היי לכולם ! לא נעלמתי.... יש לנו אורחים

היי לכולם ! לא נעלמתי.... יש לנו אורחים

מסרביה.... אחזור בששבוע הבא .... מירי

faridi

New member
חשבתי שאראה אותך היום בגבעתיים

היה שם ערב התייחדות עם קהילות הבלקן שנכחדו בשואה הי"ד. יו"ר ההתאחדות היה וכמובן, איך אפשר שלא...מיקי בן שחר היקר ! מר משה טסטה מעמ' יוצאי מקדוניה גם נכח, אך הוא כבר לא במיטבו: י"ר שה' ישלח רפואה שלמה למר משה טסטה בן קלרה נ"י ! הדליקו נרות להרבה קהילות מיוון ומיוגוסלביה לשעבר. והנאומים גם היו מאד מעניינים. נקווה להתראות בנסיבות שמחות. מירי, אל תאחרי את שובך יותר מדי. צריך להטעין את הפורום!

פארידי גם מי שאינו נוכח נמצא

לא לכולם יש אפשרות להיות בין הנוכחים בטקסים אך עמוק בלב אנו כולנו חלק מההוויה יום יום שעה שעה. לדעתי חשוב להבין שכולנו כגוף אחד ויש להיות ערבים הדדית זה לזה כתפישת עולם בתפילות ובמעשים. דרך ארץ קדמה לתורה, וכולנו חלק מהטבע!

faridi

New member
לא באתי בטענות

ואין ספק שאני מסכים עם כל מילה. אחרי שראיתי כמה דמויות מוכרות, הייתי בטוח שאראה גם את אחת מחשובי הפורום. לא העליתי בדעתי שמישהו מתעלם מהארוע החשוב הזה.

faridi

New member
קטונתי, מירי

ייצגו את ההתאחדות: יוסף ז'מבוקי, משה בן שחר, משה טסטה, מ.אביעזר, אנה שומלו ועוד. מהפורום, מיקי ואני. אך הפורום עדין כמשקל נוצה. שבת שלום לכלם!

