היי לכולם

היי לכולם

תתחדשו על הפורום נראה שההיה פה שמח השבוע קניתי מעשנת ועשיתי נסוי קטן אני מאוד חדש בעניין ואשמח לשמוע כל הערה ועיצה לקחתי שוקיים של עוף הכנתי מרינדה קלילההכנסתי למעשנת ובנוסף שני חתיכות של אסאדו העוף יצא קצת יבש אבל טעים בטירוף כנראה שההיתי צריך להוציא אותו קצת קודם האסדו יצא אליפות עולם חפשתי קצת מתכונים לבשר אך רוב מה שאני מוצא זה על עישון דגים ועוף אני רוצה לעשן נתח גדול של בשר בקר אשמח להמלצות על סוג הנתח ועל מרינדה תודה

bigjack

New member
|פרה ברוך הבא לפורום מיקו

עם עישון בשרים לצערי עדיין אין לי נסיון......מקווה שמישהו מהגולשים ידע לענות לך.. בבלוג של מסלנסקי "סיפורים מכל הבא ליד וגם אוכל" היתה רשומה לפני כשבועיים על עישון בשרים. שווה לך לבדוק שם.

אני אנסה לצרף כאן כתבות בנושא עישון בשר

שהורדתי בזמנו מהרשת. קח בחשבון שמדובר בחומר לא ערוך ואני לא ממש זוכר למי מגיעים הקרדיטים, בטח לא לי
העישון החם מתבסס על כלי שהוא חלל אחד, בתוכו נוצר העשן והוא עולה ישירות למוצר. התהליך נמשך כשעה וחצי לדגים כמו מקרל ופורל, ומגיע עד 10 שעות לנתחים גדולים כמו שוק אחורי של בשר צייד . טמפרטורת העישון בכל המוצרים קבועה: 55-100 מעלות. בעישון הקר מדובר על מערך שמתחלק לשני חלקים. בכלי אחד נמצאת נסורת רטובה ועצים ארומטיים ובכלי שכן מונח נתח הבשר. בין שני החלקים עובר שרוול דרכו עובר העשן. אין כאן תהליך תרמי אלא מעין כבישה. זו הסיבה שהמרקם אינו משתנה אלא הטעמים הם תוצר של מרינדה, שומן עצמי, ועצי העישון הארומטיים (היקורי, מסקיט, פקאן וכד’). עישון קר הוא תהליך מורכב וממושך - יותר משש שעות לדג ועד 72 שעות לבשר וכל זה בטמפ. שאינה עולה על 28 מעלות. קימות 4 אופציות: 1. קניית מעשנה: הנחשבת ביותר שיכת ל WEBER , אבל יש נוספות בשוק, וברשת ACE קימים בד"כ דגמים שונים, ולפעמים גם בהום סנטר. 2. בניית מעשנה - לפי המתכון המצורף בזאת. 3. אילתור מתקן קטן למעשנים מתחילים לנתחים קטנים (בעיקר דגים). 4. לעשן בסיר על הגז - לפי המתכון המצורף בזאת. החומרים הדרושים עישון העישון החם מתבסס על כלי שהוא חלל אחד, בתוכו נוצר העשן והוא עולה ישירות למוצר. התהליך נמשך כשעה וחצי לדגים כמו מקרל ופורל, ומגיע עד 10 שעות לנתחים גדולים כמו שוק אחורי של בשר צייד . טמפרטורת העישון בכל המוצרים קבועה: 55-100 מעלות. בעישון הקר מדובר על מערך שמתחלק לשני חלקים. בכלי אחד נמצאת נסורת רטובה ועצים ארומטיים ובכלי שכן מונח נתח הבשר. בין שני החלקים עובר שרוול דרכו עובר העשן. אין כאן תהליך תרמי אלא מעין