שלום עוזי
תודה על המחמאות, אבל- מדוע נדמה לך "שלקחתי את זה קשה"? לא לקחתי מאומה, ומאומה לא הרגיז אותי. אם הייתי מתרגז מכל פעם שמישהו אומר משהו לא מדוייק הייתי מת מזמן. כתבתי פעמיים את צירוף המילים "לאט לך", והתכוונתי בדיוק לזה. כדאי לדייק, ואין מה להסחף. פשוט, כדאי יותר להגיד את דעתך ולא להזדקק לקלישאות- מה גם שאינן מדוייקות. אל תגזים. לא צריך. ובעניין החלוקה לשיטות- ובכן, לא אמרתי מאומה על "אשטנגה". והתכוונתי בדיוק לכך. לרענן את זכרונך אני מעתיק את מה שכן כתבתי- כאן: " ....אבל, התפלאתי לקרוא את מה שכתבת- "יתרונה של הויניאסה יוגה היא, שהיא מתאימה הן למתרגל המאומן והן למתרגל המתחיל". קצת פסקני מידי, אתה לא חושב? כל שיטת יוגה אמורה להיות מותאמת ומתאימה הן למתחיל והן למאומן. אחרת זו לא שיטת יוגה. לאט לך." סוף ציטוט.זה כל מה שכתבתי. אז מה נדבקת לאשטנגה? כי אני מלמד את זה? זה ממש לא שייך.מי שלקח את זה קשה זה אתה. אוי ואבוי, געוואלד, אמאל'ה: ועכשיו, כמובן, שוב כל הפורום יכתוב "זה לא יוגי לדבר ככה"....זה מעליב..." ולרבותי הקוראים, פשוט תקראו את האינפורמציה. פורום זה עניין ללימוד- כי, כמאמר המשוררת, "דברים שרואים משם לא רואים מכאן". קשה להווכח לפעמים בדברים, אבל זה כדאי. ועוזי, אגב, מבחינת הפאקיסאטנים, ההודים הם כמו הגרמנים עבורנו- וגם להיפך. חשבת על זה? זה לא מעליב. זו עובדה. כולנו בני אדם עדיין. והיוגה אינה נפוצה מאוד בהודו, כיוון שעבור אנשי הדת הוודאנטיים- הדת הראשית בהודו- היוגה הקלאסית של פטאנג'לי (וגם הסאמקייה) היא ממש כפירה בעיקר. ובעניין השיטות- כל שיטת יוגה יכולה להיות מועברת לאנשים מוגבלים, נכים, חולים ואפילו משותקים. פשוט, צריך לדעת מה זה יוגה,מה מטרותיה, מה הכלים שהיא נותנת. זה שיש מורים שחושבים שיוגה זה סדרות של תרגילים עם שם יפה - ובכן, כל מורה או מתרגל יוגה חושב ככה בהתחלה. זה טבעי, ולומדים במש הזמן להתפתח ולגדול מזה. מורה נאור יכול לקצר קצת את הדרך, אבל גדולתה של היוגה היא שהמסלול הוא אישי. אם זה מרגיע מישהו- אז גם אני , כמו כולם כמעט, עשיתי את המסלול הזה. מתפתחים, מה לעשות. יאללה ביי, גלעד חרובי