עד שהאורחים טובלים בים המלח, קפצתי

לדרוש בשלומכם .... שבת שלום !
מירי

עבור האשה זה הביקור הראשון

הבעל היה בארץ לפני 13 שנים עם משלחת מהעיר רומה. יש להם בעיר הסטוריון שכתב ספר על הסטורית יהודי רומה (חבל שזה כתוב בצ'רילית .... ) הגיעה משלחת של 4 איש בכדי למסור את הספר ליד-ושם וכן עשו מפגש בהתאחדות ליוצאי רומה בארץ. על - ידי ישב אחד מחברי המשלחת (שאביו היה היהודי האחרון שנשאר ברומה ), שוחחנו והוא אמר ששם משפחתו אונטרברגר ..... באותם זמנים לא הייתי כל-כך מהמתענינים בהסטוריה המשפחתית שלי, אבל השם הזה הוזכר אצלינו בבית.... ושם משפחתה של סבתי היה ברגר .... אמרתי לו שנדמה לי שאנחנו משפחה.... הוא אמר שלא ידוע לו על כך, אך יברר עם אמו . מהברור שלי אצל אמא שלי, הסתבר שהאבות היו חברים מרומה ואחיו של האב חי גם בנהריה וזכרתי אותו היטב מבקר בביתנו. חלפו שנים .... ב- 2001 נדבקתי בחיידק הנוסטלגיה ונסעתי לטיול שורשים. במסע ההכנה שלי , כתבתי לאנטון אונטרברגר ושאלתי האם קיים בית קברות יהודי ברומה, האם ניתן לבקר בו ובאילו שעות.... הוא ענה לי שלא רק שבית הקברות קיים, אלה גם סבא רבא שלי קבור שם !!!! וכשנגיע לרומה נהיה האורחים שלהם ! הארוח שלו זכינו היה כל-כך מרגש, ארוח מכל הלב. לקחו אותנו לבית הקברות, הראו לי את הבית שעומד במקום בית אבי, עשו לנו סיור בעיר וראיתי את מחוז ילדותו של אבי : בתי הספר, החנות של סבי, תחנת הרכבת והשוק (ממנו אבי נחטף ע"י צועניה כשהיה בן 3 .... ) אח"כ הכינו ארוחה לכבודינו והזמינו את הסופר , את האדם שקנה את חלקו של אבי בבית ילדותו ועוד אנשים עלו לרגל ... בשנת 2004 נסעתי לטיול שורשים מסוג אחר (ברגן-בלזן, אושוויץ, סרביה.... ) ושוב ביקרתי ברומה ושוב ארוח מיוחד ומרגש !!! מאז אנחנו בקשר ! Skype שיפר עוד יותר את הקשר ..... והזמנתי אותם לבוא לבקר בארץ ..... והנה הם פה, אנשים כל-כך נחמדים !!!! כל-כך קל לארח אותם ! יובלוש, שאלת היכן בקרו : מיני ישראל, העיר מודיעין, קיסריה, חיפה, ראש הנקרה, נהריה (שם קבור הדוד שלו שהזכרתי למעלה ), עכו,ירושלים , תל-אביב, יפו,איזור כפ"ס - רעננה, ים המלח, מצדה ומחר נצרת, טבריה ובערב יש קונצרט בנתניה ... לא יודעת אם נצליח להגיע עד אליכם ביום ראשון.... רציתי שיראו קיבוץ ... ובלילה הם טסים בחזרה.... בכל אופן תודה יובלוש ! נעזרתי בחברים שלקחו אותם גם הם למקומות וטיולים, כך שיכולתי אני לנוח. איזה כיף שיש אנשים טובים באמצע הדרך ושהם בדרך שלי !!!!!
מירי

דודי דז'יוריקה מנוביסאד ממקימי קיבוץ בדרום

אם הם מעוניינים לראות קיבוץ וממש הקמת ממד"ים בזמן אמיתי אשמח לתאם ביקור!

יובלוש תודה,הם כעת בשדה התעופה, בדרך הביתה ..

לקחנו אותם לקיבוץ נחשונים, הראנו והסברנו להם איך נראה ותפקד הקיבוץ בעבר לעומת הקיבוץ היום. מסתבר שביוגוסלביה לאחר המלחמה היו גם סוג של התישבות מעין זו, קולקטיב. השוני, שהלינה היתה משפחתית. זה מה שסיפרו לנו האורחים. בכל אופן היו להם 11 ימים אנטנסיביים וראו המון ! ואני שמחה שעזרתי להם להגשים את חלומם לבקר בארץ .........

faridi

New member
חתיכת טיול! טוב לשמוע שהספקתם את כל זה

ומה הכוונה שאביך נחטף? מה המניע? איך הוחזר?

הצוענים חטפו ילדים שישמשו אותם

לגניבה , לקבץ נדבות וכו.... אבא שלי היה אטרקטיבי כנראה, אז היה בלונדיני (אח"כ השחיר שערו ...) עם עיניים כחולות-ירוקות. הוא יצא לשוק עם סבתא שלו ורגע אחד שלא שמה לב, הם חטפו אותו.... סבתא שלו שמה לה והחלה לחפש אותו יחד עם האנשים שכנראה היו סביבה. כשמצאה אותו.... הוא זה שקיבל מנה .... אגב, מהאורחים שלי למדתי שהשוק עדיין מתקיים (כ 200 שנים ) בכל ה- 3 לחודש. ומוכרים שם הכל מכל !: דלתות, ברזים, כסאות, מזון, סדקית, רעפים .... כל העולה על דעתכם ! בפעם הבאה שאגיע לרומה , אני חייבת לבקר בשוק = Vasar שלהם..............

SandraX

New member
Vasar

זה סוג של שוק אלה מטיילים בכל הערים וכפרים בסרביה

למעלה