היי לכולם

DJ ANTlay

New member
היי לכולם

קודם כל זה משמח שיש פורום שבו אנשים יכולים לשאול שאלות את המקצעונים שכבר חיים בתאילנד. אין אחד שלא מחשיב את עצמו בר דעת או שכל, שלא היה רוצה לשלב את "גן עדן" אם המציאות. אני מאוהב בתאילנד קשות וזה עלה לי יותר מ150,000 שקל ב3 שנים, ב3 פעמים שהייתי שם תקופות ארוכות. דוגרי, להגיד לכם זה לא שווה את זה. אפילו לא לטייל. אני מכור למקום הזה, והיום בעודי עובד בעבודה מצוינת בארץ,(חזרתי אליה, וממנה עשיתי את כל הכסף לכל הפעמים שנסעתי) אני יכול להגיד שזה בזבוז. חבל על כל מי שרוצה ליסוע, זו מחלת "תאילנדיה" ואי אפשר לצאת ממנה חודשים ואפילו שנים. במקום שבו הכל נראה כ"כ קל, חוזרים אנחנו לישראל, למלחמות, אנשים חצופים ומעצבנים, וכן, אתם מעצבנים. בנוסף יש את הגישה שעוקבים אחריך ואפילו ההורים משתילים לך מצלמה בביצים.לוחצים אותך, חושבים שהדור של היום הוא פארייר כמו פעם. מצטער, הדור הזה חכם יותר, ואני ומרבית האנשים עם סכום כסף גדול ולא 150,000 מזמן לא היתיי נשאר פה, וכן הייתי גר "בעולם שני וחצי" כמו תאילנד. אבל בנינו ישראל, מלבד ת"א זה כמעט כמו עולם שלישי. ובטח אני מגזים( אני נוטה לזה, סליחה מראש) אבל שגרתי בתאילנד מעל לחצי שנה הדבר היחיד שהרג אותי זה שאם אין לך רצון להרוויח כסף גדול שום דבר לא יילך, ואתה תחזור כמו ילד הבייתה. כי לשרוד בעולם, ולא משנה איפה מאני מזומני בכיס הוא המפתח להצלחה. לכן, דוגרי, אין מה לחפש בתאילנד אלא אם כן אתה עשיר ויש לך כסף לתת לאנשים ברחובות. אוי, כמה שאני שונא כסף. כי בארץ, השכלה היא חובה לכסף ולתפקיד טוב. אבל למי אפכת מכסף שהרוח הפנימית שלך שרופה ושבורה. בקיצור, במקום להיות במקום שייתן לך רק טוב וטוב אתה תמצא אותך עם דמעות מול המסך הזה שתבין שזה נגמר..ונשארת בלי כלום. לכן, תחסכו את הכסף, תלמדו. תקנו אוטו, תקנו בית, תוותרו על ה"ווינר" ועל הטיול הזה, או חווית הריגושים הטובה ביותר, כי זה לא שווה את הדמעות ואת הסוף שזה נגמר. הדמעות לא שוות את זה, הבסאה, המציאות, החיים בישראל, טובים ככל שיהיו או רעים לא שווים את החודש, חודשיים, שלושה או אפילו את החצי שנה שמטילי ישראל שורפים על המזרח. וזה לאו דווקא, תאילנד. אבל אצלי, זו תאילנד נטו. בקיצור זו הצעה שלי

ישראל1948

New member
לגמרי ובכלל לא הבנתי אותך

ואתה נשמע מאוד מבולבל . בהודעה למטה כתבת שאתה מוכן לעבוד בכל עבודה בתאילנד , את זה הבנתי . ופה מה כתבת ? ". לכן, דוגרי, אין מה לחפש בתאילנד אלא אם כן אתה עשיר ויש לך כסף לתת לאנשים ברחובות." ואתה חושב שאם תעבוד בתאילנד אתה תהיה עשיר ? אני לא יודע מה סיפרו לך, אבל חוץ מטייקונים שפותחים עסקים ענקיים , משקיעים המון ומקבלים תמורה , רק להם משתלם לפתוח עסקים בתאילנד ( וזה מכוון גם לבחורה שכתבה הודעה למטה ) . אז כן , יש פלאנגים שפותחים עסקים קטנים , בארים , חנויות טיולים , או שהם עושים את זה בשביל תעסוקה , ( בד"כ פלאנגים מבוגרים + משועממים ) או שהם עושים את זה בשביל להרוויח כסף ואז הם חיים ברמה של תאילנדי ממוצע. ( ואני מתכוון לבעלעסק קטן , לא לשכיר בחברה ענקית ) . אז אפשר לחסוך כסף במדינות יקרות , ולבוא להנות מהחיים תקופה בתאילנד או איפה שבא לך בלי לעבוד . תעשה את זה בצורה הזאת , תאמין לי שזה יותר משתלם.

