היי לכולם

france

New member
היי לכולם

שלום לכולם אני שירה אני בת שלוש עשרה וצמחונית גאה כבר 8 שנים! אני אנמית קשה ונוטה להיותת עייפה, חיוורת, חולה, מתעלפת וכו´ וכו´. אני לא שותה חלב אבל מכריחים אותי כי נמוכה ב-20 ס"מ מהממוצע. אני אוכלת אך ורק ביצי חופש. אחותי היתה בערך צמחונית כי היא לא היתה אוכלת בשר כשר, רק בשר לא כשר דיברה אם מישהי שהסבירה לה ששחיטה כשרה לא כואבת לחיה והיא מדממת למוות מחוסרת הכרה ואז קרה אסון-היינו באירוע והיא (כן בטח).. והיא חזרה לאכול בשר בתפוקה מלאה ועוד ב מקדונלדס! אני משתדלת לא להשתמש במוצרים שנוסו על בעלי חיים אבל קשה לי ואין לי מה לעשות. בהתחלה הייתי משתמשת הרבה בפנטן עד שנודה לי על הניסויים. עברתי לדוקטור פישר כי כתוב שללא תוצרים מחי ולא נוסה על בעלי חיים. לצערי אני חושבת שאכלתי ממתק ואז קראתי שיש בו ג´לטין וכמעט התעלפתי...אני חושבת ג´לטין דגים.. אני חושבת שמי שאוכל בשר והוא צמחוני ולא יודע את זה אז לדוגמא שימוש במרק עוף באוכל צמחוני במסעדה הוא צמחוני עדיין כי הוא לא ידע שהוא אוכל בשר. מה דעתכם?
 
צמחונות / טבעונות = יותר בריאות!

ואסור שזה יהיה אחרת. לכי תעשי בדיקות דם תתיעצי עם תזונאי, תתייעצי איתנו, ותשלימי לעצמך את כל החסרים. תשתפי את ההורים שלך בתהליך. אני טבעוני כבר שנה וצמחוני כבר שנתיים, אני בריא להחריד. הורי שבתחילה התנגדו לתהליך, היום מודעים לכך שטבעונות היא התזונה הבריאה ביותר בכל גיל ו(כמעט) לכל אדם. אכילת / אי-אכילת ביצים לא קשורה לגובה שלך. עוד מעט יגידו שצריך לתת אנטיביוטיקה לשפעת (אה אופס, אמרו גם את זה...)
 

france

New member
אל תדאג

ברור שחשבתי על זה!! אמא שלי תזונאית והיא דוחפת כול מיני מאכלים מיוחדים ואני אוהבת אותך אמא! היא כל כך משתדלת ועוזרת לי להפסיק בשיטיות את אכילת הבשר בבית!! היא קונה כול ספר חדש שיוצא על צמחונות ומשתדלת רק בשבילי אבל אבל אבל אבל כול יום היא אוכלת סנדוויץ´ עם פסטרמה ונקניק ...איכסה
 

vegan

New member
לגבי אנמיה וגובה

לא ניתן לשלוט על הגובה בעזרת תזונה. לא כולם בעלי אותו גובה וגם 20 ס"מ מתחת לממוצע זה סביר בהחלט. זה גם לא אומר כלום לגבי גובהך הסופי. אם החלב נועד לספק סידן לגוף, זה פתרון גרוע. הגוף אמנם צריך סידן לגדילה ובחלב יש סידן, אבל זה לא עוזר. מדוע? ראשית, יחס הסידן והזרחן אינו מאפשר לגוף לעכל את רוב הסידן. הבעייה העיקרית שמוצרי חלב מכילים הרבה חלבון. כמעט כל בני האדם בעולם המערבי צורכים עודפים גדולים של חלבון. הממוצע בארץ (לפי השנתון הסטטיסטי) הוא יותר מפי 2 מהמומלץ. עודף חלבון יוצר חומציות בגוף והגוף נלחם בחומציות בעזרת סידן. לשם כך מופרש סידן מהעצמות שאחרי זה יוצא בשתן. מכיוון שמוצרי חלב עשירים בחלבון, הם גורמים להפרשת סידן ונזקם רב על התועלת. לגבי אנמיה, מחסור בברזל - בניגוד למה שחושבים, תזונה מהצומח עשירה בברזל יותר מאשר מזון מהחי. הבעיה הנפוצה היא בספיגת הברזל. ניתן לשפר זאת על ידי הגדלת כמות הברזל, אבל יותר חשוב לשים לב לגורמים המשפיעים על ספיגת הברזל. הגורם העיקרי המסייע לספיגת הברזל הוא ויטמין C. כוס מיץ תפוזים עם הארוחה יכולה להכפיל את כמות הברזל הנספגת בגוף. הגורם העיקרי המפריע לספיגת ברזל הוא תה - מומלץ לא לשתות תה במשך שעה לפני או אחרי הארוחה. אפשר לשתות תה צמחים שאינו מכיל את צמח התה (קמליה סינית). לטעמי זה גם הרבה יותר טעים. ועוד משהו - בניגוד לפופאי, תרד זה לא מקור טוב לברזל. יש בתרד הרבה ברזל, אך גם חומצה אוקסאלית המפריעה לעיכולו. ירקות ירוקים אחרים טובים. ראי בקישור לגבי מידע נוסף בעברית על ברזל וסידן.
 

