היי לכולם!!

היי לכולם!!

אני מתחילה לעשות יוגה בעוד מספר שבועות בפעם הראשונה ראיתי כמה תנוחות ביוגה ובהרבה תנוחות הגב מאוד מקופף ואני אחת עם בעיות גב ויש לי עקמת קלה, אבל באופן עקרוני כואב לי הגב ואני מפחדת שאם אני יתחיל לעשות יוגה הגב יכאב יותר מה אתם אומרים?

uzigil

New member
תיגול יוגה

הייתי ממליץ לך להתחיל בויניאסה יוגה שבה ההכנה לתנוחות הקשות יותר נעשית בהדרגה ובמינון הנכון, אני מניח שאם אין לך בעיה פתולוגית היוגה יכולה לשנות את חייך מן הקצה לקצה הן מבחינה גופנית והן מנטלית, ובעיקר לשפר את היציבה. יתרונה של הויניאסה יוגה היא, שהיא מתאימה הן למתרגל המאומן והן למתרגל המתחיל. מכל מקום את עושה את הבחירה המתאימה כשאת בוחרת ביוגה, וכבעל ניסיון בתירגול והדרכת יוגה ב-35 שנים האחרונות אני יכול לומר לך בכל האחריות שאין דבר המשתווה לזה בשום תחום, ואני לא מתייחס אל היוגה כאל עוד ענף ספורט אלה כדרך חיים שהוכחה בחמשת אלפים השנים האחרונות,שהרי מיליארד הודים לא טועים. אז שיהיה לך בהצלחה עוזי גיל

swamimba

New member
קודם כל,

קודם כל, מיליארד הודים בהחלט טועים לפעמים....גם מיליוני גרמנים טעו, ומיליוני נושאי-צלב, וגם יחידות מובחרות כאלה ואחרות. ומיליארד הודים לא מתרגלים יוגה. יש יותר מתרגלים היום בארה"ב מאשר בהודו. לאט לך. אבל, התפלאתי לקרוא את מה שכתבת- "יתרונה של הויניאסה יוגה היא, שהיא מתאימה הן למתרגל המאומן והן למתרגל המתחיל". קצת פסקני מידי, אתה לא חושב? כל שיטת יוגה אמורה להיות מותאמת ומתאימה הן למתחיל והן למאומן. אחרת זו לא שיטת יוגה. לאט לך. בברכה, גלעד חרובי

uzigil

New member
ויניאסה יוגה

הי גילי אני מקווה שלא איבדת את חוש ההומור שלך במשך השנים, ולהביא השוואה כגון מיליוני גרמנים טעו היא השוואה מעליבה ושלא במקומה ומה שכתבתי על שיטת הויניאסה לא באה חס וחלילה לפסול שום שיטה אחרת, אני אינני נוהג לירוק לבאר ששתיתי ממנה כמה שנים, אני ממשיך עדיין לתרגל אשטנגה ואני חושב שאתה מורה מדהים, אבל במידה מסוימת האשטנגה מתאימה לאנשים בעלי יכולות גבוהות יותר ושאוהבים תירגול עצים ולכן היא איננה מתאימה כל כך לאנשים יותר מוגבלים, ומניסיוני שאיננו כמו שלך (רק 35 שנות תירגול) רוב האנשים אינם בעלי יכולות כאלה. בשום פנים ואופן לא קבעתי באופן פסקני שזו השיטה ואין בילתה, מבחינתי אין אסכולות אין שיטות ואין תורות, יש יוגה וזהו. לא ברור לי מדוע לקחת את זה כל כך קשה ןמה הירגיז אותך כל כך אבל אני ממשיך לאהוב אותך ולכבד אותך ואת מה שאתה עושה. עוזי גיל

swamimba

New member
שלום עוזי

תודה על המחמאות, אבל- מדוע נדמה לך "שלקחתי את זה קשה"? לא לקחתי מאומה, ומאומה לא הרגיז אותי. אם הייתי מתרגז מכל פעם שמישהו אומר משהו לא מדוייק הייתי מת מזמן. כתבתי פעמיים את צירוף המילים "לאט לך", והתכוונתי בדיוק לזה. כדאי לדייק, ואין מה להסחף. פשוט, כדאי יותר להגיד את דעתך ולא להזדקק לקלישאות- מה גם שאינן מדוייקות. אל תגזים. לא צריך. ובעניין החלוקה לשיטות- ובכן, לא אמרתי מאומה על "אשטנגה". והתכוונתי בדיוק לכך. לרענן את זכרונך אני מעתיק את מה שכן כתבתי- כאן: " ....אבל, התפלאתי לקרוא את מה שכתבת- "יתרונה של הויניאסה יוגה היא, שהיא מתאימה הן למתרגל המאומן והן למתרגל המתחיל". קצת פסקני מידי, אתה לא חושב? כל שיטת יוגה אמורה להיות מותאמת ומתאימה הן למתחיל והן למאומן. אחרת זו לא שיטת יוגה. לאט לך." סוף ציטוט.זה כל מה שכתבתי. אז מה נדבקת לאשטנגה? כי אני מלמד את זה? זה ממש לא שייך.מי שלקח את זה קשה זה אתה. אוי ואבוי, געוואלד, אמאל'ה: ועכשיו, כמובן, שוב כל הפורום יכתוב "זה לא יוגי לדבר ככה"....זה מעליב..." ולרבותי הקוראים, פשוט תקראו את האינפורמציה. פורום זה עניין ללימוד- כי, כמאמר המשוררת, "דברים שרואים משם לא רואים מכאן". קשה להווכח לפעמים בדברים, אבל זה כדאי. ועוזי, אגב, מבחינת הפאקיסאטנים, ההודים הם כמו הגרמנים עבורנו- וגם להיפך. חשבת על זה? זה לא מעליב. זו עובדה. כולנו בני אדם עדיין. והיוגה אינה נפוצה מאוד בהודו, כיוון שעבור אנשי הדת הוודאנטיים- הדת הראשית בהודו- היוגה הקלאסית של פטאנג'לי (וגם הסאמקייה) היא ממש כפירה בעיקר. ובעניין השיטות- כל שיטת יוגה יכולה להיות מועברת לאנשים מוגבלים, נכים, חולים ואפילו משותקים. פשוט, צריך לדעת מה זה יוגה,מה מטרותיה, מה הכלים שהיא נותנת. זה שיש מורים שחושבים שיוגה זה סדרות של תרגילים עם שם יפה - ובכן, כל מורה או מתרגל יוגה חושב ככה בהתחלה. זה טבעי, ולומדים במש הזמן להתפתח ולגדול מזה. מורה נאור יכול לקצר קצת את הדרך, אבל גדולתה של היוגה היא שהמסלול הוא אישי. אם זה מרגיע מישהו- אז גם אני , כמו כולם כמעט, עשיתי את המסלול הזה. מתפתחים, מה לעשות. יאללה ביי, גלעד חרובי

