היי לכולם תתחדשו!!

היי לכולם תתחדשו!!

אני צריכה מתכון לצלי כתף מספר 5 אני אובדת עצות רצוי משהו עם חרדל ודבש והבשר יכנס לתנור אחרי הרתחה בסיר לחץ על מנת לרככו תודה מראש לעונים
 
בגוש אחד

בגוש אחד - 1. מנגבים הגוש ומספיגים בנייר מטבח. 2. "סוגרים" במצלית [פלטה מיציקת ברזל הכי טובה] או במחבת כבדה עם טיפ-טיפה שמן עד שמשחים היטב מכל הצדדים. 3. מוציאים ומניחים להתקרר. 4. מרפדים סיר כבד בפרוסות דקות של פלפל אדום [גמבה] ובכ- 10 שיני שום [לחציצה בין הגוש לבין התחתית]. 5. מניחים את הגוש על הריפוד. 6. יוצקים יין חצי יבש עד לגובה של רבע הגוש [לא יותר]. 7. יוצקים על הגוש חצי כוס שמן זית. 8. בוזקים משני צידי הגוש 10 כפות שבבי בצל יבשים או רצועות בצל טרי מטוגן + 4 כפיות אבקת מרק עוף או בשר. 9. בוזקים אבקת מרק גם על הגוש + פלפל שחור גרוס. 10. מרתיחים, מכסים ומכניסים לתנור על 150 מעלות למשך שלוש שעות או עד שהבשר מתרכך [כל תנור והשגעונות שלו] ....או שמנמיכים אש, מכסים ומבשלים שלוש שעות בסיר ע"ג פלטת ברזל או "מטקה" מפח מחורר שחוצצת בין הסיר לבין האש. 11. מכבים, מצננים, מוציאים, פורסים דק לפרוסות ומכינים רוטב כלשהו. 12. מבשלים את הפרוסות מספר דקות בתוך הרוטב. אם נורא בא לך את יכולה להוסיף דבש וחרדל יחד עם הכנסת הבשר לסיר.
 
בתפזורת

טגני בצל והוציאי: טגני גזר והוציאי: טגני פלפלים והוציאי: טגני סלרי והוציאי: טגני שום והוציאי: השחימי בשמן לוהט קוביות בשר מקומחות, עשי זאת בנגלות והוציאי: שפכי חצי כוס יין וגרדי קרקעית הסיר: החזירי הבשר והירקות המטוגנים: הוסיפי 2 רסק עגבניות ובחשי 10 דקות: הוסיפי אורגנו וקורנית ומרווה: הוסיפי יין כדי כיסוי: הרתיחי והוסיפי פלפל שחור + אבקת מרק ככמות כוסות הנוזלים: כסי ובשלי על אש קטנה עד שמתרכך [כשעתיים – שעתיים וחצי]. או בתנור על 180 מעלות שעתיים.
 
משהו באמצע

אם הבשר הולך לתנור לאחר שכבר רוכך בסיר לחץ, הרי כל שנותר לך הוא לצנן אותו, לפרוס לפרוסות ולהניח בתבנית. במקביל - טגני בצל קצוץ, הוסיפי מעט שום לקראת סוף הטיגון, הוסיפי דבש וחרדל וכל מה שמתחשק לך + בקבוק יין או שמנת לבישול, הרתיחי ושפכי הכול על פרוסות הבשר כדי כיסוי כדי שלא יתייבשו. הכניסי לתנור על חום נמוך עד הארוחה, זהירות שלא יתייבש.
 
למעלה