דורון ק

New member
תשובה טובה../images/Emo45.gif-רק כמה הוספות

לא כל חלבון מוביל לאיבוד מוגבר של רקמת עצם-אין עדויות לכך שחלבון צמחי יגרום לתופעה הזו-ישנם עדויות לכך שחלבון צמחי יכול להגביר הטמעת סידן,לעומת זאת חלבון מן החי הוכח כגורם לאיבוד עצם,מצרף לינק למחקר-A high ratio of dietary animal to vegetable protein increases the rate of bone loss and the risk of fracture in postmenopausal women Am J Clin Nutr 2001 73: 118-122. מצרף עוד לינקים בנושא חלב פרה. אכן אחד מן המיתוסים היותר נפוצים הוא שלטבעונים יש שיעורי אנמיה גבוהים יותר-במחקרים הוכח שלטבעונים יש שיעור נמוך יותר(לא בהרבה) של אנמיה מלאוכלי בשר. אך כמובן לאנמיה יכולות להיות סיבות רבות,לא דווקא תזונתיות וצריך לבדוק כמובן כל מקרה לגופו. אנמיה יכולה להגרם לא רק ממחסור בברזל אלא גם בחומצה פולית וויטמין B12. קצת על ברזל: ברזל "מחמצן",יותר מדי ברזל יכול להזיק בצורה משמעותית,במיוחד ברזל בצורה שלו מן החי(Heme Iron). ציינת את ויטמין C שמגביר ספיגת ברזל-הנה תוספת לרשימה(חוץ מגנטיקה כמובן): מוריד ספיגת ברזל:תה,קפה,פוליפנולים(שנמצאים ביין אדום למשל),פיטאטים,סובין חיטה,חלב פרה,סידן,חלבון סויה,ביצים,חומצה אוקסלית. מגביר ספיגת ברזל:ויטמין A(כבטא קרוטן)-מגביר ניצול וספיגה של ברזל באופן משמעותי,ויטמין C מגביר ספיגה,למרות שחלבון סויה יכול להפחית ספיגת ברזל למאכלי סויה מסוימים(טופו,מיסו,טמפה) ישנה יכולת לשפר הטמעת ברזל באופן משמעותי,אלכוהול(אבל לא יין) הוכח כמשפר ספיגה של ברזל ferric אבל לא של ferrous.
 

france

New member
אה כן

שלום שירה וברוכה הבאה לפורום. אנחנו מקווים שתיהני ותפיקי את המירב! מודעות לצמחונות בגיל צעיר היא דבר מצוין המשיכי כך.
 

guruyaya

New member
עניין קטן בנוגע למיץ תפוזים

מישהו חכם סיפר לי שויטמין סי מתפרק באור. לפיכך, למיץ תפוזים אין ויטמין סי גבוה, כחצי שעה אחרי הסחיטה. אני לא יודע כמה זה נכון, אבל אם רצונכם להסתמך על זה, אל תקנו מיץ תפוזים, קנו תפוזים, ותעשו מהם מיץ, או תאכלו אותם ככה. זה אפילו קצת יותר זול (והרבה יותר טעים), אם יש לך מסחטה טובה.
 
למעלה