היי לכולם!

היי לכולם!

קראתי פה שיש לאנשים עבודות חולמיות, כמו לשבת כל היום ולתרגם טקסטים או לשמור על ילדודס... בא לכם לומר לי בסוד איפה מוצאים עבודות כאלה, ואולי גם להציע משהו בסגנון?

bell2002

New member
אני מצטערת על הטון אבל זה באמת

מרגיז אותי. השאלות האלה של מאיפה מצאתן עבודה כזו כיפית וכו', ממש לא במקום. אז התשובה שלי לאלכס הפלפלית: חביבתי, לומדים את המקצועות האלה!!! כדי לדעת לתרגם נכון וטוב צריך ללמוד קצת בחיים, קצת באוניברסיטה למשל. וכדי לא להבריח את הלקוחות ושהעסק יפרח ויהיה כלכלי משקיעים זמן ונסיון בעבודה לפני שהופכים לעצמאים. כל אחד שהופך לעצמאי, בוחר את העסק שלו לפי מה שהוא חושב שהוא טוב בו, ויצליח בו. אני לא יכולה לומר לך במה את טובה ובמה את תצליחי. תספרי קצת על עצמך, מה למדת? במה עסקת? במה רכשת לך נסיון? מה את אוהבת לעשות? וגם אז, רק את תוכלי להחליט במה לעסוק ואיזה עסק לפתוח. ושוב, סליחה על הטון.

שלום לך bell2002

הטון שלך בסדר גמור, ואני די מבינה למה את קצת כועסת... ביקשת שאני אספר קצת על עצמי אז הנה... לפני שבוע וחצי בדיוק סיימתי בית ספר וכבר צנחתי לתוך לימודי פסיכומטרי מייגעים וקשים, ו7לאוניברסיטה אני יכולה להתקבל רק בשנה הבאה , זאת אומרת שיש לי בעצם לשרוף שנה שלמה! ולכן אני מחפשת עבודה... אני מבינה שכל מקצוע צריך ללמוד , ותאמיני לי שאני מתכוונת לעשות זאת, אך כרגע אין בכוונתי לעסוק במקצוע לחיים אלא יותר במשהו שיכניס לי קצת כסף לכיס ויעסיק אותי במשך השנה הקרובה... אז אל תתרגזי, אני עדיין טירונית
אשמח לשמוע תגובות

bell2002

New member
בוקר טוב פילפלית שכמוך! ../images/Emo140.gif

אז אם כך, את ממש לא צריכה לפתוח עסק מהבית! זה לא בשבילך. עסק מהבית הוא דבר מחייב אפילו יותר מעבודה כשכירה ולא עושים דבר כזה כלאחר יד. הייתי מציעה לך לנסות לשמור על ילדים קטנים בימי החופש או אפילו על ילדים גדולים יותר ולקחת אותם לים או לבריכה ולהשגיח עליהם באחריות. או שאפשר להיות מלצרית, יש התאוששות מסויימת בכל ענף המסעדנות ושווה לנסות. לא אשאל אותך מתי את מתגייסת כי הבנתי שזה לא בתוכניות. תנסי לפרסם קורות חיים בלוחות שבטגליין. ויש גם אפשרות של ניקוי חדרי מדרגות/ משרדים/ בתים פרטיים שכעבודה מזדמנת היא מכניסה לא רע בכלל (גם אני ובעלי עשינו את זה כשהיינו סטודנטים , זה פירנס אותנו בכבוד רב ואפילו רכשנו את מכונת הכביסה הראשונה שלנו כך). ואולי חברות אחרות בפורום הזה יוכלו להציע עוד רעיונות.

Lilit25

New member
זה באמת תלוי מה הכישורים שלך ו..

והכי חשוב - איזו סוג של עבודה את מחפשת, מה את אוהבת לעשות? שמירה על ילדודס - זו עבודה מתישה, תובענית ומצריכה אחריות רבה. אם את מוכנה להשקעה כזו, את יכולה לתלות מודעות בשכונה ולהציע עצמך כשמרטפית יום למשך חופשת הקיץ וכך תוכלי לבדוק אם זה מה שמתאים לך (וגם תעשי קצת כסף בחופשה). שוב, זו אחריות רבה ויש הרבה דברים שצריך לברר ולאשר לפני שמשמרטפים, גם כעבודה זמנית לתקופת החופשה. אם את יודעת להדפיס ברמה סבירה (לא תמיד דורשים הדפסה בשיטה עיוורת) את יכולה להציע עצמך כמדפיסת עבודות (לסטודנטים בעיקר, אבל לא רק), מקלידת נתונים או מתמללת (בדר"כ דרך חברת כח אדם). מקווה שתמצאי את עבודת חלומותייך

