היי לכולם

Syalo

New member
היי לכולם

נתקלתי בבעיה קשה אולי אתם יכולים לעזור לי אני רוצה להטיס-זה חלומי אם אתם יודעים להיות חרשים אז אתם בטח יודעים מה לעשות כדי להרים מטוס למרומים. האם יש לי סיכוי להיות טייסת עליה כל הגברים חולמים למרות הגבלותיי?

LordNor

New member
לצערי דרך הצבא אין לך סיכוי להיות

טייסת... אבל אולי בקורס טיס פרטי בהחלט יש לך סיכוי... כי שם את משלמת.. אבל להטיס מטוס ביחד עם מדריך! לא חושב שייתנו לך להטיס לבד.. בגלל שאינך מסוגלת לתקשר בקשר עם מגדל הפיקוח... אך שווה לבדוק... מה שבטוח שבצא לא ייאפשרו לך!

LordNor

New member
לחרשים\כבדי שמיעה יש בעיה

עם תקשורת אלחוטית... צריך במיוחד אחוז נכות נמוך.. כמו של שומע... אבל להטיס מטוסי סילון צריך ללמוד הרבה שנים.. וצריך ידע באנגלית ותקשורת באנגלית.. לא חושב שלחרשים\כבדי שמיעה יש אפשרות לעבור את זה... אבל במטוסים קלים זה אפשרי... אך עם מלווה כמו שציינתי...

עייטן

New member
לגבי מלווה

ברור שבקורס טייס בהתחלה יש מדריך ואחרי שצוברים שעות, את/ה מתחיל להטוס סולו (ממש לבד!) כך שלגבי מלווה, אתה טועה. אני חייב לציין שאני מדבר על ליקוי שמיעה/כבדי שמיעה ולא חרשים.

עייטן

New member
רבותיי, אתם טועים ובגדול!!!

כן כן, אתם טועים. גם אני הייתי בדעה שלכם, אך הופתעתי לטובה לפני זמן קצר. ליקוי שמיעה יכולים להיות טייסים (בטח שלא בחיל האוויר) אני מדבר על רישיון טיס אזרחי. עכשיו לתכלס, מי שחרש לגמרי , לדאבוני לא יוכל להיות טייס. אך אם את/ה שומע/ת בטלפון ומבין הכל. כמעט בטוח שתוכל להיות טייס (רק אם תרצה). לרשות התעופה יש דרישה אחת בלבד, וזה להבין את מה שאומרים בקשר.

LordNor

New member
זה מה שאמרתי בדיוק...אמרתי

שאם ללקויי שמיעה יש בעיה של תקשורת בטלפון או בקשר.. שהוא אינו מסוגל לראות אם מי הוא מדבר...(כבדי שמיעה בדרך קוראים שפתיים של אנשים ולכן הם מבינים..) ובכדי להטיס מטוס סולו יש צורך בדיבור דרך הקשר עם מגדל הפיקוח... וזה יותר קשה לאנשים עם מגבלות... הבנאדם צריך להתאמן ממש הרבה בתקשורת עם הפיקוח... אבל זה אפשרי כמו שאמרתי... ואל תגידו שאני טועה...

עייטן

New member
תיקון קטן

בדרך כלל אתה לא מדבר עם מגדל פיקוח אלא עם טייסים נוספים שמסביבך.

BlueMind

New member
סיכוי תמיד יש ...

ואני תמיד בעד להגשים חלומות כי מי שלא חולם ולא שואף למשהו בחיים שלו כנראה לא חי באמת. עד כמה שאני יודע בעיות שמיעה לא פוסלות אותך אוטומטית מלקבל רישיון טייס. חבר שלי אומר שאחת הבדיקות היא לבדוק אם המועמד שומע בכל התדרים שאוזן האדם מסוגלת לקלוט ואם תדרים מסוימים חסרים אז עלולים בהחלט לפסול אותך מלקבל רישיון טייס. בכל אופן כל מקרה לגופו. בהצלחה! נב. מאיפה לקחת שכל הגברים חולמים על טייסות? עדיין לא ראיתי את הפוסטרים של רוני צוקרמן בחנויות.

עייטן

New member
לא הבנתי

למי אמרת את המשפט "נב. מאיפה לקחת שכל הגברים חולמים על טייסות? "

BlueMind

New member
ל-syalo ואם תקרא שוב את השורות

האחרונות תראה למה התכוונתי. ואם כבר.. אז יש לי שאלה ל-syalo . עד כמה שאני זוכר syalo הינו גזע ה"רע" בסיפור "הקרב על כדור הארץ"\רון האברדד. האם משם לקחת לעצמך את הכינוי? ושלא תגידי שזה בגלל ג´ון טרבולטה

עייטן

New member
לגבי רוני צוקרמן

אני אישית ראיתי אותה במציאות ולא דרך תמונות בעיתון. תענוג היה לראות את הטייסת הקרב הראשונה בחיל אוויר הישראלי.

Flickerman

New member
חתם ובדוק: לא!

אני גם רציתי.... אבל לחרשים ולכבדי שמיעה (מ 70 דיציבל) אין סיוכי שיתנו להם להטיס מטוס. וכבר עברתי את זה, אז אני אומר זאת מניסיון.

למעלה