היי לכולם - אשמח לשמוע דעתכם המקצועית

La Femina

New member
היי לכולם - אשמח לשמוע דעתכם המקצועית

על אימון משולב - מה הכוונה : רבע שעה אירובי ואחרי ישר אימון התנגדות ירכיים+ישבן , חוזרת לאירובי לעוד רבע שעה ושוב חוזרת למשקולות זרועות - סך הכול שעה אחר כך בטן + מתיחות. המלצות? אפקטיבי אם אני עושה את זה בתור האימון השלישי בשבוע? ( אני עושה 3 אימוני התנגדות בשבוע ) לדעתכם אשמח.
אגב, העלתי משקלים היום והורדתי ל 10 חזרות וזה לא קל בכלל !!!! - אין מה לומר .. השינוי מורגש לגמרי בשעת האימון , עכשיו מענין איך אני ארגיש מחר בבוקר

הר ניר29

New member
אימון משולב

השיטה הזו טובה לגיוון... יש לבחור באופן מושכל את העצימויות בפעילויות האירוביות, תוך התחשבות בקבוצות השרירים הפעילות בתרגילי ההתנגדות ובמטרה הכללית.

johnniewalker20

New member
אפקטיבי למה?

אימון שכזה, נועד לרוב "לשבור שיגרה", ובהחלט יכול להיות נחמד (כמובן בהנחה שהתרגילים ל"ירכיים + ישבן" לא יהיו במכשירים
). לגבי היפרטרופיה (העלאת מסת שריר) , זה לא האימון האידיאלי...

La Femina

New member
ירכיים וישבן כן במכשירים ...

איך לא ? זה לא שיעור פילאטיס

johnniewalker20

New member
../images/Emo243.gif בשרשור אחד למטה

דיברנו על תרגילים
מורכבים! רצוי היה להוסיף גם חופשיים.

La Femina

New member
לא מכירה חופשיים לירכיים

רק אלו שאני עושה בשיעור פילאטיס/ פיטבול ... מה זה תרגיל מורכב??? איך אתה קורא לתרגיל על מכשיר?

הר ניר29

New member
סקוואט

או מכרעים...כפי שציינו בשרשור הקודם...הם תרגילים שמפעילים גם את השרירים בירכיים.

johnniewalker20

New member
תרגילים מורכבים ../images/Emo99.gif

התרגילים החשובים ביותר בחדר כושר הם התרגילים שמפעילים כמה שיותר שרירים אם את רוצה לבנות שרירים, את צריכה להפעיל כמה שיותר סיבי שריר (קבוצות שרירים). ככול שתפעילי יותר סיבי שריר, הגירוי לשרירים יהיה רב יותר ואת תבני מסת שריר גדולה יותר. תרגילים מורכבים הם תרגילים שמערבים יותר ממפרק אחד בתנועה, ולכן הם מפעילים קבוצות שרירים רבות יותר מתרגילים מבודדים. דוגמאות לתרגילים מורכבים: סקוואט, דד ליפט, לחיצת חזה, מתח,לחיצת כתפיים וכו'. דוגמאות לתרגילים מבודדים: כפיפת מרפקים,פשיטת מרפקים ("מלח פלפל" בשבילך) , פרפר חזה, הרחקת ירכיים בישיבה (כסא הגניקולוג) וכו'. תרגיל הסקוואט הוא תרגיל מאוד טוב בכדי להמחיש את ההבדל שבין תרגיל מורכב לתרגיל מבודד. התנועה בתרגיל הסקוואט מערבת מפרקים רבים בגוף: מפרק הקרסול, מפרק הברך, מפרק הירך, האגן ואפילו הכתפיים עובדות קשה אם אתם מבצעים את התרגיל עם משקולות יד. לעומת זאת תרגיל מבודד כמו פשיטת ברכיים במכונה, יגרום לתנועה במפרק אחד, מפרק הברך. ולכן למרות ששני התרגילים הם תרגילים לפיתוח הארבע ראשי (השריר שבקדמת הירך), תרגיל הסקוואט הוא תרגיל בעל חשיבות רבה יותר מפשיטת ברכיים במכונה. תרגילים מורכבים הם הבסיס לתוכניות אימון לפיתוח גוף אם את רוצה לבנות שרירים, אז חשוב שתביני שתרגילים מורכבים צריכים להיות הבסיס של תוכנית האימונים שלך. התרגילים המבודדים הם תרגילים משלימים בתוכנית ומשמשים בכדי לתת גירוי טוב יותר לשרירים מסויימים ולשיפור נקודות חלשות יותר. לתרגילים מורכבים אפקט הורמונלי גדול יותר מאשר בתרגילים מבודדים אימון הכוח מייצר סטרס על גופך! סטרס זה הוא הטריגר שמפעיל את המערכת ההורמונלית שאחראית לבניית השרירים בגופך. הדרך הטובה ביותר לייצר סטרס על הגוף היא באמצעות תרגילים שמפעילים כמה שיותר שרירים. תרגילים אלו יוצרים עומס רב על הגוף וגורמים לאפקט ההורמונלי שנדרש בכדי לפתח את הגוף. רק חשוב לזכור שתרגילים מורכבים הם קשים יותר טכנית לביצוע מתרגילים מבודדים ולכן יש צורך להקפיד על טכניקה טובה.

oridoron77

New member
שמח על השינוי שלקחת על עצמך../images/Emo13.gif

האופציה שהצעת טובה, אבל אני דווקא בשלב שלך הייתי מתרכז לבוא לאימון התנגדות רעננה, ולא לשלב אירובי בזמן האימון, אולי רק אחריו. למה? כיוון שאת מנסה לעלות עומסים כרגע, ודגש על הטכניקה בתרגילים מורכבים שאת מייעדת לקחת על עצמך דורשים ריכוז ומשאבים, שאירובי באמצע האימון יכול לשים רגל. בהצלחה אורי

La Femina

New member
הבנתי אותך ../images/Emo13.gif

אז אולי לא להכניס אותו בשגרה השבועית לעת עתה... אכן העלתי עומסים אתמול באימון ... ואני מרגישה את זה עכשיו יותר חזק מאתמול בערב (כנראה שגם לא עשיתי מספיק מתיחות או שהגוף שלי קצת מזועזע ).

למעלה