היי לכולכן..

מרק טוב?

יש המון מתכונים למרק טוב. איזה מרק את אוהבת, או לחלופין, מה את אוהבת בכללי? לפחות תני לנו כיוון
 
מרקי ירקות - פטנט מיוחד../images/Emo13.gif

מרק ירקות טעים וביתי, אפשר לגרוע ממנו או להוסיף לו כל אחד מהמרכיבים הכלליים, את מרכיבי הבסיס צריך להשאיר: מרכיבי בסיס: מספר בצלים קטנים קלופים וחתוכים לרבעים ענפי סלרי עם העלים, שטופים ענפי פטרוזיליה שטופים מספר שיני שום קלופות מלח פלפל ליטר וחצי מים (כמובן שאפשר להוריד או להוסיף בכמות המים לפי הצורך) עכשיו שימי לב - את המרכיבים הבסיסיים תמיד שמים בסיר, מכאן והלאה מדובר על מרכיבים כלליים, את הוחרת את מה שאת אוהבת: 1. מרק לבן: מטגנים את הבצל קלות מוסיפים לסיר: כרובית שטופה ומפורקת לפרחים שלושה תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לקוביות כוס שמיר קצוץ. מביאים לרתיחה פעם אחת ומקטינים את האש. מבשלים עד שהכרובים מתפוררת בערבוב. 2. מרק כתום מטגנים את הבצל קלות ומוסיפים לסיר: ארבע בטטות קלופות וחתוכות לקוביות חמישה גזרים קלופים, שטופים וחתוכים לטבעות מביאים לרתיחה, מקטינים את האש וממשיכים את הבישול עד שהגזרים והבטטות רכים מאוד. מוציאים את הפטרוזיליה והסלרי מהסיר ומעבירים את המרק בפוד פרוססור או ב"סטיק" (טוחן ידני כזה). 3. מרק ירוק בסיר אחד שמים את כל המרכיבים הבסיסיים ומוסיפים: תפוח אדמה אחד גדול קלוף וחתוך לקוביות. פרחי ברוקולי שעועית ירוקה אפונה סינית (להשיג במקרר הקפואים בכל סופר- תוצרת סנפרוסט) אפונת גינה רגילה עירית קצוצה או בצל ירוק קצוץ. שווה להוסיף למרק הזה מעט בהרט (תבלין) זהו. נסי ותהני
 
ועוד אחד - מרק ירקות עשיר

החומרים: שני בצלים בינוניים שני תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לקוביות חתיכת דלעת שטופה היטב וחתוכה לקוביות שני גזרים גדולי םקלופים וחתוכים לטבעות חצי כרובית מפורקת לפרחים ליבה של כרוב (לא העלים - רק הלב הקשה) עדשים חומים כמה גבעולי סלרי שום שלם, נקי מהקליפה היבשה ואל מפורק לשיניים פטרוזיליה או כוסברה (עניין של טעם
) כמה עלי דפנה מלח פלפל מים כדי כיסוי שמים את כל החומרים ביחד בסיר. מביאים לרתיחה ומקטינים את האש. רצוי לבשל בישול איטי מאוד עד שהירקות רכים והעדשים מתחילים להיפרד מקליפתם. אפשר כמובן לעשות את זה בסיר לחץ. כשהמרק מוכן, להעביר אותו דרך מסננת לסיר אחר, תוך כדי מעיכת הירקות והעדשים בכף במסננת עצמה. פעולה שמשאירה את הקליפות של העדשים מחוץ לסיפור. מרק מעולה לימי החורף המתקרבים.
 
מרק עגבניות עם אורז. פשוט וקל

המרכיבים: קופסת עגבניות קלופות, חתוכות לקוביות - לשמור את הנוזלים קופסה קטנה של רסק עגבניות (אני אוהבת את הסוג שלא בא בפחית) שתני שיני שום בצל גדול קצוץ לקוביות קטנות פפריקה מתוקה חצי כפית סוכר (כדי לשבור את החומציות) מלח פלפל לבן שמן לטיגון בערך שתי כוסות מים חמים כוס אורז שטוף אופן ההכנה: מטגנים את הבצל עד שמתחיל להיות שקוף, זהירות לא לשרוף. מוסיפים את העגבינות הקלופות, הנוזלים שלהן, מלח ופלפל. כשמתחיל לרתוח, מוסיפים את המים ואת רסק העגבניות ומערבבים היטב. מוסיפים את השום, הפפריקה ואת חצי כפית הסוכר, ושוב מערבבים היטב. מביאים לרתיחה קלה בלבד ומוסיפים את האורז. נותנים למרק להתבשל תוך רתיחה קלה (ממש שרק יעלה בועות, אש קטנה עד בינונית) עד שהאורז מתרכך. זהו
 
למעלה