היי לכולם

היי לכולם

אני נכנסת לשמירת הריון עקב עליה בחלבון בשתן ולחץ דם, מה שקורה שנכנסתי עם זה לפני ההריון אבל בזמן ההריון החלבון בשתן עלה לי מאוד מאוד, ולכן מעדיפים שאני אשאר בשמירה בבית לכמה חודשים אני עוד מעט נכנסת לשבוע 20 {19+4} ואני לא יודעת מה לעשות איך אפשר להיות במנוחה מתמדת לא לעשות כלום, זה מפחיד אותי אני מטופלת באלדומין 3 פעמים ביום זה יוצא סה"כ 750 מ"ג וזה מעלה לי את תפקודי הכבד אבל גם מאזן את הלחץ דם שומר עליו לפעמים יציב, אז אני מפחדת של איפסיקו לי אותו. בקיצר איך זה להיות בהריון עם לחץ דם גבוה, יש מישהי שעברה את זה? טוב שיש את הפורום הזה כמו את הריון ולידה תמיכה זה טוב ועוד שאלה, איך ומתי מרגישים את התנועות ואיך יודעים שזה זה?

חמנייה1

New member
היי../images/Emo13.gif

גם אני התחלתי את ההריון עם ל.ד. גבוה (לא היסטרי, אבל ממוצע של 130/70, שזה גבוה להריון וגבוה לעומת מה שהיה לי לפני ההריון), ולכן אני במעקב בסיכון. אני לא לוקחת תרופות, ולחץ הדם התאזן מעצמו במשך ההריון. אני מודדת כל יומיים בבית (בבוקר, במנוחה), ומעניין שבבית לחץ הדם שלי בדרך כלל בסדר ובמרפאה/בית חולים הוא יכול לעלות לשמיים. מוזר, לא?
וכן, גם לי יש פחדים, ואני שמחה שיש פה עוד מישהי "באותה סירה", כי נורא קשה לעבור את זה לבד... כל כאב-ראש, בחילה, הרגשת עייפות או סחרחורת מלחיצים אותי (מסכן הרופא שלי, אני משגעת אותו בטלפון כל שבועיים בערך. איזה "מזל" בשבילו שהוא עכשיו במילואים ...
) ואני כל הזמן חוששת לשלום הבונבון שלי ומה יהיה אם לחץ הדם יעלה? זה ידוע שזה יכול לגרום לסיבוכים לא ממש סימפאטיים (לא עלינו, טפו-טפו-טפו
). זה הריון ראשון שלי, אני בסה"כ בשבוע 26 ואני די מודאגת, מה לעשות? לגבי התנועות, אני כבר התחלתי להרגיש בשבוע 18 או 19 (זריז הבחור), וזה מין "גלים" כאלה בבטן. לא ממש חזק, אבל מרגישים שיש שם פעילות.

יפה יפה, איזה יופי לך חחח

אז אנחנו בהפרש של חודשיים כמעט שיהיה לך בשעה טובה ובהצלחה במשך כל ההריון אז אצלך הלחץ דם לא גבוה אם הוא סביב 13/70 אני מדברת איתך על לחצים גבוהים כמו 140/82 וכו'.. עולה יורד רק עם כדור או פעילות ספורטיבית או מנוחה מסתבר , אני מודדת כל יום פעמיים ביום כי גם החלבון בשתן עולה כי לי יש בעיה מהעבר, גם משקל עודף וגם עם הכליות אז בגלל זה, אבל אני מקווה לטוב כי ב"ה צריך להיות טוב, גם את אין לך מה לדאוג אז תהיי במנוחה רבה ולא להתאמץ או להתעצבן.
את בשמירת הריון???
זהו שאני מרגישה מין תזוזת כאלה חח כמו גזים אז אני לא יודעת אם זה זה או לא
אבל שאני שוכבת על צד שמאל אני מרגישה מין כמו בעיטות פנימיות כאלה מוזר לא יודעת כל שבוע שעובר אני אומרת תודה לאל, אני גם כל הזמן דואגת חיה מבדיקה לבדיקה וגם אצלי זה הריון ראשון ומקווה ראשון מרבים ב"ה אני לא משגעת אותו חחחח אני פשוט בוכה לו כל פעם שאנחנו נפגשים ותודה לאל יש לי רופא מקסים אמרתי לו שאני רוצה תמונה שלו בארנק
בעלי נעלב מזה אבל לא נורא
שיהיה ערב מקסים חח אה ובנוסף לכל הדאגות של ההריון אני מהקריות והלחץ והדאגות לא מוסיפים חחח יהיה טוב

