היי לכולם ובוקר טוב,

bell2002

New member
היי לכולם ובוקר טוב,

טוב, אז קצת עידכונים! אני כמעט יוצאת לדרך!!!! בשבוע הבא אני פותחת תיק במע"מ ואח"כ נוסעת לבית דפוס להזמין כרטיסי ביקור, פליירים, חשבוניות, מעטפות ואולי גם דפים לבנים עם הלוגו שלי (הדפים הלבנים זה רק אם המחיר יהיה סביר). התוכנית העיסקית שלי מוכנה, ובמט"י חושבים שזה רעיון מצוין בעל סבירות גבוהה להצלחה. במקביל אני מחפשת מקומות להזמין לוח מחיק גדול (כזה של כיתה בבית ספר) למישהו יש רעיונות או ידע היכן אפשר להתעניין לגבי עלויות ואפשרויות? מאוחר יותר אעלה לפורום כמה טיפים לבחירת ספקים, וטיפים לגבי ניהול משא ומתו. השבועות האחרונים היו באטרף של עשייה, והשבועות הבאים יהיו באטרף של התרגשות... כשיהיה ה-כ-ל מוכן אספר בדיוק מה אעשה ואפרסם כרטיס ביקור
כמה אדרנלין זורם לי בעורקים, וכמה פחדים...

bell2002

New member
משא ומתן

במשא ומתן הדבר הבסיסי הוא ידע! קודם כל לומדים את החומר. חייבים לצבור ידע בתחום ע"י תחקיר. אי אפשר לנהל משא ומתן אפקטיבי אם לא יודעים את החומר עליו משוחחים! מצריך זמן! צריך לדעת שלפני ניהול משא ומתן צריך להשקיע זמן בלימוד החומר ובכלל לפנות זמן לניהול המשא ומתן. הרבה פעמים עושים טעויות בגלל לחץ בזמן, לפעמים הצד השני "מריח" שאנחנו לחוצים בזמן או לא התכוננו מספיק ומנצל את זה. לעומת זאת צריך להיות מודעים שלפעמים כדאי לשלם על מחסור בזמן, לדוגמא, אם ביום שבת בבוקר התפוצץ צינור מים וכל הבית מוצף סביר להניח שהאינסטלטור שיסכים להגיע בשבת בבוקר יגבה גם מחיר גבוה יותר. win win situation- שני הצדדים מרויחים! גם אם הצלחנו להוריד ספק או מישהו אחר למחירי רצפה הפסדנו! קודם כל כי גם הספק יודע ובפעם הבאה לא ירצה לעשות איתנו עסקים ושנית מכיוון שהספק ינסה להרוויח בכל מחיר ואז יתכן שהשרות לא יהיה אמין או האיכות תהיה נמוכה יותר או עבור כל תוספת שלא הסכמנו עליה יגבה מחיר נוסף בעוד שאם המחיר ההתחלתי המוסכם היה גבוה יותר אולי לא היינו מחוייבים עבור תוספות שלא ידענו על קיומן. קיום תחרות - יש טעם לניהול משא ומתו כל עוד יש יותר מאשר ספק אחד באזור שלנו. הרי אין טעם לנסות להוריד מחירים (לדוגמא) אם הספק ואני יודעים שהוא היחיד ואני למעשה תלויה בו.

bell2002

New member
חוזה לשכר דירה

דבר ראשון שחשוב מאוד זה שחוזה לשכ"ד צריך לעשות עם עו"ד. חשוה מאוד שלשוכרים (אנחנו) תהיה אופציה לשנה הבאה ושהשכ"ד יהיה מוכתב מראש, הרי ברור שאם יש אופציה אבל המשכיר מקפיץ את המחיר פי שתיים הרי למעשה הוא זורק אותנו החוצה. לעסקים המיקום מאוד חשוב, לא נרצה לעבור דירה כל שנה גם כי זה יקר להתאים כל שנה מקום חדש לצרכים שלנו וגם כי הלקוחות לא תמיד ידעו על מיקומינו החדש או ישכחו וכך נאבד לקוחות. שתהייה לנו האפשרות לסיים את החוזה בהתראה של חודשיים שלושה, כך אם העסק לא מצליח שלא נשאר עם שכ"ד בנוסף לכל הצרות האחרות. לעומת זאת, בשום פנים ואופן לא להסכים שלשוכר תהייה האפשרות להוציא אותנו מהמקום בהתרעה של חודשיים שלושה.

Lilit25

New member
צהרים טובים, בל../images/Emo42.gif ו ../images/Emo50.gif../images/Emo13.gif

למעלה