היי לכולם, אני משתמש חדש בפורום הזה

teen17

New member
היי לכולם, אני משתמש חדש בפורום הזה

וסיימתי לא מזמן קורס של שנה וקצת MSCE 2000 ואני רק בן 17!!! אם אני אצטרך עזרה בנושא של מה שלמדתי אוכל לקבל עזרה כאן? כלומר כל מיני הגדרות שקשורות לרשתות?

philips

New member
תוכל לקבל...

רק חבל....שבגיל צעיר ...בזבזת את כספך לשווא... אם הנך מוכשר באמת ..נצל את הזמן ללמידת דברים מועילים יותר...

teen17

New member
למה? מה רע בללמוד MSCE2000?

דווקא זה נתן לי ידע עצום בנושא. תאמין לי שיש לי ידע ואת הכישרון בניהול רשתות וגם יצע לי לעבוד בתחום ולנהל רשת מחשבים וזה כיף. חוץ מזה למה זה ביזבוז כסף? הרי זה תואר מומלץ מאוד לעשות אותו. איזה דברים מועילים יותר אני יכול ללמוד? חוץ מזה שבצבא אני הולך לתפקיד של מנהל רשתות מחשבים.

philips

New member
ראה...

לא אכנס כאן לויכוח , כי כבר נהלתי רבים כאלו בעבר מעל דפי פורום זה ואחרים... אם אתה בן 17 ואתה טוב במשה שאתה עושה ..אז יופי לך...אבל דע לך כמה דברים... 1. MCSE אינו תואר אקדמי , אלא תעודה הסמכה של מיקרוסופט ...כמות המחזיקים בה היא עצומה (הרבה מעבר לצורך) ורוב מי שהשיג אותה עשה זאת באמצעות לימוד של BRAINDUMP ושטויות אחרות. המבחנים עצמם אינם בוחנים ידע , יקרים ללא שום סיבה ומטרתם להכשיל.. 2. את כל מה שציינתי לעיל יודעים גם האנשים שבאים להעסיק מנהלי רשתות ולפיכך אין ל MCSE שום יתרון... לגבי דברים מועילים יותר - כמעט כל דבר... החל בהסמכות יחודיות יותר בתחומי התכנות/מסדי נתונים/תקשורת נתונים וכלה בתואר אקדמאי ו/או קורסים באוניברסיטה הפתוחה.. גם התמקדות בנושאים כמו LINUX,אבטחת מידע, תקשורת נתונים - מעלה עד מאוד את ערכו של ה MCSE... תהנה בשרותך הצבאי..מקווה שה MCSE יעזור לך בו.

teen17

New member
אכן אני מתמקד בנושאים מסוימים והם:

ניהול הרשת, אבטחת מידע של הרשת, תקשורת הנתנוים של הרשת שהכול יעבוד כמו שצריך ובקיצור כל מה שקשור לרשת המחשבים.

sony172

New member
יאללה יאללה, תפסיק לבעס אותו

נכון שדף הנייר שעליו כתוב "תעודת מהנדס רשתות mcse" לבדו לא יעזור לו. אבל מה שחשוב הוא שהוא לומד את זה, ויכול להיכנס לעבודה באחת החברות בתור אחראי על 2 מחשבים בהתחלה, להשתפשף בתחום ואז נגיד להרחיב את הרשת ל-שלושה, ארבעה וחמישה מחשבים. ככל שאתה מתנסה מעשית בתחום הרשתות, ככה אתה יותר מבין, והאפשרויות שלך נפתחות ככל שאתה מתקדם. כבר נתקלתי בבעלי תואר ראשון בהנדסת מחשבים שאין להם מושג מה זה smtp, למשל

maCr0T

New member
למה לבאס אותו?

MCSE זהו תואר דיי טוב, לדעתי הוא לא מספיק, לדעתי קורס משולב של נטוור, יוניקס/לינוקס/סולאריס, NT, VMS הוא תואר מעולה, שלוקח שנה, MCSE הוא תואר של מייקרוסופט, יש אני חושב, תואר סולאריס של סאן, ומשהו של רד האט, שילוב של כולם בייחד, דליקטס! לדעתי לא הנייר שקובע איכות אלא ניסיון, אני מכיר כמה אנשים, מתוכם אחד עבר את המסלול הנ"ל, והשני רק מספרים, הם דיי שווים ברמתם. לדעתי תואר שמשלב את הדברים הר"מ יקח שנה וחצי, והוא נותן לך כמה תארים, ואיתו מעט ניסיון, יצא לך גאון: MCSE2000-תואר רשמי RHCE-תואר רשמי של רד האט, ללינוקס- לא אנושי מרוב שקשה. הסמכה ביוניקס ולינוקס בכלל, לדעתי אין רשמי, אבל תואר למשל, של מכללה שאתה מוסמך נטוור ועוד כמה דברים+RHCE+MCSE+ניסיון בתחום נותנים לך איכות. לא אמרתי שרק MCSE+ קצת ניסיון בלינוקס לא יהיו טובים אבל הכי טוב בגילו לקנות ספר או שניים על לינוקס ושרתים שלו, ביחד עם התואר של מייקרוסופט יתן לו תוצאות maCr0T שחושב שMCSE+RHCE וניסיון הם המפתח להערכה והצלחה, למרות שגם בלי שום דיפלומה ביד וניסיון יצא משהו לא רע בכלל

teen17

New member
זה מה שלמדתי בקורס בנוסף ל-MCSE:

