היי לכולם זקוקה לרעיונות

נירהמ1

New member
בערוץ האוכל יש עכשיו מתכון לשומר

של מסלנסקי. נראה מעולה. לא יכולה להביא לכאן את המתכון משום שיש בו עוף - וכמו שאת יודעת הפורום שלנו חלבי. אם לא תמצאי, פשוט תגידי ואשלח לך קישור במסר.

נירהמ1

New member
אופס מצאתי את הקישור - לא חושבת

שיהיה נורא אם אשרשר את הקישור למתכון (בלי לשים כאן את המתכון) מתכון לשומר/מסלנסקי, ערוץ האוכל של תפוז מאמר פלוס מתכון. הוא מביא מתכונים טעימים מבית אמא (דודה, סבתא) - עם סיפורים אותנטיים, שכייף לקרוא. http://www.tapuz.co.il/Food/ArtInfo.asp?CID=3&SID=104&InfoID=1481 תיהני,{4U|

נירה תודה

רשמתי לעצמי מעניין לעשות לארוחת צהריים......... אך במקרה הזה חשבתי על מתכון לארוחת ערב..... אנטיפסטי כזה...... אם אמצא עוד משהו ארשום ....... המשך ערב נעים

נירהמ1

New member
אנטיפסטי זה ממש לא בעיה להכין

פשוט חותכים ירקות כמו: בטטות, שומר, פלפלים מכל מיני צבעים כל הירקות שאוהבים, גזר, ראש שום שום (לא מקולף) שטוף שאותו שאת השיניים אפשר לפזר בין הירקות. מזרזפים למעלה שמן זית, חומץ בלסמי, מפזרים מעט מלח סלעים, פלפל שחור גרוס טרי, טימין ורוזמרין טריים, ואופים בתנור.

אני הכנתי לפני כמה ימים סלט משומר

אין לי כמויות מדוייקות אבל הרעיון הוא לפרוס את השומר לפרוסות, להוסיף גזר מגורד, בצל ירוק קצוץ, פטרוזיליה וכוסברה קצוצות, ולתבל בשמן זית, לימון, חומץ רגיל ומלח. היה טעים מאד באותו הרגע וגם אחרי שהיה במקרר. מאבד מיד את הטעם האניסי.

נירהמ1

New member
אני אוהבת את השומר במיץ לימון, שום

ושמן, עם מעט מלח. יוצא מעולה.

pirge

New member
שומר במיץ לימון

שומר במיץ לימון מקור: רינה אדטו 8 ראשי שומר צעירים חצי כוס שמן חמניות 10 שיני שום גדולות ושלמות חצי כוס מיץ לימון כפית מלח כפית סוכר חצי כפית פלפל שחור גרוס גס 3 גזרים בינוניים פרוסים קולפים את גלדי השומר הקשים, חוצים לשניים ומשרים בקערת מים וכף מלח לרבע שעה. שוטפים ומסננים. בסיר רחב שטוח, יוצקים את השמן ומוסיפים שום, מחממים קלות ומוסיפים את מיץ הלימון, מלח, סוכר, פלפל ושתי כוסות מים. מבשלים כ-5 דקות לקבלת רוטב טעים. מכניסים את חצאי השומר לרוטב ומבשלים רבע שעה. מוסיפים את פרוסות הגזר ומבשלים עוד 10 דקות. מגישים חם או קר כתוספת לדגים או בשר.

למעלה