היי לכולם, מספר שאלות

היי לכולם, מספר שאלות

קודם כל, אחלה פורום שאני שמח שגיליתי. יצא לי לקרוא קצת מאמרים פה ולהתעניין קצת ברשת והחלטתי לשאול כי אין תחליף לשיחה ישירה.
אני בן 28, בריא, מתאמן מזה מספר חודשים בחדר כושר - אירובי ומשקולות.
המטרות שלי בגדול היו שלוש: להפחית אחוזי שומן, לבנות שרירים ולשפר סיבולת לב-ריאה (לכדורגל
). הכינו לי תוכנית ועבדו איתי, עידכנו את התוכנית, דיברתי עם תזונאית, הכל טוב ויפה.
בחודשים הראשונים אכן היה שיפור ואילו בחודשיים האחרונים, גם עקב פציעה (וקצת שינוי בתזונה מצידי) יש מין קיפאון ואפילו ירידה. מנסיון קודם בחדר כושר אני זוכר שהעליה העיקרית היא בהתחלה ואח"כ זה יותר מתון. זה הגיוני ואני מקבל את זה, אני לא מתכוון להפסיק ואני כרגע גם עם שפע זמן כך שאני מבקר בחד"כ 4-5 פעמים בשבוע.
ועכשיו לשאלות האמיתיות, אחרי ההקדמה החופרת:
1. המאמנים בחדר כושר, מתאמנים וגם מדריכים ברשת טוענים שאם המטרה היא כפולה: קרי, העלאת מסת שריר ושריפת אחוזי שומן, כדאי לעשות אימון כח ואחריו אירובי. מה דעתכם? אני כיום עושה אימון כח של 35-40 דקות ואחריו 25-30 דקות אירובי, ובימים של אירובי בלבד אני עושה 45-50 דקות אירובי.
2. בקשר לתזונה - האם "יותר מדי" חלבונים זה לא טוב? אני מקפיד לאכול כמו שצריך לפני אימון ומיד אחרי אימון אוכל חלבונים, ירקות ומעט מאוד פחמימות. מצד שני, יש עדיין עוד אוכל שצריך לאכול בהמשך היום ואני משתדל שהוא יתבסס על חלבונים - זה הגיוני? מה כן לאכול, מה לא? איזה "שומנים" כן כדאי לאכול? (אבוקדו? טחינה?)
3. קלוריות בממוצע ליום - כמה אני אמור לאכול, אם המטרות שלי הן מה שפירטתי קודם? אני 1.83, שוקל 83.

ובאופן כללי, אולי כדאי להפחית אירובי (למשל לפעמיים בשבוע, שאין לי בעיה) ובשאר השבוע לעשות כח? מה דעתכם?

תודה על כל עזרה.

motibari

New member
אתה חייב להחליט מהי המטרה שלך

בלתי אפשרי לעלות מסת שריר ולרדת באחוז שומן בו זמנית (אלא אם אתה משתמש בחומרים ואני מניח שאתה לא).

חלבונים צריך לאכול במשך כל היום ולא רק אחרי אימון, בתקופת עליה במסה צריך לאכול פי 2 ממשקל הגוף, אם אתה שוקל 70 קילו אז צריך לאכול ביום 140 גרם חלבון.

בכדיי לעלות במסה אתה צריך להיות במאזן קלורי חיובי, תחשב את ה RMR שלך (יש מחשבונים באינטרנט) ותאכל 500-700 קלוריות יותר.

אירובי עצים לא מומלץ לעשות בתקופת מסה , 80-100 דקות שבועיות בעצימות של 70%-50 מדופק מקסימלי זה המקסימום שמומלץ.

בכל אופן תעיין גם בלינקים שצירפתי, יעזרו לך.

בהצלחה.

kosher4 life

New member
התאמת אימון

אימון כוח תורם מאוד למטבוליזם וכך גם לירידה באחוזי שומן כאשר הוא מתבצע נכון. לפי דעתי אתה צריך תכנית a b c כדי לתת מנוחה בין אימון לאימון לשאר חלקי הגוף. לא צריך להוריד מאימוני האורובי כדי לשמר כושר של המערכת המקפת , האימון האירובי וכול לבוא בתחילת האימון או בסופו לפי הנוחות שלך . בהצלחה אמיר אמן כושר לקידום בריאות . Kosher 4 life

kosher4 life

New member
A B C

עם יש לך מספיק זמן תוכנית זו מאפשרת גם בנייה נכונה וגם מנוחה מתאימה, לכן זו התכנית שאתה צריך לעשות. תכנית A B גם טובה אך תכנית זו היא למי שאין לו זמן . לכן זו התכנית בשבילך . אמיר מאיר kosher 4 life

MidNight Flame

New member
ABC

אם מבוצע פעם אחת לכל אימון = תדירות גירוי גרועה לשרירים
אם מבוצע פעמיים כל אימון = שישה אימונים בשבוע זה לרוב התאוששות גרועה לרוב האנשים

ואתה יכול להפסיק לחתום "kosher 4 life" כי זה גם ככה מופיע בכרטיס שלך.

kosher4 life

New member
A B C

תודה על ההערה וההארה, אימון כזה טוב למתקדמים זה נכון , אני רק אומר שאימון נכון עם התאוששות נכונה יכול להיות מאוד יעיל. מנסיון

MidNight Flame

New member
והחלטת שהוא מתקדם והמלצת על זה כי?

זה שתגיד שזה מניסיון לא משכנע אותי. המלצות כאלה בלי להכיר את המתאמן גובל בחוסר אחריות.

kosher4 life

New member
A B C

הכל נכון וגם ציינתי שהכל צריך להתאים אישית. אני לא רוצה מקום להתנצחות מיותרת. המשך שבוע טוב .

MidNight Flame

New member
אין פה שום התנצחות,

חלק מהתפקיד שלי זה לשמור שהמאמנים פה ישמרו על מקצועיות גבוהה ולא יבלבלו אנשים.

למעלה