למדתי ארכיטקורות רשת, Windows 98,2000,NT4 ב-2000 כל הגירסות. למדתי לינוקס יוניקס רד האט וצ´ק פוינט-אבטחת רשת. זה מה שלמדתי ודרך אגב יש לי גם בנוסף ידע אישי עצום בנושא ועבדתי כבר כמנהל רשתות על רשת של 150 משתמשים ו-5 שרתים לפני שנה. התפקיד שלי שם היה טכנאי מחשבים+מנהל רשתות בנוסף לקיים.

maCr0T

New member
סחתיין!

וואלה?! כל זה ורק בן 17..... אחרי צבא יש לך עתיד, אם כי לא ממש ניסיון, רוב החברות הגדולות דורשות כמה שנים ניסיון maCr0T שלא מבין איך לילדים בני 17 יש תואר ברמה כמעט כמו שלו....

teen17

New member
אנמי רוצה להבהיר לך משהו:

יש לי ניסיון של שנה שנתיים בניהול רשתות ודרך אגב בצבא יהיה לי ניסיון מקצועי בנושא של 2-3 שנים. חוץ מזה שמגיל קטן אני מתעניין בנושא הזה לידיעתך. יש משהו רע שאני בן 17 וקצת וכבר עם תואר כזה?

antidot

New member
שיהיה לך רק לבריאות

ניסיון זה כמובן מעולה. רק תקח בחשבון שהצבא אף פעם לא משתמש בטכנולוגיות חדשות, כך שהניסיון העתידי שלך לדעתי קצת שנוי במחלוקת. עוד עצה: הגיל והתואר לא משנים. מה שמשנה זה הידע ורצון ללמוד. בוא נגיד ככה: יצא לי לראיין אנשים בתחום רשתות. ודבר אחרון שעליו הסתכלתי זה היה התואר. דבר ראשון תמיד בדקתי מה הבן אדם עשה ועם מה הוא עבד. Antid0t (שבגיל הלא כ"כ מבוגר ועדיין מחוסר כל תואר מתחיל להרגיש את עול השנים...)

philips

New member
מצטרף ומחזק את ידיו של ANTIDOT

המממ... קודם כל יפה על ההישג בגילך... אני בגילך עבדתי כמתכנת בחברות ולא בתחום הרשתות , אך בהחלט יפה.. גם לי יצא/יוצא לראיין אנשים והדבר האחרון שהייתי מסתכל עליו היה MCSE הייתי מסתכל על ניסיון , יכולות , שאלות בראיון , אתגרים בעבר ותארים אקדמאיים... אל תצפה ליותר מדי בשירותך הצבאי בתחום המחשבים... והחשוב ביותר - אל תקפא אל השמרים ואל תתן לצבא לגרור אותך אחורה. ואגב... זה שניהלת רשת וכו´ זה יפה מאוד ... אבל לנהל רשת זה לא בעייה גדולה במיוחד... השאלה היא איך עשית את זה ואיך הכל תפקד. חשוב מאוד שתבין שבזה שלמדת MCSE , קיבלת נקודת התחלה קטנה במרוץ ארוך מאוד ומורכב מאוד... אינך באמצעו ובטח שלא בסופו. וכמובן...בהצלחה...

maCr0T

New member
----->

אני אף פעם לא אמרתי שרע להיות MCSE בן 17, להיפך! זהו תואר מעולה! המקביל שלי בעבודה, עשה בגיל 16 MCSE, עשה את זה בצבא (אמר שבצה"ל זה חרא) אח"כ למד באוניברסיטה MCSE2000 ואבטחת רשתות, יש לו תארים מכאן עד הודעה חדשה בנאדם מבריק, לא מבין רשתות בגרוש, הוא יודע מה שאמרו לו בקורס, זהו. אני לא מאמין שככל שיש יותר תארים זה יותר טוב, לי יש פחות תארים ממנו ואני לא רואה אותו ממטר אוקיי? זה הדרך שלי להגיד לכל הצעירים כאן שלא הגיל או התארים קובעים, אלא ניסיון, ידע, ורצון לעוד ידע והשקפת עולם, למה אני מתכוון? שלא מה ששמעת בקורס אלא מה שאתה יכול לעשות בשטח, ואיך אתה מסתכל על מה שאתה עושה, הוא בודק זה לא התארים או הגיל או המשהו, זה איך שאתה חושב. maCr0T שחושב שיכול להיות אדם בן 12 בלי שום תואר, שמבין רשתות יותר מהמקביל שלי לעבודה...

למעלה