היי לכולם.. :)

היי לכולם.. :)

יש לי סיפור קצת ארוך, אבל השורה התחתונה היא שהשתחררתי מהצבא פרופיל 21 לפני שנה וקצת, ה21 הוא על נפשי.
לקחתי את השחרור מאוד קשה, למען האמת לא רציתי להשתחרר בכלל.. אז כמובן שערערתי על הפרופיל לענף רותם ואחרי יותר מחצי שנה נקבעה לי ועדה רפואית (שהייתה בערך במאי השנה) שבה החליטו שאני לא כשירה לשירות, שאני לא יכולה לחזור לצבא ושאני אלך לעשות שירות לאומי
אז כן, עדיין לא המשכתי לשירות לאומי. ניסיתי להשלים עם העובדה שאני על מדים כבר לא אעלה יותר, אבל כמה שזה פלצני קשה לי עם עצמי אני באה מסביבה שהיא מאוד פרו צהל מה שנקרא..
בקיצור, אני יכולה לשלוח בקשה להתנדבות? יש סיכוי שיאשרו לי? כמה זמן התהליך לוקח? ומה לגבי מסמכים רפואיים וכו...
אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי קצת יותר כי אני ממש אבודה ולבד בסיפור הזה

נ ו ע ה 12

New member
היי טל, ברוכה הבאה

את יכולה לפנות לתא מוחזרי שירות (6535*) ולבקש לפתוח בהליך חזרה לשירות. לרוב, לאחר הורדת פרופיל בזמן השירות על רקע נפשי, לא ניתן לחזור לצבא כמתנדב, והחזרה מתבצעת ע"י העלאת הפרופיל. השאלה היא אם משהו רציני השתנה בארבעת החודשים אחרונים (מאז הועדה במאי) שזכותו אכן יוכלו לשקול בחיוב את העלאת הפרופיל...

היי

לא השתנה כלום, פשוט לועדה הגעתי בלי מסמכים רפואיים כלשהם שיכולים להצביע על המצב הנוכחי שלי, הייתי רק עם המלצה מהבוס. עכשיו לצורך העניין אני יותר ערוכה. כן תהיה לי אופציה להגיש מסמכים רפואיים
הגיוס שלי לא היה בעייתי, היה לי רק קהס אבל גם זה הכי נמוך
חוץ מזה שהייתי אצל קבנית הייתי חיילת רגילה, מיונים לקצונה, קורסי הדרכה..
רק משהו קטן התפקשש לי עשיתי משהו שלא הייתי צריכה לעשות.. וכאילו מגייסים לצהל מסוממים ועבריינים לשעבר אז אני לא מצליחה להבין למה אני לא..

noboya

New member
למה ועדה החליטה בלי הוכחות?

כנראה שהפתרון המתאים ביותר הוא באמת לפנות למי שיזם את הועדה (ואולי לשאול למה לא אמרו לך להביא מסמכים רפואיים).
למסוממים ולעבריינים עושים חיים קשים בצה"ל, אבל שני אלה יכולים להיגמל. אם יש לך בעיה נפשית אמיתית אף מפקד לא יתן לך לצאת לקצונה.
בכ"מ נעים להכיר ובהצלחה.

אז ככה...

לא אכפת לי מקצונה זה סתם בשביל להמחיש שהסדיר שלי היה ברובו נורמלי הועדה הסתמכה על פסיכיאטר צבאי שפגש אותי חודש לפני אני שואלת אם לפרופיל רגיל לא נתנו לי אז לפרופיל 25 יש כן סיכוי שיתנו אם אני מגישה עכשיו בקשה עם חוות דעת עדכנית...

נ ו ע ה 12

New member
אנחנו לא יכולים לדעת מה יהיה בועדה

מה שכן חשוב לי לומר שוב זה שהחזרה לרוב מתבצעת ע"י העלאת פרופיל, כך שאת לא תהיי מתנדבת.

למעלה