היי לכולם!! יש לי כמה שאלות

פינליש

New member
היי לכולם!! יש לי כמה שאלות

היי לכולם ((-:

אתחיל עם קצת רקע שיסביר ואז אשאל:
אז אני בת 41, משקל עודף ורעשיי רקע כמו מחלת אשימוטו (בלוטת התריס), אסטמה.
לפני 4 שנים הייתי בהריון. כבר בשבוע 6 גילו סכרת הריון והזרקתי אינסולין.
אחרי הלידה הכל עבר.
אחרי שנה חזרתי לאכול מה שאני רוצה וכמובן שהסכרת חזרה.
קיבלתי גלוקומין פעמיים ביום והתאזנתי.
לפני חצי שנה עשיתי בדיקות בגלל שהרגשתי מאוד לא טוב ומסתבר שבלוטת התריס יצאה מאיזון ואיתה הסוכר.
המדידות היו גבוהות מאוד וה-a1c שלי היה 8.3 לראשונה בחיי.
נבהלתי, קיבלתי בראש מהרופא, גורשתי מהמרפאת פוריות כשבאתי לבקש להיכנס להריון עם עוד ילד. בקיצור בום.
שבוע שעבר עשיתי בדיקות וה-a1c ירד ל-5.9
זאת בזכות סילוק כל הקמח הלבן מהתפריט, ירידה מהסוכרים כמעט לחלוטין ופעילות גופנית 3 פעמים בשבוע. וירידה של 5 קילו.
הסוכר הסתדר ועכשיו הבלוטה עובדת מהר מידי, אבל זה בטיפול הפחיתו לי קצת מהכדורים שלה.
זהו, זה בגדול מי אני.
ועכשיו לשאלות:
שמתי לב שאחרי כל ארוחה אני מאוזנת.
אני בוחרת למדוד כמה פעמים ביום כדי לדעת מה קורה לי.
במרפאת פוריות אמרו לי שמספיק למדוד פעם אחת פעם ביומיים אבל אני אוהבת לבדוק מה משפיע עלי ומה לא.
שמתי לב שבבוקר למשל אם אני אוכלת יוגורט עם דגנים מחיטה מלאה הסוכר אחרי שעה 96 שזה מעולה.
אבל אם אני אוכלת לחם מחיטה מלאה עם טונה ועגבניה אני מקבלת תוצאה של 140-160
ככה אני יודעת מה לאכול.
אתמול אכלתי כוס קומפוט של פולנים עם סוכרזית, היה לי 200. לא אוכל זאת יותר.
אם במשך היום לרוב אני מאוזנת
איך תמיד אני קמה בבוקר עם 120 ולא פחות?
האם ה-120 האלה יכולים להשפיע לרעה על כל מאזן הסוכר שלי? כלומר להעלות את ה-a1c??
יש מאכלים שעידף להימנע מהם לחלוטין???
ובכלל אשמח לקבל כל טיפ למה משביע ומה כדאי לאכול.


תודה
 

DDN

New member
ברוכה הבאה

קודם כל, לדעתי זה טוב מאוד שאת מודדת כמה פעמים ביום כדי לבדוק מה קורה לך ומה משפיע עלייך איך.

אני גם בתקופה האחרונה קם עם 120, ובד"כ שעתיים אחרי ארוחת הבוקר יורד ל100.
120 אגב, זה סבבה כממוצע, כי הוא אומר שהA1C פחות מ6 (A1C=6 כשממוצע הסוכר בדם הוא 126)

כוס קומפוט של פולנים עם סוכרזית - הבעיה היא לא הסוכרזית אלא הפירות האחרים
אחרי הכל, מה שמפריע לנו הסוכרתיים הוא לא הימצאות הסוכר באוכל
אלא כמות הפחמימות שבו (טעות נפוצה של לא סוכרתיים לחשוב שהסוכר הוא הרעל של הסוכרתיים)

כן. יש מאכלים שעדיף להימנע מהם לחלוטין. סוכר לבן בצורתו הטהורה - לא לצרוך אותו בקפה, לא להסניף אותו, לא לאכול אותו מהסופגניה.
כל השאר - זה ניסוי, תהייה וטעיה.
 