חמנייה1

New member
לא, אני דווקא לא בשמירה

לחץ דם של 140/82 מצדיק טיפול תרופתי? כי היו לי גם "קפיצות" כאלה והרופא המקסים שלי (כן, גם שלי מקסים), אמר שאין צורך בטיפול תרופתי. אגב, פעילות ספורטיבית זה עוזר? כי בזמן האחרון אני מרגישה לא כל-כך טוב, יש לי סחרחורות, הרגשה לא נוחה כזו בבטן (לא היו לי בחילות בכלל בתחילת ההריון, רק רגישות לריחות), לא בדיוק כאבי-ראש, אבל מין מתח כזה בעורף וחולשה. הלחץ דם שלי דווקא בסדר. הרופא שלי שלח אותי לעשות בדיקות דם לתפקודי כליות, תיפקודי כבד, פריטין וה' יודע מה עוד. הפריטין וההמוגלובין שלי נמוכים, אז אולי זה מסביר את זה, לא יודעת. מחר אני אצל הרופא המחליף שלו כי הוא במילואים, ונראה - אולי "נבכה" קצת גם לו... שיחליט מה לעשות איתי. ואני משתדלת לנוח, לא מתאמצת יותר מדי בעבודה, ואחרי שהיה לי "פיצוץ" עם הבוס שלי שהיה חסר התחשבות עד שברחתי מהעבודה בבכי בשבוע שעבר, הוא נהיה "מחונך" ויודע ש"אסור להרגיז את החיות". אגב, התופעות האלו התחילו פחות או יותר אחרי הריב איתו. סתם, הייתי חייבת קצת לקטר. מצטערת שיצא ארוך. שימשיך להיות רק שמח

זה בסדר, ארוך קצר הכל ייקרא ../images/Emo8.gif

אני סבלתי ועדיין סובלת אבל פחות מהקאות בתחילת ההריון אין יום ואין שעה שלא הקאתי, נגעלתי מריחות אפילו לבעלי לא התקרבתי לא יוכלתי להריח אותו, וצרבות שעד היום יש, הקאות מדי פעם אבל לא כמו בהתחלה ברוך השם, עכשיו לרוב זה עייפות מרובה וחוסר מעש כי אסור לי להתאמץ יותר מידי, הלחץ דם שלך נחשב תקין להריון , יכול להיות שזה עלה טיפה בהריון, מותר לעשות ספורט בטעם טוב אפשר ללכת רצוי מאוד אפילו ללכת קצת לטייל לחלץ עצמות זה בריא לך ולעובר כאחד כי את מזרימה את הדם שאת עושה ספורט אבל קודם הכי חשוב להתייעץ עם הרופא, הרופא נשים שלך הוא גם רופא המשפחה? כי רק רופא משפחה יכול להמליץ על טיפול תרופתי, ואולי ברוך השם באמת את לא צריכה אז עדיף שלא, גם שלא תצטרכי תשדלי לשמור על עצמך לאכול פחות מלח כדי לא לעלות את הלחץ דם וזהו לשמור על עצמך ועל העובר שבדרך,דרך אגב יש לך בן או בת???
יכול להיות שהמדידות היו תחת לחץ גם אז ככה שמסתכלים על זה יחסי, אני הלחץ דם שלי בימים האחרונים בשמיים רק בגלל המצב הבטחוני
יום טוב