היי Lilit25

היי! קודם כל, תודה שענית לי . אמרת בהודעתך ששמירה על ילדודס זו עבודה קשה, ואני יודעת את זה מנסיון אישי... לפני שנה בערך שמרתי על 5 ילדים בבת אחת מאותה משפחה בערך שלוש או ארבע שנים, ולפני 9 חודשים נולד לי אחיין ואני גם כן לוקחת תפקיד בשמירה עליו... אני מבינה שכל מקצוע שמעוניינים לעסוק בו צריך ללמוד אותו טוב טוב לפני, וזה בדיוק מה שאני הולכת לעשות בעוד שנה, פשוט עכשיו רק סיימתי בית ספר ואני צריכה עבודה לשנה, שנה וחצי גג.
מקווה למצוא משהו...

Lilit25

New member
יש לי שני אחיינים

ואחרי שאני איתם יותר משעתיים ביום אני חייבת מנוחת התאוששות של יממה לפחות
שיהיה לך המון הצלחה בכל מה שתבחרי לעשות

Dulcinea

New member
אלכס יקרה

לדעתי אין עבודה שהיא בהגדרה "כיפית". יש את מה שאת אוהבת לעשות ויש את מה שלא. וכמו שאת יכולה לראות בשירשור שהתחלתי "משתתפת חדשה ובעיה ישנה" כל עבודה כוללת גם דברים שהם לא כיפיים - אפילו אם את המקצוע עצמו אנחנו אוהבים. אני יכולה להגיד לך איך זה התחיל אצלי. בתור סטודנטית גיליתי שלי נורא כיף לקרוא והתמודד עם הטקסטים באנגלית ואילו אחרים רק מחפשים תרגומים לעברית. אין לי שום רקע מיוחד באנגלית, פשוט גיליתי שאני אוהבת את השפה, ולאחר שניסיתי, גיליתי שאני גם אוהבת לתרגם ממנה לעברית. ככה התפרנסתי בתקופת הלימודים מתרגומים לסטודנטים. אחר כך למדתי תחומים ספציפיים ויכלתי להציע מומחיות בתרגום בתחומים אלה. מצאתי עבודה כשכירה שבסופו של דבר, אחרי שעברתי עיר, הפכה להיות עבודה מהבית. תקופה ארוכה חששתי מלעשות זאת במשרה מלאה בגלל הבדידות והניתוק מהעולם, אז עשיתי זאת בצד עבודה כשכירה במקצוע שלמדתי. בעקבות פרויקט תרגום גדול, וגם שינויים אישיים שעברתי וכן שיקולים כלכליים, החלטתי לעזוב את העבודה כשכירה ולעסוק רק בתרגומים מהבית ואף פתחתי עוסק מורשה (עד אז תרגמתי כשכירה מבית). אני לא יכולה להגיד לך שלא היו רגעים, ואף ימים, שלא תהיתי אם עשיתי את הצעד הנכון. תהיות שקשורות מאוד לסוגיה שהעלתי בשירשור ההוא וכן לבדידות שבעבודה זו, אבל בנתיים אני כאן ומאוד רוצה להצליח בזה. זהו. מקווה שנתתי לך כמה נקודות למחשבה, בנוסף לנקודות הנכונות שהעלו עמיתותי. את מוזמנת לשתף אותנו במחשבות שלך בנידון, דולי

Lilit25

New member
דולי ../images/Emo12.gif

את מתארת עכשיו בדיוק את המסלול שאני מנסה לעבור.

אלכס

ראשית ברוכה הבאה לפורום ... שנית כמו שכתבו לפני ...עבודה יכולה לתת לנו סיפוק גדול ..אך כמו כל דבר בחיים ..כדי להשיג משהו ...צריך למצוא את המטרה ...וללכת איתה ... וזה אומר ללמוד ...להתחיל מקטן ומשם לגדול ... שיהיה בהצלחה ...

siv30

New member
בכל אוניברסיטה יש לוח מודעות של

הצעות עבודה לסטודנטים. בד"כ השכר לא מדהים אבל יש להן כמה יתרונות בולטים למי שעסוק בלימודים :
הן לא שוחקות כמו שמירה על ילדים.
הן זמניות
הן גמישות בלוחות זמנים והכי חשוב, הן מתאימות לזמנים בהם את לא יכולה להשקיע את רוב מרצך וזמנך בעבודה. ב ה צ ל ח ה.

למעלה