היי לכולם ובוקר טוב

מוטי בר

New member
אז מה הקטע של האתרוג הכשר? ידוע

שהמדקדקים האדוקים לא קונים ולא מברכים על אתרוג מורכב. והרי גם הוא פרי הדר לא??? בידידות, מוטי בר.

היי לכולם ובוקר טוב../images/Emo42.gif

מישהו יכול להגיד לי בקשר לעצי פרי - ברצוני לקנות עץ משולב של לימון ותפוזים שאלותי: 1. האם יש שילוב כזה של לימון ותפוזים (מזן יוריקה)? או שכדאי לקנות בנפרד כל עץ? 2. האם הפירות טובים בעץ המשולב? 3. אם הכל טוב, איפוא באזור תל מונד אפשר לקנות עצי פרי באיכות טובה ובזול?

יש משתלה שמוכרת עצים כאלו

היי מדינה יש איזו משתלה שמוכרת עצים מורכבים כאלו עם עד 4 מיני פרי. הן הדרים והן נשירים. (הדרים לחוד ונשירים לחוד, כמובן) אני צריכה חמצוא בערמות הנייר את השם שלהם. בכל מקרה זה נורא נורא יקר. ואם מעניין אותך אז הפרי שלו איננו כשר לפי היהדות... עץ מרובה סוגי פרי שכזה, מוגדר כשעטנז (תערובת של מין בשאינו מינו) אם תתעקשי אני אלך לסדר את הניירת...

ashersh

New member
משתלה שמתמחה בעצים משולבים

הייתי שם, יש להם עצים עם 2-4 זני פרי על אותו העץ, העצים הללו יקרים. הכתובת שלהם: http://www.gold.co.il/deshe נקראים: שדשא רב בוסתן והם נמצאים במושב שדה יעקב (ליד טבעון)

ashersh

New member
מחירים לפני כשנה

הייתי שם לפני כשנה, מחיר עץ הדר בן 3 שנים עלה: 600 ל-2 סוגי פירות 800 ל-3 סוגי פירות 1000 ל-4 סוגים אבל כדי להתקשר לטלפון באתר שלהם ולהתעדכן.

raya

Well-known member
תמצאי מישהו שירכיב לך.. על עץ מזן יחיד, כל זן נוסף שתרצי, וכך תפתרי את בעיית המחיר. הרכבת הדרים אינה מסובכת במיוחד. רעיה

הדרכה בהרכבות

היי שמעתי ש... וזה באמת רק בגדר שמועה, שיש משתלה שגם מוכרת כל מיני עציפרי אקזוטיים שמדריכה בהמון אהבה כיצד להרכיב בעצמך מספר זנים על גזע אחד. נדמה לי שקוראים להם וולך. והם באזור השרון/עמק חפר, אם אני לא טועה. אבל לא עדיף שני עצים ומקסימום לשתול צפוף, אפ את חייבת שיתערבבו הפירות?

tvtg

New member
כמו כן אפשר לחפש את המילה grafting

יש המון אתרים אפילו עם סרטי הדגמה

למעלה