לסיון ולשרון- על תת- לחץ דם../images/Emo4.gif
אספר מההתחלה- כל הידוע לי... רק שזה ארוך, ומקווה להיות בכושר לאור השעה... אני התחלתי את ה"בעייה" הרפואית שלי עם מס' מקרים של קדם-עילפון. הרופאים מכנים זאת: פרה-סינקופה. היה בירור תוך אישפוז של 3 ימים, ותוצאותיו: הכל תקין!!!! הייתי מאוד מאושרת מכך- אך אם היו התחילה תןפעות ספוראדיות- הרי שבחלוף הימים היתה בעייה קבועה, ולא הצלחתי לעמוד עשרות פעמים ביום. מובן שרופאי הקרובים לא ידעו לומר כלום. קראו לזה סחרחורת, חשבו שזו חרדה, חשבו שאני תמהונית....ועוד. אני באופיי לא נותנת לדברים להישמט מתחת ידיי- ואז החלטתי לפנות גם לקרדיולוג. הסיבה לכך- בעת האישפוז ייחסו חשיבות מרובה לבדיקות של הלב. הקרדיולוג , לאור הסיפור, הפנה אותי ל-"טילט טסט" (באתרים אמריקאיים זה קרוי: טילט טייבל טסט..). דווקא הופניתי לרופא אחר, לא יעקוב, שמו: פרופ' נאשיץ מבי"ח רוטשילד בחיפה. הוא עשה פרופסורה על התעלפויות, לדברי הקרדיולוג... האמת??? לא ידעתי כלל מה טיב הבדיקה. זה אולי מזל, כי לא הייתי מוכנה לחזור על הסיוט!!!! ובכן- שוכבים על מיטה (זה מתואר באתרים מחו"ל). כבר בשלב זה קשרו את רוב חלקי גופי. וברגליים, בקצה המיטה, יש מחסום. שאלתי מה המטרה ונעניתי: בודקים את מע' העצבים האוטונומית!!! ממש הופתעתי אז.... בשלב הזה מתחברים לאלקטרודות, ואת יד שמאל קושרים בפוזת ישו הצלוב... היד מונחת כך לצורך מדידת לחץ דם פעמים רבות.... את התוצאות רואה הרופא על מסך מחשב הן בגראף, והן בטבלת מספרים. ובכן- 10 דקות ראשונות המדידות הן בשכיבה. מן הדקה העשירית- מטים את המיטה לזווית בת 70 מעלות, כך שהגוף שלי - הקשור, זוכרות?- עומד במין הישענות אחורה. כי לא 90 מעלות. מרגע זה בכוונת הבודק למדוד את לחצי הדם בעמידה במשך 45 דקות. אם אחריהן לא קרה ארוע חריג- הם מזריקים משהו לווריד, עד שהפאציינט יתעלף. לא יוצאים משם ללא עילפון, כנראה!!!!! זוועה!!! אמרו לי לא לדבר, ורק לציין תחושות אם יהיו מיוחדות. אספר לכם שלפי הדף שיצא מהמחשב בתום הבדיקה- אני יודעת מה קרה בכל דקה. ומה??? אחרי 5 דקות ב"טילט"=שיפוע - היתה בחילה א י ו מ ה. חשבתי שאקיא על עצמי... קשורה... אחר- כך סחרחורת נוראית, כאב ראש תופת--- וכשצעקתי קריאות נואשות לעזרה- הורידו את המיטה. אני חשבתי שזה היה התקף לב. מייד הוזעק הפרופסור הנ"ל, ששהה בחדר סמוך, וכשנכנס לחדר- היה לו ניצוץ בעיניים. (זה אמיתי). הוא הודיע לי: או! זה בדיוק מה שחיפשנו!!! אני שכבתי שטופת זעה מרובה ולא ידעתי על מה הוא מדבר.... התברר שלאחר 20 דקות מדק בעמידה, ירד לי לחץ הדם במכה- לא בהדרגה, וזה חשוב לאיבחון, לרמה של 40/20 !!!!!!!!!!!! התעלפתי. נאשיץ הטיל ספק אם ייתכן שזה קורה לי פעם ראשונה. הוא הודיעני שבד"כ זו תןפעה של צעירים יותר. שאל אותי אם לקחתי בעבר כל מיני תרופות. ירה לאוויר שמות רבים של תרופות, שהיום אני מקשרת שאלה תרופות פסיכ'- אך אני לא הכרתי אז כלום מהן.... ויצאתי עם דיאגנוזה:TYPICAL VASOVAGAL SYNCOPE אתם הבנתם משהו??????? ואז, מתנדנדת ובקושי שומרת על יציבות, נשלחתי אל ביתי. לא קיבלתי שום הסבר פרט לכך שנאמר שזוהי בעייה במע' העצבים האוטונומית..... אני באתי לשם בגפי-והייתי צריכה לנהוג שעה ורבע הביתה! כן, דקה אחרי הירידה ממיטת העינויים ניתנו לי טפסים של מחקר בשילוב הטכניון. אז עוד לא הייתי תשושה, ועניתי דברים ממש מנוגדים למה שהייתי חודשיים אחר-כך... בהמשך- הקרדיולוג והנאורולוגית הסבירו לי באריכות מה זה. אבל רק אחרי הגעה אל בוסקילה- הובהר לי שזוהי חבילה מתוך סי. אף. אס. לפני שאסיים- אבהיר לכם כי ד"ר יעקוב מכנה זאת כינוי שונה, אך מדובר באותה תופעה פחות או יותר. את הבדיקה אצל יעקוב אתאר כבר מחר, כי אני כבר לא בפוקוס. אתאר לכם לפני כן את ההמלצות שקיבלתי עקב הבדיקה ע"י הקרדיולוג. אגב- למרות הסיט הנוראי, שמחתי שיש לי ביד איזשהו אישור "מדעי"- "אמיתי" לליקוי גופני, כי כל מה שתיארתי שקורה לי בגוף- עורר אצל רבים חשד שאני קצת "מסובבת". וגם לא ידעתי מה אוכל להגיד במקום עבודתי... תם פרק א' באיבחון המחלה שלי. העקשנות שלי לא הסתפקה בזה- והודות לנט- חשדתי שיש לי תשישות כרונית.... בפרק הבא: ההשערות הבאות ביקור פרטי אצל ג'ריס יעקוב. שבוע טוב-
שרי