היי לכולם - אשמח לעצה

שירן10

New member
היי לכולם - אשמח לעצה

היי לכולם, אשמח לקבל עצה מאלה שעברו את המבחנים של הרשות לנירות ערך לקבלת רישיון ניהול תיקים. אני לומדת היום תואר שני במנהל עסקים (שנה שניה מתוך שלוש) כשהתואר הראשון שלי בכלל לא קשור לכלכלה ככה שנכון להיום, איני יכולה לקבל פטור מהמבחני יסוד של הרשות. למבחנים במקצועית כמובן שנרשמתי לקורס במגדל שוקי הון. מקווה שלא אתאכזב.. כיוון שהמבחני פטור זהים לקורסים שאני לומדת במסגרת התואר, נראה לי מיותר לקחת קורסים במיוחד. ההתלבטות היא האם באמת הרמה של המבחנים של הרשות זהים או נמוכים לרמה האקדמאית. עשיתי חיפוש וקראתי פה המלצות על ספרי לימוד עצמי למבחנים אבל האם למישהו יש המלצה ספציפית לאור העובדה שאני לומדת מימון כלכלה וסטטיסטיקה במקביל למבחנים בכלל אשמח לשמוע מאנשים האם זה ריאלי במועד אחד לעבור את כל המבחני פטור, המבחן באתיקה ואת מקצועית א +ב.. אני תוהה האם לקחתי על עצמי יותר מדי... דבר נוסף- בדקתי באתר של הרשות ואין עוד תאריך למבחנים של מאי, מתי בדרך כלל מתפרסמים המועדים? תודה לכולם מראש!!!! :)

noam4u

New member
תשובות

היי כמה דברים... לדעתי לגשת לכל הבחינות ביחד במקביל זה עמוס, אלא אם את מתכוונת לעשות את זה במשרה מלאה... קחי בחשבון שיש לך 7 בחינות לעשות בטווח של שלושה שבועות, כשכל אחד בתחום אחר. יש ספרי לימוד ממוקדי בחינה, ספרי לימוד בהוצאת החברה שלי. לפרטים תוכלי לדבר עם הילה ב 03-9444567 אני חייב לציין שהלימודים האקדמיים מאוד שונים מבחינות הרשות. מאוד. שמים שם דגשים אחרים לגמרי. לגבי הקורס, יש לא מעט גופים שעוסקים בתחום, לדוגמא מגמות, מיטב והמכללה שאני עומד בראשה. קחי בחשבון שהמחיר לא צריך לשחק לך פה, כי את רוצה לעבור בפעם הראשונה ולא למשוך את זה, מה גם שאת ניגשת להמון בחינות ביחד. הבחינות צפויות להיות החל מהשבוע השני של מאי (פלוס מינוי....) מקווה שעניתי לך על השאלות. בהצלחה! נועם

שירן10

New member
קודם כל תודה על התגובה

אני הולכת לגשת למבחנים "במשרה מלאה" דאגתי לפנות חודש שלם רק ללימודים. ולכן אני צריכה לדעת בדיוק באילו תאריכים יייפלו המבחנים, אני יודעת שהם לרוב מתחילים מהשבוע השני של מאי, השאלה מתי הרשות מפרסמת בדרך כלל את התאריכים המדוייקים? נועם, לגבי הספרים - האם אלו ספרים שמספקים ללמוד איתם לבד למבחנים או שהם ספרים נלווים לקורס?

noam4u

New member
לימודים

היי בדרך כלל הם מפרסמים את המועדים הסופיים באיזור ינואר. הכי מאוחר שפרסמו היה בתחילת פברואר, אבל אני לא חושב שיחכו עם זה כלכך. לגבי הספרים, כן. הם מיועדים ללימוד עצמי. כוללים המון תרגילים. הסמסטר עדכנו את הספרים והרחבנו אותם עם עוד המון תרגול.

למעלה