יוגי בר

New member
שאלה

שלום גלעד אז ככה: בלי להכנס לסיווגים הגדרות וקטלוגים רק מסקרנות אישית, ספר לי מהיכן וממתי נהיית מומחה לוודנטה? לילה טוב. בברכה ואהבה יוגי בר

uzigil

New member
הי גילי

הכעס או אי הנחת ממש בלטו מתוך הכתב, אם זה היה מסוגנן עדין יותר ממש לא הייתי מגיב, וההשוואה למרות הסבריך ממש לא תופסת, לא ממש נעלבתי, יותר הופתעתי כי זו לי הפעם הראשונה שנכנסתי לפורום הזה, ובכל זאת לא חושב שפסקתי נחרצות, זו היא דעתי למרות שיש המון בדבריך לגבי איכות המדריך והדרך בה הוא הולך, מכל מקום האינצידנט הנ"ל לא עשה לי טוב במיוחד לאור הערכה שיש לי אליך ואני מקווה שבפעם הבאה כשנתראה נוכל גם לשוחח בניחותא ולעבור הלאה. בהערכה וידידות עוזי

swamimba

New member
נו טוב, עוזי-

אם זה ממש ממש בלט מתוך הכתוב- אז טוב. ובכל זאת- אולי תקרא שוב? אולי תשנה את דעתך. לגבי הפעם הראשונה בפורום- ........... לגבי השאר- בשמחות! גילי

uzigil

New member
תיגול יוגה

הייתי ממליץ לך להתחיל בויניאסה יוגה שבה ההכנה לתנוחות הקשות יותר נעשית בהדרגה ובמינון הנכון, אני מניח שאם אין לך בעיה פתולוגית היוגה יכולה לשנות את חייך מן הקצה לקצה הן מבחינה גופנית והן מנטלית, ובעיקר לשפר את היציבה. יתרונה של הויניאסה יוגה היא, שהיא מתאימה הן למתרגל המאומן והן למתרגל המתחיל. מכל מקום את עושה את הבחירה המתאימה כשאת בוחרת ביוגה, וכבעל ניסיון בתירגול והדרכת יוגה ב-35 שנים האחרונות אני יכול לומר לך בכל האחריות שאין דבר המשתווה לזה בשום תחום, ואני לא מתייחס אל היוגה כאל עוד ענף ספורט אלה כדרך חיים שהוכחה בחמשת אלפים השנים האחרונות,שהרי מיליארד הודים לא טועים. אז שיהיה לך בהצלחה עוזי גיל

0 אור 0

New member
נהפוך הוא

מבנה הגב שלי לא נכון (סקוליוזיס ולורדוזיס), כשהייתי צעירה סבלתי לעתים תכופות מכאבי גב. בדיוק מה ששומר לי על הגב במצב טוב ללא כאבים, והיכולת לנוע נכון מגיעה מהעיסוק ביוגה. כפי שכתבו מעלי, חשוב מאד ללמוד אצל מורה אשר בונה את התנוחות בהדרגה, ותוך הקשבה לגוף וליכולות. האמת היא שזה מה שמייחד מורה טוב - ולא מאפיין של שיטה מסויימת, אבל עם זאת הייתי נמנעת לפחות בהתחלה משיטות "קופצניות" כמו אשטנגה. יצא לי להתאמן תקופה עם מורה טוב בשיטה הזו, ואני זו שהייתי צריכה להזכיר לו שאפשר גם לעבור רגל רגל ולא לקפוץ (לשמחת ולרווחת המשתתפים האחרים)

anatina

New member
יוגה אכן יכולה לעזור,ובענין האשטנגה

זה מאד תלוי מי המורה. יש מורים כסאחיסטים ויש מורים יותר רגועים, שמלמדים להקשיב לגוף ולא לעבוד נגד כאב ובכוח- וזה בהחלט אפשרי גם באשטנגה. אני אישית מתרגלת אשטנגה מספר שנים ונפטרתי בזכותה מכאב גב שהיה חלק ממני שנים רבות.

למעלה