DJ ANTlay

New member
צודק

אני יודע שזה ככה, אם לא, מזמן כבר לא הייתי בארץ. אבל יש דברים שקשה לשנות. אני כל יום בארץ לא יגיד "סובל" כי זה שקר.. טוב לי בארץ אבל הכי טוב לי בעולם בתאילנד. ואני מבין בלה בלה בלה שזה חופש, כאילו, ואני מבין כאילו זו חופשה. אבל אני שונה, זו פעם שלישית שלי. עבדתי כבר בתאילנד חצי שנה. חזרתי כי נגמר לי הכסף(נגמר זה מינוס רציני, כן). לא ישקר. גם בארץ אני בזבזן כרוני.... אני לא יודע לחסוך, מעולם לא עברתי קורס בזה :) אבל אם נהיה רצינים לרגע, הכל אפשר לעשות. השאלה כמה ביצים ומוח יש לך. ברוך השם, מוח לא חסר. ביצים, זה הנושא השני. כנראה שלא, לפחות בנתיים, כי עובדה שאני שכיר תקופה ארוכה בארץ בעבודה בתחום ההיי-טק ווואלה סבבה לי מהבחינה הזו. אבל מיציתי ויש דברים שקשה לתאר בכמה מילים פה על מסך מחשב בין שני אנשים שלא מכירים ורק רואים אותיות על המסך. כל מי שפגש אותי, או יפגוש אותי פייס טו פייס יבין מאיפה הרצון, ההבנה, החלום. יש לי אין ספור רעיוניות חלמות רצונות. בנתיים אני מנסה להישאר בארץ, אבל כמו שאני מכיר את עצמי ואת הקרפיזות שלי, תוך חצי שנה אני שוב על המטוס. וזה לא חיים ליסוע ולחזור כי החזרה הזו שוברת לי את הלב כל פעם מחדש, לכמה חודשים טובים. שעבדתי חצי שנה, זו הייתה התקופה הכי טובה בחיים שלי. זה שאני מבזבז 8,000 שקל בחודש בתאילנד, זו אשמתי, כנראה אני צריך לפטר את "רואה החשבון" שלי שיושב לי בצידי המוח. בכל מקרה, אתה צודק מעולם לא אמרתי שכל מה שרושמים פה הוא לא אמת. בתאילנד אין כסף לאנשים כמוני, אני מקווה בעזרת בודהה שהחלום שלי יתגשם, ואז אני יספיק לחלום בתאילנדית כל יום, כל שעה, כל דקה. בנתיים גם אני מנסה להבין מהו..

ישראל1948

New member
אני יכול להמליץ לך משהו ?

קודם כל - בענין הבזבוזים , באמת חבל , ואני לא מאלה שחיים כמו כלבים למרות שיש להם כסף , אבל גם כשיש כסף , הרבה או קצת צריך להיות צרכן חכם , שוב - לא קמצן אלא צרכן חכם , דוגמא - אם יש לי טיסה ישירה של אלעל ב - 1,300 $ או טיסה עם עצירה ב - 900 $ , ( חוץ מזה שאני לא אוהב את אלעל באופן כללי ) , אני מן הסתם יקח את הטיסה הזולה , ( כמובן תלוי בעוד מרכיבים , כמו - לחץ זמן , נוחות , ביטחון ). אבל בענין העבודה - הייתי ממליץ לך לעבוד דרך האינטרנט , זה הכי טוב לדעתי במדינות עניות , אם הייתי גר בניו יורק אז כנראה לא הייתי מעדיף את זה , אבל בתאילנד כן , ולא חסר - בניית אתרים , ebay , תכנות , ועוד הרבה .

DJ ANTlay

New member
אני מבין

בנתיים אני חוסך..... המטרה לחסוך 100,000 שקל שלי. ועוד 100,000 שקל אני אמור להוציא ממקור אחר, והלוואה מהבנק של 50,000 או 60,000 שקל. אני מקווה שזה יעזור... להית מסודר, לנסות עם זה משהו. לגבי עולם המחשבים. נמאס לי. אני כל הזמן חושב איך אפשר לקחת ת הכסף הזה ולהשקיע במשהו שייתן לי לחיות טוב, אולי אפילו טוב+ בתאילנד. אני לדוגמא לא יוכל לחיות באיסן,בצ'אנג מאי או פטיה, פוקט וכד'. המקום היחיד שוקסם לי אישית הוא בנגקוק, בגלל הגודל, כמות האנשים ובגלל שבאמת למרות כל מה שאומרים(זיהום,זונות, פקקים) זו עיר מדהימה, מרשימה, קוסמת, מרגשת. גרתי חצי שנה באיזור סם-סן, הקרוב לקוואסן ופיניקוואו. (ועל הדרך, קפיצה לפטיה לא תזיק, משמע סופ"ש בפטיה כל שבוע) אי אפשר לתאר כמה כיף וגודל ועוצמה יש לעיר הזו מבחינתי. בנתיים, אני בחיפה(יחי ההבדל הקטן :) ) מנסה להבין האם הגעתי לתובנות אישיות, לגבי הEBAY זה אולי הדבר היחיד שאני מוכן לעשות, ואת האמת, אני יודה בבורות שלי פה, מעולם לא נכנסתי לאתר ואין לי שום מושג איך כל העסק עובד. אני רק צריך קצת להשתפשף. בכל מקרה, בנתיים זה WORK WORK WO TOO MUCH NO GOOOD TO U. אני צריך לחסוך כמו שאמרת........ בנתיים הכל מילים, בתקווה לעתיד תאילנדי מהיר.

קרלטון

New member
נו, נגיד שמחר בבוקר יש לך 250,000 ש"ח בחשבון

איך זה קידם אותך אל מה שרצית?

למעלה