חמנייה1

New member
יש לי "בולבולון" ../images/Emo6.gif../images/Emo95.gif

דווקא במוצאי שבת ממש הכרחתי את עצמי להפסיק להיות "בטטה", ואפילו אם כואב לי ועייף לי וסחרחורת לי - לבשתי בגדי ספורט ובכוח יצאתי לטיול ליד הים. מה אני אגיד לך? כל התופעות עברו וישנתי יותר טוב בלילה (יחסית, כי יש לי מלא מחשבות ). אולי אני אעשה לי הרגל, כל יומיים-שלושה לעשות הליכה מתונה ליד הים בערב. זה ממש שווה!! ונכון, את צודקת. לחץ ופחד משפיעים על לחץ הדם.

../images/Emo89.gif גם לי חח ../images/Emo57.gif ../images/Emo6.gif

עשית טוב שצעדת , זה מה זה עוזר לישון טוב בלילה כי כל הגוף שלך בתזוזה והוא לא כבר מחוסר תזוזה , תעשי לך את זה אבל לא הליכה מסיבית אלא יותר מתונה כי בכל זאת עדיף להתייעץ עם רופא , זה תמיד בריא ללכת הרופא אמר לי כל יום תעשי טיול של שעה לפחות זה בריא , זה סוד החיים הארוכים בלי קטיושות כן
נקווה לטוב, בינתיים שקט ברוך השם טפו.. טפו... טפו.. תשמרי על עצמך ותרגישי טוב חח אה רק דיברתי על הקאות איך שסיימתי לרשום כאן מצאתי את עצמי מעל האסלה מבקרת אותה

../images/Emo132.gif"תסמונת החלוק הלבן"

התופעה לפיה לחץ הדם במרפאה גבוה ובבית נמוך יותר מוכרת מאוד. יש נשים (ואנשים) שההקשר (מרפאה/ רופא/ אחות) מלחיץ אותם. יש לכך שני פתרונות: האחד, להמדד במרפאה מספר מדידות עוקבות (לרוב השניה/ שלישית תהיינה נמוכות יותר)והשני להמדד בבית. מה שכן, כדאי לפחות פעם אחת לקחת את מכשיר המדידה הביצי לקופה על מנת לוודא שיוצא ערך זהה. מכיוון שאת במעקב הדוק ויש איזון תרופתי טוב, אני חושבת שאינך צריכה להיות מודאגת מידי.

חמנייה1

New member
ח-ח-ח../images/Emo6.gif זה בדיוק מה שהרופא אמר לי

היום, כשהייתי במעקב. דרך אגב, אני כבר מודדת רק בבית, כי הם מכירים שם את הבעיה שלי. יש הבדלים ע-צ-ו-מ-י-ם בין המדידות בבית למרפאה. ואני לא בטיפול תרופתי, לחץ הדם התאזן מעצמו. מקווה שימשיך ככה. בקשר למודאגת - אני רק בטעות לא נולדתי פולניה: אם אפשר לדאוג - למה לא????

יש לך מכשיר דיגטלי? אם כן לכמה כיוו

ת את הלחץ ל160 180 200 או יותר??? כי רשום שם שלפי הערך של הלחץ דם לעלות ב40 או 60 לא יודעת

חמנייה1

New member
אצלי מכוון ל- 180.

ככה זה היה. אבל אם הלחץ דם יותר גבוה, זה מתנפח שוב אוטומטית.

בשורה: את כבר בשבוע 20

כשם שבגיל 19 וארבעה חודשים את בשנתך העשרים, כך בשבוע 19 פלוס 4 ימים, את בתוך השבוע העשרים. יש לי חברה שעברה הריון כמו שלך וילדה במועד תינוקת בריאה
ברוכה הבאה

למעלה