על ה-a1c
כתבת: 120 אגב, זה סבבה כממוצע, כי הוא אומר שהA1C פחות מ6 (A1C=6 כשממוצע הסוכר בדם הוא 126)
מה זה אומר? שהממוצע היומי הוא -126 או שבבוקר לא כל כך הבנתי....
הA1C הוא ממוצע הסוכר בדם במשך 3 חודשים אחרונים.
אנחנו עם הגלוקומטר בודקים את הסוכר ברגע נתון
A1C=6 אומר שרמת הסוכר הממוצעת בדם שלך היא 126+-
כך שאם את קמה עם 120 ונשארת בסביבה שלו רוב היום במשך 3 חודשים, הA1C שלך יהיה בערך מה שכתבת, ה5.9
גם אני קם בשבועיים האחרונים עם 110-120, למרות שהולך לישון עם מתחת ל100 (זה משהו שאני מקפיד עליו תמיד). לא מצליח להבין למה. וגם מתקשה להוריד את זה במהלך היום יותר מאשר בד"כ. תקופה קשה ולא נעימה.
אני מסביר את זה כאנטיקליימקס לביקורת התקופתית שלי שיצאה מעולה. פתאום אין חשק יותר. מה? צריך להמשיך? אבל הביקורת יצאה נהדר? לא השגנו כבר את כל המטרות? נו, מתי די? דכאון.
לא נורא. שבוע שבועיים כאלה, ונחזור, כך אני מקווה למסלול הטוב. כבר היו שבועות שהגלוקומטר שלי הראה ממוצע שבוע קטן מ100... מחכה לחזור לשם בקרוב.
אתם יכולים רק להתנחם בעובדה שאתם גברים...
לנו הנשים יש את ההכנה לכניסה להריון, הריון ואחרי.
לפני ההריון לא ידעתי מה זה סכרת.
פתאום אינסולין וכאלה.
ועבר.
וחזר...
הסטטיסטיקות מראות שאישה שהיה לה סכרת בהריון סביר שהוא יחזור בשלב זה או אחר לתמיד.
בימים שאכלתי ארוחת ערב מוקדם, ואז אכלתי עוד בננה בעשר בלילה, קמתי עם סוכר של בין 97 ל110.
אם אני לא אוכל את הבננה (או משהו אחר) באזור שעה 10, אני קם עם 120-130
כמובן, בהנחה ואני אוכל את ארוחת הערב שלי באזור שבע.
דווקא ההתעקשות שלך ללכת לישון עם סוכר נמוך גורמת לסוכר גבוה (יחסית כמובן) בבוקר. נסה לאכול כמה גרם פחמימה לפני השינה, ייתכן שתופתע מהסוכר בבוקר - אני מצטט כאן מה שקראתי בפורום ולא מה שקורה אצלי (לצערי).