היי לכולם....

אוטוטו12

New member
היי לכולם....

היי בוקר טוב,

הבת שלי קיבלה פטור על בסיס נפשי.....
רציתי לברר מס' דברים בנוגע להתנדבות (היא ממש רוצה לשרת ואין ספק שזה הכיוון - למרות שהבנו שזה יקח מס' חודשים עד שתקבל את אישור ההתנדבות...)
קודם כל - האם יש סכנה שהיא לא תקבל את האישור בגלל הסעיף הנפשי ?
שנית - הבנתי מבירור שעשיתי כאן בפורום שבגלל שהסעיף הוא נפשי - יש קושי לקבל סיווג בטחוני .... מבירור שהיא עשתה במדור המתנדבים כשהיתה בראיון הראשון - אמרו לה שאין דבר כזה.... - יצאתי מבולבלת....
שלישית - אם הסעיף הוא נפשי - על מה יכולים להיות לה קשיים בלקבל תפקיד כזה או אחר ? כלומר - אני מבינה שאם הקושי הוא בריאותי - הרי שהגיוני שצריך לאכול טוב (במקרה של סכרת למשל - או צליאק וכו'.... ולכן יש מגבלה כזו או אחרת.... אבל אם הקושי הוא נפשי - לא דיכאון או חרדה אלא דברים אחרים.... על מה יכולים להקשות עליה בקבלת תפקיד כזה או אחר ?

מן הסתם יהיו לי עוד שאלות ותהיות בהמשך - זהו לעת עתה...

תודה מראש

אמא

התנדבות

בוקר טוב,

א. קיימת אפשרות, לכל המתנדבים, שהתנדבותם לא תאושר. ההחלטה נתונה בידי הגורמים הרפואיים המוסמכים לכך. במידה והגורמים אינם מאמינים שהמצב הבריאותי של המתנדב מאפשר התנדבות, הוא אינו מאושר.

ב. כפי שנמסר, קבלת סיווג ביטחוני כאשר יש סעיף ליקוי נפשי היא בעייתית, ולרב לא מתרחשת.

ג. השיבוץ בתפקיד מתבצע ע"פ המלצות גורמי הרפואה והם המוסמכים לקבוע מה מתאים לכל מתנדב, מבחינה רפואית ונפשית. צה"ל שואף ליצור אווירה תומכת עבור המתנדבים ולשבצם במקום שיתאים להם בצורה אידאלית.

למעלה