היי לכולם יש לי שאלה

היי לכולם יש לי שאלה

אני מדריכת פילאטיס מלמדת כבר שנתיים פילאטיס ועושה השתלמויות, אצלי בשיעור ישנה מתאמנת קבועה כבת 45 מגיעה פעמיים בשבוע לשיעור, ניגשה אליי בסוף השיעור, וסיפרה לי כי לא תוכל עוד להמשיך להתאמן בפילאטיס בגלל שהיא סובלת מצניחת רחם והרופא שלה אסר עליה לעשות כפיפות בטן בטענה שהן אלה הגורמות לצניחת רחם (אני רוצה להדגיש שבשיעורים שלי אני מקפידה לדבר על מנח אגן ועל הפעלת רחב בטני נשימת פילאטיס,סגירת סוגריים וכדומה כמו כן עוברת ומתקנת) תשובתי אליה היתה שבדיוק להפך פילאטיס מחזק את מרכז הליבה ומונע צניחת רחם, ברגע שהעבודה מתבצעת כמו שצריך. חזרתי לביתי וחיפשתי באינטרנט דבר הקשור לכפיפות בטן- הפעלת שרירי הבטן לצניחת אגן ובאמת נוכחתי לדעת שזה יכול לגרום! עכשיו יש לי מספר שאלות 1. איך אוכל לדעת באמת אם אותה מתעמלת זו או אחרת עובדת לפי שיטת פילאטיס ( למרות שאני כל הזמן חוזרת על כללי שיטת פילאטיס) בקשר לנשימות הפעלת ה- transvers . 2. האם אני צריכה להפחית את עבודת חיזוק מרכז הגוף למרות שפילאטיס עיקרון שיטתה זה הבטן חיזוקה וכמייצבת. מקווה שתענו לי מהר

p u s h u p

New member
צרוף מקרים....?

בדיוק העלנו כתבה מאת הפיזיותרפיסטית רונית הלפרין על רצפת האגן ופעילות גופנית: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=1663&a=78506&c=7945&sc=0&ssc=0 לא בטוח שתמצאי בו תשובה...

CillDara

New member
אני באופן עקרוני

לא מתווכחת עם רופאים! אם רופא אסר על תלמיד/ה להתאמן אותו תלמיד/ה לא יכנסו לשיעור שלי ואני בוודאי ובוודאי לא מנסה לומר להם או לשכנע אותו/ה למה כן להתאמן בכלל ובפילאטיס בפרט. אל לך לבלבל מצב פטולוגי רפואי, כמו צניחת רחם עם פעילות שיכולה לעזור במניעה כמו עבודה על רצפת האגן. ישנו הבדל בין פעילות שיכולה למנוע ולעזור בין אותה פעילות לאחר שמצב רפואי הוגדר. לשאלותיך: 1) כמו שכבר כתבתי כאן בפוסט אחר, בסופו של דבר התלמיד/ה המתאמנים הם אלה שצריכים לעשות את העבודה. את יכולה הדריך, לתת verbal cues ופוינטרים לויזואליזציה שיעזרו לתלמידים להבין, את יכולה לתקן ועם ניסיון גם ללמוד לראות עבודה נכונה אצל תלמיד - את העבודה התלמיד יבצע ואם יש שאלות לעודד תלמידים לשאול. אם את מפחדת שאת יוצרת נזק - חיזרי אל ספרי הלימוד שלך, אל האנאטומיה והפיזיולוגיה וקודם כל תביני את, שוב מחדש, מה את מלמדת ומה מטרת כל תרגיל (וכמובן איזה שרירים עובדים ואיך) - תחזירי לעצמך את הבטחון ותגדילי את הידע המקצועי שלך. בנוסף, אני לא יודעת מה הדרישות בארץ אבל אצלי כל תלמיד ממלא טופס PAR Q לפני שהם מתחילים אצלי שיעורים ואני גם מעבירה שיחה קצרה עם כל תלמיד אחרי שמילא את ה- PAR Q כדי להכיר קצת יותר טוב ומקרוב את ההיסטוריה הרפואית שלו כמו גם כמה ואיזו פ"ג נעשתה או נעשית. בהחלט יש מקרים בהם ללא מכתב מהרופא המטפל שמאשר השתתפות בשיעורי פילאטיס אני לא מאפשרת להתחיל שיעור (בשיעורי pre-natal זו חובה לכל הריונית ) כך אני דואגת שאני מכוסה. לגבי עבודה על transevers - ישנו מחקר חדש שאכן ממליץ להפחתה. בזמנו נהגו לומר connection של 30% והתגלה שאכן יכולות להווצר בעיות בלומבאר ספיין מחיבור חזק מידי - ההמלצה היום היא ל- 5%. כך שאם לחם חוק בשיעור שלך היה "להדביק טבור לעמוד שידרה" אכן מומלץ להפחית בהוראה הנ"ל ולעודד יותר עבודה דרך רצפת האגן. אני אחפש ואביא כאן קישור למחקר אם אמצא או לפחות אתן כאן את השם המדוייק והמחברים כשאמצא אותו שוב