כבישה. זו הסיבה שהמרקם אינו משתנה אלא הטעמים הם תוצר של מרינדה, שומן עצמי, ועצי העישון הארומטיים (היקורי, מסקיט, פקאן וכד’). עישון קר הוא תהליך מורכב וממושך - יותר משש שעות לדג ועד 72 שעות לבשר וכל זה בטמפ. שאינה עולה על 28 מעלות. קימות 4 אופציות: 1. קניית מעשנה: הנחשבת ביותר שיכת ל WEBER , אבל יש נוספות בשוק, וברשת ACE קימים בד"כ דגמים שונים, ולפעמים גם בהום סנטר. 2. בניית מעשנה - לפי המתכון המצורף בזאת. 3. אילתור מתקן קטן למעשנים מתחילים לנתחים קטנים (בעיקר דגים). 4. לעשן בסיר על הגז - לפי המתכון המצורף בזאת. מעשנות מקצועיות: וובר - אפשר להזמין דרך חברת "עומר" ברעננה כ- 1200 ₪ מעשנת ביתי למטבח עם מדף רשת אפשר לקנות בגרובשטיין כ- 250 ₪ - שכלול למעשנה ביתית שאפשר לאלתר בכל בית. מעשנת אלקטרונית - חברת "דוצר" - 8000 ₪ מעשנות אלקטרוניות למטבח - "דוצר" הדגם הקטן 1800 ₪, הדגם הגדול 2200 ₪. איך בונים מעשנה *לוקחים חבית ומסירים ממנה את הבסיס והמכסה, כך שנוצר גליל. *מתאימים מכסה בגודל תואם, לסגירת החבית מלמעלה. *החבית צריכה לעמוד על רגליים יציבות, אותן צריך לרתך לשוליה התחתונים. *מתחת לחבית מעמידים גליל בקוטר קטן יותר, שתפקידו לתחום את הפחמים שעומדים על הארץ, ולהוביל את העשן לתוך חלל החבית. *בחלקה העליון של החבית מרתכים מעין קולבים (מוטות ברזל בקוטר החבית), שעליהם ניתן יהיה לתלות אנקולים מהם משתלשלים המוצרים לעישון, או שעליהם ניתן יהיה להעמיד סלסלות רשת לעישון. *בשליש העליון של החבית מחוררים חריר שיספיק להחדרת תרמומטר, כדי שתהיה שליטה על החום במעשנה. 10 הכללים לעישון נכון: 1. ניקיון ואחזקה תקינים של המעשנת. אחרת שום חומר גלם הטוב ביותר לא יצליח. 2. חייבים להשתמש בחומרי גלם טריים ואיכותיים - מוצר על ף קלקול לא יחזור לחיים על ידי העישון. 3. יש להשתמש בחומרים איכותיים וטריים למרינדה ולעשבי התיבול. 4. הפחמים לעישון חייבים להיות איכותיים מעץ מתאים לעישון: הדר, זית, חרוב, ולא להתפתות להשתמש באורן שהוא זמין יותר אך משאיר טעם של פלסטיק והוא גם דליק. 5. כשמבעירים את הפחמים אסור להשתמש במדליקים סינטתיים. אלה יעניקו לבשר טעם לוואי. 6. יש להדליק הפחמים באופן אחיד ולא להכניס את הבשר לפני שהגחלים הגיעו למצב של גחלים לוחשות - בצבע אפור וללא אש. 7. הטמפ. המתאימה לעישון חם היא 55-100 מעלות צלסיוס. 8. לכל מוצר זמן העישון המתאים לו. 9. כדי למנוע ייבוש של נתחים דלי שומן מומלץ להכניס למעשנה כלי עם מים (במעשנות האמריקאיות יש כלי כזה). 10. יש להקפיד על בטיחות, להרחיק ילדים ולהשתמש בכפפות.

