אחרון ודי - החומר לא ערוך ויש כפילויות
בעישון חם מקור המתכון: צחי בוקששתר, גיליון 160 כאן מכסה הוא חובה, ואפשר גם צלחת גדולה וכבדה, או כל אלתור אחר. אני מצאתי רשת של גריל עגולה וקטנה, שבדיוק מגיעה למחצית גובה הווק, ואותה אני שומר למטרת עישון בווק. המתכון הזה נהדר כמעט לכל דג, אפילו הליבוט ממוצא קפוא. זהו מתכון פצצתי לשיפודי פירות ים, צדפות סן ז'אק, שרימפס ענקיים - פשוט מוסיפים אותם מעל לדגים. פילה מ-2 דגי דניס גדולים 1 כפית עלי תה רגיל 1 כפית סוכר עשבי תיבול טריים: רוזמרין, תימין וכו' 4 עלי חסה גדולים שמן תירס, להברשה ציוד מיוחד: 12 שיפודי עץ או מקלות אכילה קצת נסורת לעישון (לא חובה) מתכון ל - 4 מנות + מכינים בסיס מרדיד אלומיניום: מכינים 3 פיסות באורך 50 ס"מ בערך, מסדרים כמו כוכב ומגלגלים את הקצוות בלי להדק, עד שנוצרת מין צלחת עם שוליים רחבים ועבים. מניחים את ה"צלחת" בווק, ומפזרים עליה תה, סוכר, עשבי תיבול ואם רוצים גם נסורת לעישון. + מצליבים שיפודי עץ ליצירת מין רשת. אם יש רשת גריל בגודל נכון, כמובן שהשלב הזה נחסך. + מניחים עלי חסה על השיפודים, מברישים בשמן ומניחים על כל עלה פילה של דג. מקפידים על מעט רווח בין הנתחים. + סוגרים את הווק במכסה. אם הוא לא מהודק, אוטמים ברדיד אלומיניום. מחממים על להבה גבוהה ל-4 דקות בערך, מכבים את האש ומניחים כך עוד 4 דקות. כך העשן שוכך מעט, לא ממלא את המטבח, והבישול לא מייבש את הדג. + פותחים את הווק במקום מאוורר: בודקים שהדג מוכן, בדרך כלל הכל בסדר, ואם לא, אפשר לסיים את הבישול בתנור חם, עד שהדג מוכן לאכילה. אחרי שמכינים את המנה פעם או פעמיים, תופסים אומץ ופותחים ליד השולחן. טיפ: העבודה הקשה כאן היא לדאוג לתוספות. כוסמת היא ההמלצה שלי. מנות ראשונות סביצ'ה סי בס סביצ'ה סלמון טורטס דה לנטחס קון סלסה ורדה (לביבות עדשים עם רוטב ירוק) ממקסיקו גבינה בולגרית אפויה סביצ'ה שרימפס כאן מכסה הוא חובה, ואפשר גם צלחת גדולה וכבדה, או כל אלתור אחר. אני מצאתי רשת של גריל עגולה וקטנה, שבדיוק מגיעה למחצית גובה הווק, ואותה אני שומר למטרת עישון בווק. המתכון הזה נהדר כמעט לכל דג, אפילו הליבוט ממוצא קפוא. זהו מתכון פצצתי לשיפודי פירות ים, צדפות סן ז'אק, שרימפס ענקיים - פשוט מוסיפים אותם מעל לדגים. פילה מ-2 דגי דניס גדולים 1 כפית עלי תה רגיל 1 כפית סוכר עשבי תיבול טריים: רוזמרין, תימין וכו' 4 עלי חסה גדולים שמן תירס, להברשה ציוד מיוחד: 12 שיפודי עץ או מקלות אכילה קצת נסורת לעישון (לא חובה) מתכון ל - 4 מנות + מכינים בסיס מרדיד אלומיניום: מכינים 3 פיסות באורך 50 ס"מ בערך, מסדרים כמו כוכב ומגלגלים את הקצוות בלי להדק, עד שנוצרת מין צלחת עם שוליים רחבים ועבים. מניחים את ה"צלחת" בווק, ומפזרים עליה תה, סוכר, עשבי תיבול ואם רוצים גם נסורת לעישון. + מצליבים שיפודי עץ ליצירת מין רשת. אם יש רשת גריל בגודל נכון, כמובן שהשלב הזה נחסך. + מניחים עלי חסה על השיפודים, מברישים בשמן ומניחים על כל עלה פילה של דג. מקפידים על מעט רווח בין הנתחים. + סוגרים את הווק במכסה. אם הוא לא מהודק, אוטמים ברדיד אלומיניום. מחממים על להבה גבוהה ל-4 דקות בערך, מכבים את האש ומניחים כך עוד 4 דקות. כך העשן שוכך מעט, לא ממלא את המטבח, והבישול לא מייבש את הדג. + פותחים את הווק במקום מאוורר: בודקים שהדג מוכן, בדרך כלל הכל בסדר, ואם לא, אפשר לסיים את הבישול בתנור חם, עד שהדג מוכן לאכילה. אחרי שמכינים את המנה פעם או פעמיים, תופסים אומץ ופותחים ליד השולחן. טיפ: העבודה הקשה כאן היא לדאוג לתוספות. כוסמת היא ההמלצה שלי