היי לכולם :) ושבת קסומה...

moon light9

New member
היי לכולם :) ושבת קסומה...

יש לי כמה שאלות מאד מאד בסיסיות ואולי קצת טיפשיות (וזאת מכיוון שאני חדשה מאד בתחום, ולמדתי קצת מאמא שלי שהיא דוברת רוסית ולכן אני לא ממש מבינה את הטרמנולוגיה בעיברית): 1. מישהי יכולה בבקשה להעלות לי הסבר פשוט בתמונות מה הכוונה לסרוג עין בשמאל ומה הכוונה בימין? 2. הבנתי מאיזה אתר שאני סורגת בPURL ואני רוצה להבין איך סורגים בKNIT, איך עושים את זה? ד"א אני סורגת בשתי מסרגות. 3. איך סורגים במסרגה עגולה? תודה רבה על תשומת הלב, אני כל כך שמחה שמצאתי את הפורום הזה :)

moon light9

New member
../images/Emo6.gifמעולה!

תארתי לעצמי שזה המצב! עכשיו הבעיה היא איך סורגים KNIT, יש מצב שזה הססריגה שאיתה סוגרים שורה בPURL? יש תמונה איפשהו שמבהירה את העיניין? תודה

HollyGolightly

New member
knit סורגים ימין

אם כתוב לך למשל row 3) knit זאת אומרת: שורה 3) סרגי ימין כל השורה. אם כתוב למשל k8 זאת אומרת: את שמונה העיניים הבאות סרגי ימין. אם כתוב: k2tog זאת אומרת knit 2 together . כלומר:סרגי 2 עיניים ביחד ימין. וכו' וכו'.

moon light9

New member
וואו תודה, זה היה מקיף מאד! אבל אני

אפילו לא בטוחה איך סורגים ימין, הצילו :)

HollyGolightly

New member
קישורי לימוד:

קישור 1) זהו וידאו. פתחי את הרמקולים. הכנסי ל Basic Tecniques.ושם תראי knitting ו-purling. כלומר ימין ושמאל קישור 2) בלי וידאו. תמונות וסימנים. גלגלי מעט למטה ותגיעי. קישור 3) שרון מלמדת סריגה בעברית. גלגלי מעט למטה. תמצאי את זה בתוך קבצי ה-Doc.

HollyGolightly

New member
קישור אחרון ומצויין:

לימוד סריגה עם תמונות נעות. וכפי שכתבה עינת: ימין ושמאל הם ההפכים אחד של השני- עין שנסרגה ימין - תיראה ימין בצד בו נסרגה, ושמאל בצד השני. עין שנסרגה שמאל - תיראה שמאל בצד בו נסרגה, ושמאל בצד השני.

HollyGolightly

New member
אוי ואבוי. תיקון:

כמובן שצריך להיות כתוב: עין שנסרגה שמאל - תיראה שמאל בצד בו נסרגה, וימין בצד השני.

עין ימין היא בדיוק הצד השני של שמאל

מעין תמונת ראי. ולכן את צריכה לעשות הכל הפוך: את צריכה להכנס עם המסרגה הימנית (אם את ימנית) במקביל למסרגה השמאלית לתוך העין, לאסוף חוט ולצאת אתו. בדקי בקישורים כאן, יש הפניות לאתרים שמראים ציורים וקטעי סרטים שמאוד עוזרים.

moon light9

New member
תודה רבה לכולם!

אני חושבת שסוף סוף הבנתי את הקטע עם השמאל-ימין, אם מישהי יכולה להסביר לי את הקטע עם המסרגה העגולה (העתעניינות היא בנוגע לשאל המקסים שנמצא במאמרים) תודה:)

מצטרפת למסבירות:

מסרגה עגולה היא בדיוק אבל בדיוק כמו שתי מסרגות חוץ מכך שהעיניים לא עוברות ממסרגה שמאל למסרגה ימין(בהנחה שאת ימנית) אלא עוברות מהחלק השמאלי של המסרגה העגולה לחלק הימני של המסרגה העגולה. היא נוחה לעבודה כאשר יש מספר גדול מאד של עיניים או כאשר רוצים לסרוג סיומת עגולה ללא תפר כמו צאוורון גולף. יש כאילו שסורגות הכל איתן כי הן אוהבות את סוג המסרגה הזה. בתרשימים ובהראות סריגה לא תראי הבדל בצורת העין ובהוראות.

למעלה