טלי93

New member
שרירי ר אגן

הי שיר לי 2, הרופא צודק- עלול לצנוח הרחם מעבודה על שרירי הבטן. הדבר קורה כאשר עובדים, לא נכון- כלומר- לא מגייסים את שרירי ר. האגן לפני העבודה. כאשר אנו מבצעים flexion גבי/כפיפות בטן, אנו מעלים את הלחץ ואכן גיוס הta מפחית מכוחות הלחץ. אולם, כמדריכה, אין לך שום דרך לבדוק האם המתאמנת שלך עובדת נכון, או לא- רק באמצעות ביו פידבק. אני הייתי ממליצה למתאמנת שלך ללכת לפיזיותרפיסטית המומחית בשיקום אורו גניטאלי, לשם עבודת ביו פידבק, ואחרי ההבנה לעבוד באופן פרטי מס' שיעורים על מנת להפנים את העבודה הנכונה. ייתכן והיא הגיעה אלייך לשיעור כבר עם הפתולוגיה, כך שהרבה לא ניתן לעשות. בהצלחה-אורלי

p u s h u p

New member
דרור רז:

צניחת רחם קשורה בדילדול והרפיה של הרצועות המצמידות את הרחם למקומה. דילדול זה קורה בגלל הרינות וגם בגלל חולשה שרירית באזור הסנטר. מכיון שכך היכולת שלנו להשפיע רק על ידי חיזוק שרירי הסנטר הינה מוגבלת. אין שיטה טוב יותר מהפיאלטיס לעזרה בסוג פתולוגיה זה, רבים מהפיזוטרפיסטים המתמחים בבעית אלו משתשמים בעקרונות הפיאלטיס בעבודתם. אם הרופא שהמליץ לה להפסיק פעילות אינו מומחה הייתי מקבל את עצתו בהסתייגות, אם הוא מומחה אורוג'נטל, הייתי מתיחס לדבריו ביתר כובר ראש. הייתי ממליץ ללקחותיך להמשיך ולהתמודד עם הפילאטיס, הייתי מבצע את כל כפיפות הבטן רק בחלק מהטווח (60%)והייתי מודיע ללקוחה שהיא צריכה לפחות 3 חודשים כדי לראות איזשהם השפעות חיוביות על הסנטר ועל הבעיה. בהצלחה

CillDara

New member
יש כאן בעיה אחרת

לא כל מדריך/ה פילאטיס גם בעל הכשרה ותואר של פיזוטרפיסט. אין דין פיזוטרפיסט שמשתמש בעקרונות פילאטיס כדין מדריך פילאטיס שלוקח על עצמו עבודת פיזוטרפיסט. עם כל הניסיון שיש לי, אני לא פיזוטרפיסטית ולא הייתי לוקחת על עצמי אחריות לומר למישהו שהרופא אסר עליו להתאמן (גם פילאטיס) להמרות את פי הרופא כי "אני יודעת טוב יותר" - מה גם שהביטוח שלי לא יכסה אותי אם חלילה משהו קורה (ואין לי דרך להוכיח שאין לי אחות)... אני יודעת מה הן המגבלות שלי ולא מתביישת לומר שאין ביכולתי לקבל מישהו לשיעור אם קיימת בעיה רפואית שאני לא ברת הסמכה לטפל בה. מדריכה עם נסיון של שנתיים בלבד, שמלמדת שיעורים לקהל הרחב - עדיף לה להשאיר למומחים לטפל בבעיה ולקבל את דעתו של רופא (ולשלוח את הלקוחה לדרור
): אם יש ספק, אין ספק!

למעלה