היי לכולםם

פיגונת

New member
היי לכולםם

עלתה בדעתי היום מחשבה קצת מוזרה.. חשבתי שהרי ביהדות יש את יום כיפור כדי להתנצל ולכפר על חטאיך בפני האל.. אתם חושבים שבאמת צריך לצום ולסבול כדי להראות לאל שאכפת לך? אתם חושבים שהפאגנים זקוקים ליום כזה כדי שהאלים יסלחו להם? אני לא חושבת כך בכלל.. אני חושבת שכל עוד יש לך אמונה חזקה ואתה מכבד את אותה הישות שבה אתה מאמין לא צריך שום יום כיפור.. מה דעתכם?

ToryMaster

New member
אני לא חושבת

שאני כפאגאנית או כאדם, צריכה שמישהו יסלח לי מלבד עצמי [בראש ובראשונה] והאדם שבו פגעתי.

DaviX

New member
כל אחד ואיך שהוא מרגיש

אני מאמין שיש כח גדול יותר, אין לי מטרה להכנס לוויכוח על טיב ואופי הכח הזה כי אני לא יודע לעמוד על מעלותיו ומגרעותיו. אני פשוט יודע שכל האנרגיה שנשפכת ממני הלאה עוברת למקור גדול יותר, קראו לו איך שתרצו. אני צם ביום כיפור, לא בשביל אלוהים זה או אחר, אני צם בשביל עצמי, בשביל לנקות את הגוף שלי קצת, בשביל להתחבר לרמה גבוהה יותר של קיום. אני לא רואה בצום של סבל או כורח, אני רואה בו הנאה, אני גם רואה טלוויזיה ומשחק במחשב, מוזיקה והכל, אפילו מעשן :), אין לי קשר לצום מהיהדות, פשוט נוח לי שכולם מסביבי צמים ואז אני מצטרף בשביל עצמי. גם אם לא היה את יום הכיפור הייתי צם. בכל אופן את הדברים הפיזים, צריכים לקבוע איש איש לעצמו.

למעלה