פינליש

New member
מה???

לא להסניף אותו?? שיט אני חייבת לחזור לעשן אותו בנרגילה ((-:
לא באמת.

הקומפוט הזה, גם לא היה שווה את ה-200. סתם פרץ נוסטלגיה של פולניה במיל׳.

לצערי הרב אני לא מסוגלת לוותר על 2 סוכר רגיל בקפה של הבוקר.
יש לי קפה 1 ביום.
אני מניחה שעם a1c של 5.9 עם שתי כפיות סוכר ביום אני לא ממש חייבת להיגמל נכון? זה עניין של חיים וחיים תאמין לי.

יש פה אנשים שסופרים פחממות? התחלתי לשים לב והדיאטנים אפילו אמרה לי כמה מותר בארוחה אבל זה נראה לי טירחה לא קטנה...

תודה על העזרה!!!! אני נותנת לך את אות בר כוכבא.
 

DDN

New member
לא בדיוק סופרים פחמימות כמו מנות פחמימה

לפחות אני.
הדיאטנית שלי (או שזה היה מישהו פה, או באתר של איריס פלג, אני כבר לא זוכר) הסבירה לי שבדיאטה שלי, אני צריך לאכול כך וכך מנות פחמימה.
מנת פחמימה זה 15 גרם.
קיבלתי מהדיאטנית שלי דף שמראה כמה כפות/כמויות מכך וכך זה מנת פחמימה
ראיתי באתר של איריס פלג לגבי מוצרים שאני אוהב (כמו גלידות ושוקולד) כמה גרם פחמימות יש ב100 גרם של מה (כך לדוגמא ראיתי ששוקולד מריר זה סבבה לי)

ולמעשה אני סופר את מנות הפחמימה.
משתדל להיצמד למה שאני אמור לאכול, מודה בחטא פה ושם.
טירחה לא קטנה - נכון, אבל הבריאות שלי חשובה יותר. אני עוד צעיר, יש לי בשביל מה לחיות, אז קצת טרחה כדי להאריך יותר חיים ולא להיות מסכן לעת זקנה זה שווה את זה.
 

פינליש

New member
אוי

חלילה לא התכוונתי טירחה בקטע שתפחית מערך החיים שלנו.
בטח שאנחנו צעירים, אוהבים את החיים ולהזניח סכרת זה גזר דין של ייסורים עתידיים.
אצלי פשוט זה נורא מסובך כל פעם לחשב ולבדוק.
אני מעדיפה לכתוב כל פעם מה אני צריכה ורוצה לאכול וכמה זה שווה ולחשב לפעמים הבאות.
להרכיב תפריטים של אוכל.
אני גרועה במספרים כאלה.
 

DDN

New member
לא צריך כל פעם לחשב

פעם אחת בודקים, ויודעים מה טוב ומה פחות
כשיש מוצר חדש בנמצא, פשוט קוראים מה שיש בתווית שלו.
זו לא טרחה גדולה כמו שזה נשמע בתיאוריה.
 

tulkin

New member
אכן...

אצלי פחות או יותר הכלל הוא באוכל מוצק - פחות מ20גרם פחמימות ל100גרם, רצוי הרבה פחות (רוב מה שאני אוכל נמצא בקטגוריית הקטן מ10, ואפילו קטן מ5), אבל יותר מ20 לא נכנס לפה.
באוכל נוזלי - לא יותר מ5 גרם פחמימות ב100 גרם (זה תקף בעיקר ליוגורטים למיניהם שאני אוהב). בגדול אני שותה רק מים וסודה אז אין בעיה.
 

פינליש

New member
טולקין

אז תכלס יוגורט עם קורנפלקס מחיטה מלאה זה לחשב גם את היוגורט?
קטע.
חישבתי כל הזמן רק את הקורנפלקס.
 

tulkin

New member
ביוגורט יש באופן מפתיע לא מעט פחמימות..

תלוי בסוג, זה יכול להיות בין 3 ל10 גרם למ100גרם. הבעיה עם מאכלים נוזלים היא שאוכלים מהם הרבה. כוס קטנה זה כבר 200+, ובגלל שהם נוזלים לא שמים לב לזה כמעט. זה לא ממלא או משביע כמו אוכל מוצק.
 

