעניין לדעת אילו ספרים קראת, אף פעם לא חיפשתי ספרים בנושא כישוף ויכול להיות מעניין לקרוא. ותודה על ההמלצה על הספר...

למעלה