היי לכולם

נועה442

New member
היי לכולם :)

אז ככה קוראים לי נועה אני בת 17 מאשדוד תלמידה בכיתה י"ב . (קראתי וכתבתי בפורום לפני כמה שנים )
בתאריך 19.3.2007 עברתי ניתוח טבעת בביה"ח סורוקה ע"י פרופסור לאוניד לנצברג ,
במרץ שנה שעברה הייתי בטיול של שבוע ושם לא יכלתי לאכול (גם לפני שיצאתי לטיול הרגשתי שמשהו לא בסדר וקיוותי שזה רק בגלל ההתרגשות לטיול )
שחזרתי הביתה ונסעתי עם אמא שלי לברזילי לבדוק מה קורה ולפתוח את הטבעת הבנתי שהטבעת לא יושבת במקומה
והיא החליקה למטה לפני זה היו התעלפיות ברחוב גם שמד"א פינה אותי לבית חולים , בכל מקרה
הכניסו אותי לניתוח חירום ביום שבת בבוקר ושם הוציאו לי את הטבעת כמובן שהכאבים היו לי יותר קשים אבל עברתי את זה .
בתקופה הזאת ירדתי ב-3 חודשים קרוב ל-40 ק"ג (בהתחשב בעובדה שלא אכלתי) , במהלך השנה שאני ללא טבעת העלתי 55 ק"ג .
כולנו בבית עם גנטיקה מאוד חזקה להשמנה - אבא שלי היה מאוד שמן וסרב לטפל בעצמו והיה "פצצה מתקתקת" עד שב1.1.11 שילם על כך בחייו .
אצלנו בבית לכולם יש כלי להרזיה בקיבה .
אמא - עם טבעת שנייה (ראשונה עם דלף הוחלפה ) .
אחותי - עם טבעת ראשונה במסגרת של שומרי משקל .
אחי - לשעבר עם טבעת ראשונה הטבעת שלו הוצאה כי היתה לא תקינה כיוון שהותקנה לא נכון וישבה על הכבד ולא על הקיבה לפני כ-חצי שנה עבר שרוול קיבה אצל ד"ר מרדכי שמעונוב באסותא.
ואני נועה - לשעבר עם טבעת .

כיום במחשבה על העתיד והבנה על הגנטיקה שיש בבית ובהבנה שבעוד פחות מחצי שנה אני אמורה לעמוד על במת מסיבת הסיום שלי וחשוב לי להראות כמו כולם כי אני לא שונה , אני בדיוק תלמידת י"ב כמו כל השכבה שלי וכולם רזות אז .. גם לי מותר :)
החלטתי לעבור ניתוח שרוול קיבה ,ועשיתי את כל התהליך (בחיים לא דקרו אותי כ"כ הרבה בשביל קצת דם :) )
עם כל ההשלכות אני מוכנה לזה מכל הבחינות כי יותר מסוכן למות מסיבוכים של השמנה (סוכרת כבר התחילה אצלי ) .
בנוסף לכל אני סובלת מאסטמה ברמת חומרה בינונית שכל קילו נוסף מקשה עליי יותר ויותר בנשימה בשיעורי ספורט ואפילו בהליכה קצרה של 5 דק' !

אז לבסוף עברתי וועדה קדם בריאטרית באסותא ונקבע לי תאריך לניתוח ל-12.3.13 , אני מאוד מתרגשת כי זה צעד מאוד משמעותי בחיים שלי .
בכל זאת אני אמנם קטנה בגיל אבל במוח שלי אני מאוד בשלה .

אשמח לשמוע מכאלה שעברו ניתוח מסוג שכזה איך זה :)
תודה רבה ולילה טוב
נועה :)

EFSenable

New member
הסטורית השמנה ענפה.

על אף "החסרונות" של הניתוח, התת ספיגה שרק "יאלץ" אות, לינטול וויטמינים, שלימים יסיעו לך מאוד גם לשמור על בריאות, הניתוח הניתוח וותיק ומוכח בתחום שמסייע גם לרזות יותר משרוול וגם (יותר חשוב) לשמור על הירידה בשל מנגנון המעקף, שכן בניתוח שרוול, הקיבה בסופו של דבר תגדל ולכן לא יהיה לך את מנגנון ההגנה של המעקף.

חשוב מאוד אולם לשנות תוך כדי התהליך הרגלי אכילה, זהו השלב הקריטי ביותר בתהליך לטווח הארוך.

גילוי נאות - אני עברתי ניתוח מעקף לאחר בחינת כל הנתונים על שני הניתוחים. ממליץ לך לעשות מחקרון קטנטן לפני כניסה לניתוח משנה חיים שכזה.

EFSenable

New member
מה גם שבשל צטלקויות הקיבה בגלל הטבעת, מעקף

הוא הרוויזיה המומלצת בקרב הרופאים

אופירA

New member
מנהל
היי נועה

לפני 6 שנים עשית ניתוח טבעת. היית בת 11?
איך חיית עם הטבעת במשך 5 שנים? איזו הדרכה קיבלת?
לא מובן לי למה פניתם עם הבעיה בטבעת לבי"ח ברזילי באשקלון, ולא טסתם לסורוקה. ברזילי לא מתמצא מספיק בטבעות, וסורוקה מבין בהן היטב.
אם טבעת החליקה פותחים את כולה, ואז אפשר לנסוע לביה"ח שניתח אותך, כדי שיאבחנו שם את הטיפול המתאים.

אבל לא משנה, זה כבר היה.

