עבור האשה זה הביקור הראשון
הבעל היה בארץ לפני 13 שנים עם משלחת מהעיר רומה. יש להם בעיר הסטוריון שכתב ספר על הסטורית יהודי רומה (חבל שזה כתוב בצ'רילית .... ) הגיעה משלחת של 4 איש בכדי למסור את הספר ליד-ושם וכן עשו מפגש בהתאחדות ליוצאי רומה בארץ. על - ידי ישב אחד מחברי המשלחת (שאביו היה היהודי האחרון שנשאר ברומה ), שוחחנו והוא אמר ששם משפחתו אונטרברגר ..... באותם זמנים לא הייתי כל-כך מהמתענינים בהסטוריה המשפחתית שלי, אבל השם הזה הוזכר אצלינו בבית.... ושם משפחתה של סבתי היה ברגר .... אמרתי לו שנדמה לי שאנחנו משפחה.... הוא אמר שלא ידוע לו על כך, אך יברר עם אמו . מהברור שלי אצל אמא שלי, הסתבר שהאבות היו חברים מרומה ואחיו של האב חי גם בנהריה וזכרתי אותו היטב מבקר בביתנו. חלפו שנים .... ב- 2001 נדבקתי בחיידק הנוסטלגיה ונסעתי לטיול שורשים. במסע ההכנה שלי , כתבתי לאנטון אונטרברגר ושאלתי האם קיים בית קברות יהודי ברומה, האם ניתן לבקר בו ובאילו שעות.... הוא ענה לי שלא רק שבית הקברות קיים, אלה גם סבא רבא שלי קבור שם !!!! וכשנגיע לרומה נהיה האורחים שלהם ! הארוח שלו זכינו היה כל-כך מרגש, ארוח מכל הלב. לקחו אותנו לבית הקברות, הראו לי את הבית שעומד במקום בית אבי, עשו לנו סיור בעיר וראיתי את מחוז ילדותו של אבי : בתי הספר, החנות של סבי, תחנת הרכבת והשוק (ממנו אבי נחטף ע"י צועניה כשהיה בן 3 .... ) אח"כ הכינו ארוחה לכבודינו והזמינו את הסופר , את האדם שקנה את חלקו של אבי בבית ילדותו ועוד אנשים עלו לרגל ... בשנת 2004 נסעתי לטיול שורשים מסוג אחר (ברגן-בלזן, אושוויץ, סרביה.... ) ושוב ביקרתי ברומה ושוב ארוח מיוחד ומרגש !!! מאז אנחנו בקשר ! Skype שיפר עוד יותר את הקשר ..... והזמנתי אותם לבוא לבקר בארץ ..... והנה הם פה, אנשים כל-כך נחמדים !!!! כל-כך קל לארח אותם ! יובלוש, שאלת היכן בקרו : מיני ישראל, העיר מודיעין, קיסריה, חיפה, ראש הנקרה, נהריה (שם קבור הדוד שלו שהזכרתי למעלה ), עכו,ירושלים , תל-אביב, יפו,איזור כפ"ס - רעננה, ים המלח, מצדה ומחר נצרת, טבריה ובערב יש קונצרט בנתניה ... לא יודעת אם נצליח להגיע עד אליכם ביום ראשון.... רציתי שיראו קיבוץ ... ובלילה הם טסים בחזרה.... בכל אופן תודה יובלוש ! נעזרתי בחברים שלקחו אותם גם הם למקומות וטיולים, כך שיכולתי אני לנוח. איזה כיף שיש אנשים טובים באמצע הדרך ושהם בדרך שלי !!!!!
מירי