היי לכולם חדשה בפורום הזה

morenamorena

New member
היי לכולם חדשה בפורום הזה

אני כל הזמן חושבת ומנסה להבין את השורש לאלימות מאיפה זה מגיע...... אני יודעת שזה בטבע של האדם כי בעבר זה היה משמש אותנו להשרדות בגונגל. היום אנחנו חיים בגונגל אחר! היום הלכתי לראות את הסרט החדש אלפא דוג שמבוסס על סיפור אמיתי ויצאתי ממש עצובה! ואז חשבתי לעצמי שאולי כל הסרטים והוידאו קליפים וכל השטיפות מוח שאנחנו עוברים מהטלויזיה אולי זה מה שמעיר את יצר הרע אצלנו אולי זה לוחץ על נקודות ומשחרר את המפלצת שבנו? בכל אופן סרט טוב ממליצה לללכת לראות. מה דעתכם בעניין?

s h o o s h a

New member
"כי יצר לב האדם רע מנעוריו"

"כי יצר לב האדם רע מנעוריו" כך נכתב כבר בספר בראשית פרק ב' פסוק כא. ויש שיטענו כי זו התשובה לכל התחלואים. ואני מנסה לחשוב על תשובה טובה. מה 'מעיר' בנו את הצד האלים והאפל? האם הגירויים שקיימים היום בשפע תורמים להתעוררות? האם הקלות בגזילת חיי אדם ואי מתן עונשים מספיק מרתיעים הם אלו שמהווים לגיטימציה לרוצחים, אנסים ושאר פשועים לעשות את מעשיהם מתוך אמונה והבנה כי אין דין ואין דיין? והאם באמת קיים משהו ש'מעיר' את הצד הנוראי שבנו או שאין שום גורם שמונע ממנו 'להתעורר' משום שהחינוך אינו חינוך, האכיפה אינה אכיפה, המשפט אינו משפט. נשארת עם השאלות הללו ואין לי תשובה. כי אני לא מבינה לחלוטין את המקום שבו אנו חיים, את הימים אליהם הגענו, את הזוועות אותם אנו חווים לאחרונה...

s h o o s h a

New member
מה ההסבר למה שקורה?

ואם לא כך הוא, הרי איך ניתן להסביר מעשה של אב שעורף את ראש בתו בת הארבע ומותיר את גופתה כדי שאמה תמצא אותה? ואיזה הסבר ניתן לתת לרצח של משפחה שלמה בגלל שבכי תינוק הפריע את מנוחת השכנים? ובארצנו הקטנטונת, צפיפות על רחבת ריקודים במועדון לילה בערד הספיקה למיכאל ניאזוב, בן 38 מערד לגשת אל ביתו, להביא את נשקו הפרטי [מתוקף עבודתו כמאבטח בחברת שמירה] ולירות למוות באחד המבלים, יורי צרקשיין מבאר שבע, ולפצוע שלושה נוספים. ואלו רק דוגמיות מהמציאות האיומה בה אנו חיים.... שאלות לרוב ותשובות אַיִן.

morenamorena

New member
את מביאה דוגמאות קשות ועצובות

באמת עולם אכזר! אני כל הזמן עסוקה בלחשוב איך אפשר למגר את תופעת האלימות..... דווקא כשראיתי את הסרט "אלפא דוג" שמחתי באיזה שהוא מובן שהסרט מביא את כל הסיפור (שאגב הוא סיפור אמיתי) כולל את ההשלכות של המעשים האיומים שהנערים האלו ביצעו ואולי אם כבר הופכים את המקרים לסרטים אז טוב שמראים גם מה ההשלכות של האלימות ומה קורה בסוף לפושעים! בכל אופן עם כל הקושי שבדבר אני ממליצה לראות את הסרט!

thurmus

New member
הי - ראיתי את הסרט - הוא טוב

במובנים רבים. נהניתי ממנו (גם אם היו שם יותר מילים גסות משהאוזן יכולה לספוג בזמן כ"כ קצר). אתוודה - הלכתי כדי לראות 'מה מעבירים' לילדים, אבל יצאתי עם תחושה שונה ממה שציפיתי. מה שלי עלה בסרט - זה בעצם ש: נכון - הרצח בוצע - ורצח נוראי. העניין הוא שלא היו תכנון או תוכנית או כוונה לרצח - הייתה התדרדרות-אובדן שליטה על העניינים, זה היה מן כדור שלג שהוא (הנער הרוצח) לא ידע איך לעצור אותו.... אני מאמינה שזו נקודה חשובה - אני מניחה שבמקרים רבים בעיקר אצל בני נוער הדברים יוצאים מכלל שליטה ומגיעים לזוועות. אולי דווקא על הנקודה הזו כדאי לתת את תשומת הלב. וכן - יש מסר חזק בסרט - לאן האלימות המוחצנת יכולה 'לקחת' אותך ואיך הדברים יכולים לצאת משליטה הרבה יותר מהר ממה שאתה מצפה כנער. עצם זה שמתקיים משפט בימים יכול להוות דווקא גורם מרתיע. שמחה שעוד מישהו כבר היה בסרט.

thurmus

New member
אין לי מילים שיכולות להוות תגובה

'הולמת' לדוגמאות שלך (אין תגובה 'הולמת'...) אבל בכל אופן, בפורום השכן (הורים למתבגרים) העליתי איזו הצעה להתארגן כהורים (אפילו אינטרנטית לשם התחלה) - ובמקרים קיצוניים בהם דעת ההורים לא נוחה בצורה גורפת מאיזו פסיקה/החלטה/עשיה/איעשיה של משרד החינוך או כל דבר שהורים מלינים עליו והוא אקוטי לשלומם של הילדים - להעביר עצומה אינטרנטית, להחתים כמה שיותר הורים (=אזרחים) להתחיל להפגין נוכחות וכח לשינוי דברים צורמים במיוחד. אני מאמינה בשינוי (אולי נאיבית - אבל מאמינה) ואשמח לקבל חוו"ד של הגולשים פה על הרעיון/הכיוון שלו. זהו.

למעלה