יש גנטיקה חזקה מאוד בבית. השאלה אם גם יודעים לשמור על תזונה בריאה ואורח חיים בריא, או שבגלל הייאוש מהגנטיקה אוכלים כמו כל אדם ולא מבינים שצריכים גם השכלה בתזונה.
אין פיתרון ניתוחי שיחסוך ממך דאגה לבריאות שלך. גם שרוול או מעקף קיבה ואפילו מעקף תריסריון (ניתוח קיצוני במיוחד) מחייבים אותך בהתנהגות נכונה עפ"י כללי הבריאות, אחרת או שתשמיני במשך השנים למרות הניתוח, או שתסבלי מחוסרים תזונתיים חמורים מאוד, שיפגעו באיכות החיים, בשלד, בלב, בכל מיני דברים, ויגרמו לחיים עם כאבים מגבילים ומחלות אחרות, שונות מהמחלות שנובעות מהשמנת יתר, אבל מסוכנות לא פחות.

כך שאם את רוצה עזרה ניתוחית אחרת, כדאי שתזכרי שאת בת 17, יש לך עוד 90 שנה בערך לחיות, לא רק 1/2 שנה עד הבמה של מסיבת הסיום, ואח"כ המבול...
ניתוח זה לא משחק אלא פגיעה משמעותית במערכות הגוף, ויש לה גם מחיר לפגיעה הזו. וכדי שמטרת הבריאות תושג, תצטרכי ללמוד לחיות נכון. אחרת לא תוכלי להיעזר בניתוח ורק תפגעי בבריאותך. כך שאין פה בכלל שיקול של לעמוד רזה כמו כולם על הבמה. יש פה שיקול אחר לחלוטין לכל החיים.

את רוצה לעשות שרוול אחרי טבעת. זה לא שרוול סתם, זה ניתוח חוזר, זה ניתוח מסוכן הרבה יותר משרוול סתם, ומצריך מומחה לניתוחים חוזרים. העובדה שהיתה בעבר בגוף טבעת מפריעה לביצוע השרוול, לכן צריך מומחה שיודע לעשות שרוול טוב אחרי טבעת (ושיש גם סיכוי טוב לפחות הלוויות של המנותחים שלו בניתוחים חוזרים...).
אז אם צריך יותר זמן בירור להשגת מומחה כזה - כדאי להשקיע את הזמן הזה בבריאות שלך, ולא לחשב את החודשים עד מסיבת הסיום.

כמו כן, כדי לחיות אורח חיים נכון מכאן ואילך, ולהשיג את המטרה שאת רוצה (למנוע השמנה גדולה, סכרת ומחלות, ולהישאר רזה ב-90 השנים הקרובות ולא רק ב-5 הבאות ואז לחפש עוד ניתוח) - עלייך ללמוד הרבה הרבה מידע על תזונה נכונה, לא רק קלוריות אלא גם חילוף חומרים, זמן אכילה נכון, חלוקת אכילה נכונה, פעילות גופנית מתאימה ונכונה, טיפול באכילה רגשית ועוד ועוד. פרוייקט לכל החיים. ואת המידע לאסוף לא מכתבות פופולריות, אלא מחומר מקצועי מסורתי במקצוע התזונה (דיאטה). כלומר יש ללכת לבעל מקצוע טוב מאוד, וללמוד טוב את הנושא. הבית שלכם למוד ניסיון רע בתחום, וברור לו שצריך למחלה הזו כמה סוגי רפואה, ולא רק ניתוח.
העצמת ידע היא הכלי הנכון בכל מצב רפואי מורכב, שאינו ניתן לפיתרון ב"זבנג וגמרנו".

נועה442

New member
היי לכולם

שלום לכולם :)
אז לא הייתי במחשב לאחרונה (יותר מידי עיסוקים ) ..
אז ככה , מחר בעזרת השם אני יעלה על שולחן הניתוחים וד"ר מרדכי שמעונוב וד"ר שכטר יקצצו לי את הקיבה ויצרו את השרוול
ולאחר כמה חודשים אני יהיה ילדה רזה ויפה :)
מעבר ליופי ולקוסמטיקה , אני חושבת שזה בריאות אולי הניתוח כן מסוכן אבל סיכון יש גם בלהיות שמן , ואני לא רוצה את הסיכון הזה .
להזכירכם אני ילדה בת 17 שכן! עשיתי טבעת בגיל 11 (מה לעשות הייתי קבב מהלך חח) ותלמידה בכיתה י"ב .
הניתוח יהיה מחר , בנתיים ההתרגשות היא גדולה ואני מבינה את הכל מה דרוש ממני גם אחרי הניתוח אם בחודש ואם בשנה ,
יש לי דוגמה חיה בבית (אח שלי עם שרוול) .
אמשיך לעדכן :)

קוביd1

New member
בהצלחה

בעזרת השם הכל יעבור בשלום ,תעדכני אותנו מה קורה

קובי

נועה442

New member
למה שאלת ..

אז ככה החלפתי את סוג הניתוח מ2 סיבות עיקריות
ראשית : לטבעות יש בלאי (הוכח לי יותר מידי פעמים) בהתחשב בעובדה שאני ילדה והפסיכולגית הגדירה את זה כ״בוגרת לגילי״ אין לי את הכוחות לעלות כל כמה שנים על שולחן ניתוחים להתקנת טבעת חדשה.
שנית , אני סובלת מאסטמה בדרגת חומרה בנונית כל ניתוח שיש בו צורך בהרדמה בשבילי מסוכן פי כמה וכמה מאשר למישו בריא יותר .. כמה ימים שלאחר הניתוח אני מבקשת לבד מהאחיות בבית החולים אינהצליות והם תמיד מביאות...

שורה תחתונה - זה עדיף :)

אופירA

New member
מנהל
שרשור קודם

למעלה