היי לכולם.. אני חדשה כאן ..

perach bar

New member
היי לכולם.. אני חדשה כאן ..

נראה לי פורום מאוד מאוד מעניין. אני אוהבת את הדיונים ואת הדעות השונות שאנשים מעלים כאן (כן, גם ההתנצחויות במידה מסוימת..) בכל מקרה, רציתי להעלות שאלה: כמה מאיתכם חושבים שיש עתיד ארוך לקשר בו אחד מבני הזוג דתל"ש ששומר פה ושם על מסורת כללית ואלו בן/בת הזוג הם לא מאמינים בכלל ואפילו אנטי דת.. עד כמה האהבה באמת יכולה לנצח לדעתכם? ועד מתי? הרבה פעמים לדעתי יכול להיווצר מצב בו אחד מבני הזוג ירגיש "לבד" מבחינת הדת- הוא רוצה לעשות קידוש ואותה זה ממש לא מעניין או שמירת כשרות כגון הפרדת כלים שלא ממש בא לה לעשות , או להיפך- היא מעוניינת להקפיד על דברים מסוימים והוא חושב שזה שטויות- האם באמת יש תקווה לקשר כזה? אשמח מאוד לשמוע את הדעות בנושא... תודה.. בר.

פלסטיק

New member
היו כאן המון דיונים על השאלה הזו

עצתי לך לעשות חיפוש ולראות אם יש משהו שלא נענה בכל הדיונים הגענו למסקנה אחת: 1. רק צד אחד נדרש לעשות ויתורים 2. או שאותו צד שמוותר יבטל את עצמו בפני הצד השני או שאין צ'אנס למערכת הזו

נצר1

New member
אני לא מסכימה

אני שומרת, ובעלי לא. אנחנו מסתדרים, כאשר לפעמים הוא מוותר (יש לנו כלים מופרדים, הוא מקריא קידוש בשבת), ולפעמים אני מוותרת (אנחנו מדליקים חשמל בשבת). לדעתי זה מאד תלוי בזוג וברמת התקשורת שלו

מתנדב

New member
נצר, שלום לך.....

אני רוצה קצת לחלוק על דברייך, את כתבת שלפעמים את מוותרת ולפעמים הוא מוותר, ושאתם מדליקים אור בשבת, הוי אומר שאם אתם מדליקים אור בשבת, אז הוא וויתר את כל חלקו כלפייך, כי לא יתכן שיהודי ששומר תורה ומצוות ידליק אור בשבת, זה ממש חילול שבת, ועדיין זה לא אומר שאם הוא עושה קידוש ואפילו הולך לבית הכנסת שזה נכלל לאדם ששומר תורה ומצוות, כי אני מכיר כמה וכמה חילונים שבשבת הם עושים קידוש וישנם כאלו אפילו שהולכים לבית הכנסת, וכשהם חוזרים הביתה אחרי הקידוש הם מדליקים את הטלויזיה לחדשות של 8

אני מאוד לא מסכים איתך

מה שנצר מתארת זה בהחלט מערכת ששני הצדדים עושים ויתורים. מכיוון שאתה רואה הכל בשחור ולבן (אולי מעצם היותך חרדי), אתה לא יכול להבין אנשים כמו מצר שרואים גוונים נוספים. כידוע לך, יש הרבה יהודים שמקיימים מצוות אך לא את כולן. זה המצב אצל רוב הישראלים מעדות המזרח. זה המצב אצל רוב היהודים בתפוצות. הרבה יהודים רואים את מהות היהדות בקשר הרוחני עם האל, ולהיות בן אדם שעושה את הטוב ושואף אל הטוב. ולאו דווקא במילוי כל המצוות קלה כחמורה. יש גם כאלו שמאמינים שאין איסור להדליק אור בשבת - כמו הרפורמים והקונסרבטיבים. (ואני מניח שאתה תגדיר אותם כטועים ומטעים, אז מה?) בעיניך יש דרך אחת להיות יהודי מאמין "איזו דרך? הדרך שלי כמובן!". אבל יש רבים שהולכים בדרכים אחרות ודעתך לא רלוונטית עבורם. דעתי האישית היא שהדת צריכה לשמש את האדם להיות טוב יותר. טוב יותר עם חבריו, משפחתו, החברה בה הוא חי, הסביבה. אם יש אלוהים למעלה שצופה על מעשי האדם ושופט אותם, אני חושב שהוא יסתכל למשל אם פלוני מכבד את אישתו. אני לא חושב שהוא יסתכל אם מישהו הדליק אור בשבת או לא. בוא ננסה שאלה כזו. מה יותר חשוב, שאשה תיצור אהבה עם בעלה מתוך שיתוף פעולה וכבוד לדעות ולרצונות שלו? או שהאור לא יודלק בשבת?

tiptip4u

New member
../images/Emo45.gif

אני חושבת בדיוק כמוך. כי אני כבר מזמן חלקתי על דעתו של חלק נכבד מהפורום (הצד החילוני מוותר, הדתי לא) וטענתי שזה לא כל כך נחמד ובסדר, והנה- אני רואה דוגמא יפה למערכת יחסים יפה, ומייחלת לעצמי כזאת מערכת של וויתורים והבנה.

פלסטיק

New member
אני שמח שיש כאלה שמצליחים להתפשר

רוב הדתיים שהכרתי אוחזים בשיטה: "יש שתי גישות, הגישה שלי והגישה הלא נכונה" או לחילופין: "העגלה שלך ריקה ולכן עליך לפנות מקום לעגלה המלאה שלי" הלואי שירבו זוגות כמוכם

yoyo10

New member
ברוכה הבאה לפורום

היו כאן הרבה דיונים בנושא את מוזמנת לחפש

tamarhp

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

הכל תלוי בבני הזוג. כעקרון, החילוני יצטרך לוותר הרבה יותר מבחינתו מאשר הדתי, כי הוא מגביל את עצמו במגבלות שלא מרצון. כל זוג צריך לעשות את השיקול האם הוא מסכים לוויתורים כאלו. אני, אישית, לא הייתי רוצה להתחתן עם אדם חילוני מהבחינה הזו.

למעלה