היי לכולם!!!!!

behappy

New member
היי לכולם!!!!!../images/Emo140.gif

טוווווווווווווווב אני אציג את עצמי.....
אני שיר,בת 22 ו...צמחונית מגיל 10 בערך.בהתחלה זה היה רק בשר ועוף,אח"כ גם דגים,ועכשיו אני רוצה לעבור לגמרי לטבעונות יענו גם בלי ביצים<חלב ומוצרי חלב אני ממש לא אוהבת חוץ מגבינות> אז...יש לי שאלה...מה אוכלים חוץ מטבעול?? לא יודעת מה איתכם,ההתחלה שלי היתה מטעמי מצפון,פשוט לא יכולתי לחשובש פעם מה שיש לי בצלחת היה חי ונושם.....אבל גיליתי שגם ההרגשה יותר טובה בלי בשר,אין כובד כזה בקיבה. קיצר,קראתי קצת הרבה בנושא ואני דיי מאמינה שכדאי מאוד שאנשים יחזרו לאכול בצורה טבעית ככל האפשר...אז ברור שבלי בשר ודגים אבל גם בלי גבינות וביצים כי גם זה לא הכי בריא. הבעיה היא שזה דיי קשה לשבוע ככה......אז רציתי לשמוע ממכם איך אתם מסתדרים,וגם לומר לכולם,במיוחד לאלה שעוד גרים בבית עם ההורים-שתאמינו לי אתם עושים לעצמכם רק טוב.....בשר זה לא בריא לא לגוף ובטח לא לנפש.....
שלכם, שיר

CowLover

New member
בורכה הבאה../images/Emo39.gif

אז קודם כל שלום שיר
. דבר שני - אם בלי ביצים אז גם בלי טבעול כי יש בו ביצים או לפחות אלבומן ביצה... אבל ברמת העיקרון אוכלים הרבה דברים שמכינים לבד... גם שניצל מטופו זה טוב אבל אי אפשר לחיות רק על זה. יש מעדני סויה מכל מיני סוגים וטעמים, סלטים, פשטידות למיניהן, ויש גם הרבה דברים שגם ככה הם טבעוניים כמו פלאפל וכולי.... אני מצרפת לך קישור לחלק התזונה באתר של אנונימוס שם אפשר למצוא מתכונים והרבה מידע על הנושא. תזונה צמחית מקווה שעזרתי. אליזבת.

דורון ק

New member
היי שיר../images/Emo13.gif

את יודעת הרבה אנשים שלא מודעים לתזונה צמחית בעולם המערבי חושבים(באופן מוטעה) שזו תזונה מצומצמת-אחד מהפרסומים של אחת מאגודות הטבעונית(נראה לי שהבריטית) עוסקת בעניין שכשאנשים שומעים על תזונה טבעונית הם חושבים לעצמם שאם מורידים את הבשר,דגים,חלב,ביצים,דבש מהתפריט אז מה שיש לאכול זה כמה "דארן וג´טבלס" אבל כשמסתכלים אז רואים שיש הרבה מה לאכול בתזונה צמחית: הדגנים-חיטה,בורגול,דוחן,תירס,קינואה,קוסקוס,אורז וכו´ שמהווים מקור מצוין לפחמימות,סיבים,חלבון,ויטמינים ומינרלים. הקטניות-חומוס,שעועית,סויה(טופו,מיסו,טמפה וכו´),פול,עדשים וכו´ שמהווים מקור מצוין לחלבון,פחמימות,סיבים,ויטמינים ומינרלים. שקדים,טחינה,בוטנים,אגוזים,זרעים,חלק מהשמנים הצמחיים שמהווים מקור מצוין לחומצות שומן רב בלתי רוויות,חד בלתי רוויות,ויטמינים ומינרלים. וכמובן שגם פירות וירקות!

behappy

New member
../images/Emo51.gifלכולכם!...ו.....

שאלות נוספות.....<רק הגעתי וכבר אני מנג´סת...> 1.אם למשל אתם צריכים אנטיביוטיקה....אתם לוקחים?ואם לא...מה עושים? 2.יש כל מיני מוצרים ממש "סמויים"....למשל גיליתי קורנפלקס מסוג מסוים שיש בו אבקת חלבון גבינה.....יש אולי חומרים שאתם יודעים עליהם שמקורם בחי? אוקיי מבטיחה לא לנג´ס יותר היום........:) THNKS AGAIN........ משיר

lifegirl

New member
נג´סי, נג´סי ../images/Emo13.gif

(בשביל זה אנחנו כאן, לא?!) 1. אני דיי נגד אנטיביוטיקה, אבל מסיבות שלא קשורות לטבעונות (זה פשוט לא *באמת בריא*)... 2. בקשר לחלב, זה מאוד פשוט. למזלנו הרב (ותודה לדוסים)- על כל מוצר יש סימון: חלבי/בשרי/פרווה. בקשר לביצים, צריכים פשוט לבדוק. אבל כיוון שאנחנו נוהגים לקנות פחות-או-יותר את אותם מוצרים כל הזמן, העבודה הקשה היא בפעמיים הראשונות בערך. אחר-כך, כבר יודעים מה מותר... וחוץ מזה- יש לזה ערך מוסף... (ככה יודעים *באמת* מה מכניסים לפה)... נ.ב- אלבומין ביצה זה מביצה. אל תנסי את זה בבית... (וקזאין זה חלב. וג´לטין זה שואה...)

דורון ק

New member
צירפתי לינק באחת מההודעות

נראה לי גם שכדאי להכניס את הרשימה למאמרי הפורום כי זה נשאל הרבה בפורום.

CowLover

New member
אז ככה...

אנטיביוטיקה אני לוקחת אם אני ממש ממש חייבת, כי גם אם עשו על זה ניסויים כרגע לא עושים, אז אם אני לא אשתמש בזה עכשיו זה לא ישנה כלום. וזה כמובן ממש לא בריא. בקשר למרכיבים מהחי ותוצרי חי. עוד עניין מעצבן הוא שלוקחים חומר ושמים עליו שם אחר או E ואז איזה מספר כלשהוא ואז אף אחד לא יודע שהוא בא בעצם מבעלי חיים. צירפתי רשימה של חומרים שמוצאם מבעלי חיים. רק חבל שהיא כל כך ארוכה....
רשימת חומרים שמוצאם מהחי

למעלה