תרשו לי להמליץ לכם על חנות בשר/

נמצאת בניר צבי (ליד החר"פ בצריפין) אני לרוב קונה שם אנטריקוט מיושן המיובא מארגנטינה קניתי שם עשרות פעמים והם פישלו רק פעם אחת קורה

שכחתי לציין שהם מוכרים רק בגושים

יש גוש בערך 2.5-3 קילו או חצי מזה פחות מזה הוא לא מוכר.

אחרון ודי - החומר לא ערוך ויש כפילויות

בעישון חם מקור המתכון: צחי בוקששתר, גיליון 160 כאן מכסה הוא חובה, ואפשר גם צלחת גדולה וכבדה, או כל אלתור אחר. אני מצאתי רשת של גריל עגולה וקטנה, שבדיוק מגיעה למחצית גובה הווק, ואותה אני שומר למטרת עישון בווק. המתכון הזה נהדר כמעט לכל דג, אפילו הליבוט ממוצא קפוא. זהו מתכון פצצתי לשיפודי פירות ים, צדפות סן ז'אק, שרימפס ענקיים - פשוט מוסיפים אותם מעל לדגים. פילה מ-2 דגי דניס גדולים 1 כפית עלי תה רגיל 1 כפית סוכר עשבי תיבול טריים: רוזמרין, תימין וכו' 4 עלי חסה גדולים שמן תירס, להברשה ציוד מיוחד: 12 שיפודי עץ או מקלות אכילה קצת נסורת לעישון (לא חובה) מתכון ל - 4 מנות + מכינים בסיס מרדיד אלומיניום: מכינים 3 פיסות באורך 50 ס"מ בערך, מסדרים כמו כוכב ומגלגלים את הקצוות בלי להדק, עד שנוצרת מין צלחת עם שוליים רחבים ועבים. מניחים את ה"צלחת" בווק, ומפזרים עליה תה, סוכר, עשבי תיבול ואם רוצים גם נסורת לעישון. + מצליבים שיפודי עץ ליצירת מין רשת. אם יש רשת גריל בגודל נכון, כמובן שהשלב הזה נחסך. + מניחים עלי חסה על השיפודים, מברישים בשמן ומניחים על כל עלה פילה של דג. מקפידים על מעט רווח בין הנתחים. + סוגרים את הווק במכסה. אם הוא לא מהודק, אוטמים ברדיד אלומיניום. מחממים על להבה גבוהה ל-4 דקות בערך, מכבים את האש ומניחים כך עוד 4 דקות. כך העשן שוכך מעט, לא ממלא את המטבח, והבישול לא מייבש את הדג. + פותחים את הווק במקום מאוורר: בודקים שהדג מוכן, בדרך כלל הכל בסדר, ואם לא, אפשר לסיים את הבישול בתנור חם, עד שהדג מוכן לאכילה. אחרי שמכינים את המנה פעם או פעמיים, תופסים אומץ ופותחים ליד השולחן. טיפ: העבודה הקשה כאן היא לדאוג לתוספות. כוסמת היא ההמלצה שלי. מנות ראשונות סביצ'ה סי בס סביצ'ה סלמון טורטס דה לנטחס קון סלסה ורדה (לביבות עדשים עם רוטב ירוק) ממקסיקו גבינה בולגרית אפויה סביצ'ה שרימפס כאן מכסה הוא חובה, ואפשר גם צלחת גדולה וכבדה, או כל אלתור אחר. אני מצאתי רשת של גריל עגולה וקטנה, שבדיוק מגיעה למחצית גובה הווק, ואותה אני שומר למטרת עישון בווק. המתכון הזה נהדר כמעט לכל דג, אפילו הליבוט ממוצא קפוא. זהו מתכון פצצתי לשיפודי פירות ים, צדפות סן ז'אק, שרימפס ענקיים - פשוט מוסיפים אותם מעל לדגים. פילה מ-2 דגי דניס גדולים 1 כפית עלי תה רגיל 1 כפית סוכר עשבי תיבול טריים: רוזמרין, תימין וכו' 4 עלי חסה גדולים שמן תירס, להברשה ציוד מיוחד: 12 שיפודי עץ או מקלות אכילה קצת נסורת לעישון (לא חובה) מתכון ל - 4 מנות + מכינים בסיס מרדיד אלומיניום: מכינים 3 פיסות באורך 50 ס"מ בערך, מסדרים כמו כוכב ומגלגלים את הקצוות בלי להדק, עד שנוצרת מין צלחת עם שוליים רחבים ועבים. מניחים את ה"צלחת" בווק, ומפזרים עליה תה, סוכר, עשבי תיבול ואם רוצים גם נסורת לעישון. + מצליבים שיפודי עץ ליצירת מין רשת. אם יש רשת גריל בגודל נכון, כמובן שהשלב הזה נחסך. + מניחים עלי חסה על השיפודים, מברישים בשמן ומניחים על כל עלה פילה של דג. מקפידים על מעט רווח בין הנתחים. + סוגרים את הווק במכסה. אם הוא לא מהודק, אוטמים ברדיד אלומיניום. מחממים על להבה גבוהה ל-4 דקות בערך, מכבים את האש ומניחים כך עוד 4 דקות. כך העשן שוכך מעט, לא ממלא את המטבח, והבישול לא מייבש את הדג. + פותחים את הווק במקום מאוורר: בודקים שהדג מוכן, בדרך כלל הכל בסדר, ואם לא, אפשר לסיים את הבישול בתנור חם, עד שהדג מוכן לאכילה. אחרי שמכינים את המנה פעם או פעמיים, תופסים אומץ ופותחים ליד השולחן. טיפ: העבודה הקשה כאן היא לדאוג לתוספות. כוסמת היא ההמלצה שלי

למעלה