היי לכולם...

אקסיומה

New member
היי לכולם...

אממ.. טוב, אז אתמול הלכנו אני וחבר שלי לראות את הסרט... ושנינו יצאנו משם עם מספר שאלות. 1. איך זה שלכל אחד יש דמון? הדמון פשוט מוצמד אליו ברגע שהוא נולד? (שאלה מפגרת, אני יודעת...
) 2. מה זה האבק הזה שהם מדברים עליו בסרט, ומה זה המגיסטריום הזה? 3. ועוד דבר שלא קשור- הספרים של הטריולוגיה תורגמו לעברית וניתנים להשגה בארץ? תודה מראש לעונים...

DHallow

New member
יש רק תשובה אחת טובה לכל שאלותיך

תקראי את הספרים!

WopiDasa

New member
אני לא מומחה אבל אני ינסה לענות.

1. כן, ברגע שאתה נולד אתה מקבל דמון. 2. זה קצת מורכב, אז עדיף שמישהו שמבין יותר ממני יענה כדי שאני לא יטעה.. 3. כן. ומומלץ מאוד לקרוא אותם! הסידרה בארץ נקראת "חומריו האפלים" והספר הראשון הוא "המצפן הזהוב" (ולא "מצפן הזהב "כמו בסרט). אפשר להסיג את זה בכל חנות ספרים.

נטעש

New member
מסכימה עם DHallow!

תקראי את הספרים, הספרים תורגמו לעברית וניתן למצוא אותם כמעט בכל חנות ספרים! הספר הראשון נקרא 'המצפן הזהוב' הספר השני נקרא 'הסכין המעודן' והספר השלישי נקרא 'משקפת הענבר'

JustRain

New member
מצטרפת לכולם - קראי! ובכל זאת אענה

(השאלה שלך מוכיחה לי עד כמה צדקנו בחששות שלנו לגבי הסרט...) 1. דמון הוא הנשמה של האדם. כמו שלך יש נשמה מהרגע שנולדת, בעולם של ליירה לכולם יש דמונים. הנשמה פשוט... הולכת לידך. 2. חוקרים גילו שחלקיקים מסויימים חייבים להתקיים - חישובים מסובכים שלא אכנס אליהם - כדי שהעולם יעמוד כפי שהוא עכשיו. לא הצליחו לגלות את החלקיקים האלו ומה הם, אך הם זכו לשם 'החומר האפל'. פיליפ פולמן (הסופר) שיחק עם הרעיון הזה וקרא לחומר האפל 'אבק' - חלקיקים מודעים. הם אלו שמאפשרים את הבינה האנושית והחכמה. הם פרצו לעולם עם ה"חטא" הקדמון - אפשרו מודעות. לפיכך, על פי פולמן, החטא הקדמון חיובי דווקא, כי איפשר את החקר והלמידה, בניגוד לדעת הכנסייה שמנסה לצמצם את הידע ולהשאיר את הבורות והכניעה לכמרים שלה. המגיסטריום זה הכנסייה. יוצרי הסרט חששו מתגובתה ולכן השתמשו בשם אחר שהופיע לכנסייה בספר, במקום. המגיסטריום מנסה להגביל את החשיבה החופשית, ומאחר והאבק מעודד אותה, הוא רואה בו דבר שלילי. 3. ענו לך

אקסיומה

New member
תודה לכולם ../images/Emo13.gif

אני בטח אקרא את הספרים... זה נשמע מעניין. תודה.

למעלה