היי לכולם...

shabluli

New member
היי לכולם...

דבר ראשון אני טריה מאוד בעסק הזה... אז יש לי הרבה שאלות
וכנראה אבלה אתכם כאן עוד הרבה זמן... אני חיילת לקראת סיום השרות שלה וכך גם חבר שלי, שנינו עתודאים ובעלי ניסיון עבודה (דרך תקופת הקבע) כל אחד בתחומו. אנחנו מעוניינים לעבור לארה"ב בין השאר להמשך הלימודים, עבודה ומחייה לצמיתות. אני מכניסה גם שאלות רלוונטיות לזמן הקרוב וגם שאלות שאומנם יש לנו עוד זמן עד שנצטרך אותם אבל אשמח שתענו גם עליהם. יש פה שאלות בסיסיות שפשוט לא מצאתי איפה יש עליהן תשובות... ואם אפשר וזה יותר נוח לכם אז פשוט תשלחו אותי לאיפה שאפשר למצוא תשובות.. 1. איפה מתחילים את כל הסידורים
לאן צריך לגשת
ואילו מסמכים צריך להמציא
2. בראש ובראשונה אנחנו הולכים לשם כדי ללמוד
... האם יש הבדל מהותי בין ויזת עבודה לויזת סטודנט
ואם כן מהו
האם זה אומר שעם ויזת עבודה לא אוכל ללמוד במקביל ולהפך
3. מה עושים קודם
מגישים לאוניברסיטה את הטופס הרשמה
או מגישים בקשה לויזת סטודנט
וכמה זמן זה יכול לקחת פחות או יותר עד שנוכל לעבור
4. איפה אפשר למצוא הסברים על מונחים שאתם משתמשים כאן כמו ssn וssa וכו'.. 5. זה אומנם עוד מוקדם למצוא ולארגן דירה
.. אבל בכל זאת.. איך עושים זאת מכזה מרחק
6. יש לנו כלב. האם זה נכון שמחזיקים את הכלבים בתקופה הראשונה במכלאות כדי לבדוק שהם ללא מחלות וכו'
אם כן כמה זמן הם יכולים להחזיק אותו שם
ומה זה עושה לכלב מבחינת טראומה נפשית וכו'..
המון המון תודה מראש ומצטערת שזה כל כך ארוך ועם כל כך הרבה שאלות... תודה, שני.

shabluli

New member
קודם כל תודה ../images/Emo140.gif...

הלינק עזר לנו להתחיל (למרות שאת "גיל ההתבגרות" עברנו מזמן). הבנו את כל עניין הויזות ואיך להתחיל עם כל הסיפור. וכן את עניין הרישיון וכו'.. אם מישהו מכם מאוהיו, חזר משם או עתיד לעבור לשם... נשמך לדעת לקבלת מידע בנושאים שאינם זהים במקומות אחרים כמו עלות מחייה, ליסינג, שכרי דירה בערים שונות וכו'... ועוד שאלה לכלל האנשים, עם ויזת סטודנט האם אני יכולה לצאת מארה"ב בחופשות וכו'? או שאני לא רשאית לעזוב עד תום להלימודים? והאם החזרה לארה"ב כרוכה בהרבה סירבול ובלאגן חוזר? תודה. שני

wdaldal

New member
Good luck

1) you need the Visa for the US in your passport. 2+3+4) With Studant Visa you can study & work just in the campus or schools, but not ligali in something else & with working visa you can work & this depands on what Visa you have & this you can get from & job that will take you to work in the USA but it has to be from Israel the prosses. The same for the Studant Visa you must apply for the univercity or college to get that visa from Israel & they will give you the forms to ask for the studant visa & you will apply for it in Israel. you can find info at the american embessy wesite in Israel. 5( appartment it is too soon & usualy you will have to do it when you will arrive to the USA. 6( about the dog I relay do not know , what I know it is hard to find places to live that accept dogs.

למעלה