פינליש

New member
כן

אבל יוגורט עם קורנפלקס מחיטה מלאה משביע אותי עד הצהרים
ולא מעלה לי את הסוכר
לעומת נניח פרוסת לחם עם מחיטה מלאה עם טחינה או טונה שמקפיץ לי את הסוכר משום מה.
למזלי רוב המוצרים מחיטה מלאה לא טעימים לי. נניח פתיתים פסטה וכאלה... אז אני אוכלת בשר וירקות.
 

DDN

New member
לא רק לך

פתיתים ופסטה מקמח מלא זו צרה שהשטן לא ברא. . .
אותי הם שלחו לאכול יותר בשר/ירקות ופחות תוספות.
מצד שני, קצת אורס או פסטה "רגילים" לא ממש עושים לי נזק.
 

tulkin

New member
סבבה. בדברים האלה

יש הבדלים בין אישיים, והגישה שלך של לנסות ולמדוד ולאמץ את מה שעובד בשבילך היא הכי טובה. באמת. לא צריך להתאמץ ולהצדיק מה שעובד.
כשלמדתי נגינה בצעירותי, המורה שלי נהגה לומר לי, "מצידי תנגן עם קצה האף ואצבעות הרגליים. אם זה נשמע טוב, לא אכפת לי איך עשית את זה". זה ככה גם עם סוכרת. עם רמות הסוכר שלך בדם במצב טוב, זה ממש לא משנה איך הגעת לשם. זה אתגר מספיק גדול.
 

DDN

New member
כמו שטולקין כתב,

דווקא היוגורט עלול להיות המסוכן פה.
בתכלס, בחלב יש הרבה פחמימות.
 

DDN

New member
גרמת לי להוציא את הגביע המשומש מהפח

לבדוק כמה פחמימות ל100 גרם יש בו

4.2 ל100, 6.3 לכל הגביע

אבל כן, זה גם הכלל אצלי, מחפש פחות מ20 גרם ל100 גרם, מעדיף כמובן את הקרבה ל15 גרם.
 

פינליש

New member
יו גדול גם אני נברתי בפח

טוב אז למדתי מכם משהו חדש היום
אתחיל להסתכל יותר על התווית.

תודה בחורים טובים
 

DDN

New member
ששש, שלא ישמעו שזה מה שמלמדים בפורום סוכרת

לחטט בפח.. .
 

tulkin

New member
אני לא סופר פחמימות

אבל הורדתי לגמרי מהתפריט כל אוכל עתיר פחמימות. אין לחם, אין אורז, אין תפ"א, אין פסטה. לגבי פירות - זה תלוי במצב רוח, בכל מקרה אין הרבה, מקסימום פרי ביום. מהר מאד מגלים שזה משאיר, באופן מפתיע, המון דברים טעימים.
 
אגב דברים טעימים...

שניים מאלה הגיעו אלי אתמול. תענוג אמיתי, וסוף סוף חטיף דל-פחמימות טעים שלא צריך להיות תלויים בהכנה\אפייה עצמית.
 

tulkin

New member
טוב... על טעם וריח...

אבל מפתיע אותי שקוראים לזה דל פחמימות. זה מרגיש כמו "גוי של שבת" או "שעון שבת" - סוג של איך עוקפים את החוקים בלי לעבור על החוק. כלומר טכנית זה רק 10% פחמימות שמעלות סוכר (שזה לא מאד דל פחמימות, אם כי בתחום הסביר), אבל כדי להגיע לשם היו צריכים לשים תחליפי סוכר כהליים (כ20% נוספים, וסיבים תזונתיים, עוד 20% של סיבים תזונתיים שלא ברור לי מאין הם הגיעו וכמה עיבוד עברו בדרך.
וכן הוסיפו שם ממש סוכר (2.5%).
אבל אני שם לב שכחטיף "אטקינס" רשמי, הוא מיועד לשלבים 2 ומעלה של הדיאטה, ולא לשלב הראשון שלה שהוא בעצם החלק היחיד שהוא קטוגני באמת

אבל כל זה בצד - העיקר שתהנה :)
 
למעלה