היי לכולם:)

מאורי6

New member
היי לכולם:)

אני חדשה בפורום ושמחה מאוד שמצאתי אותו... בכל מקרה לעניין..: אני שרה בערך מאז שנולדתי ולומדת 6 שנים פיתוח קול ולאורך כל השנים גם כותבת שירים (לא למגירה אלא ל"מסמכים שלי") שאף אחד מהם לא הולחן ובמשך הרבה זמן גם לא רציתי שהם יולחנו כדי שיהיו שלי ושלי בלבד.... היום אחרי שסיימתי לכתוב שיר החלטתי שאני כן רוצה שרוב שיריי יולחנו בעיקר כי אני רוצה לשיר אותם סוף סוף:) השאלה היא מה אני עושה עכשיו? קיוויתי שבעקבות ההודעה הזו שאני מעלה עכשיו ישלחו לי הודעות מוזיקאים מוכשרים שמעוניינים להתרשם משיריי ולנסות להלחין אותם... אז.... בבקשה?!

itoosh2

New member
קודם כל ברוכה הבאה...

את נשמעת מאוד כישרונית... לגבי הלחנת שירים... יש לך כמה אפשרויות... האחת, לנסות ללמוד בעצמך כלי מלודי (תתפלאי כמה אפשר להלחין אפילו עם ידע בסיסי בכלי מלודי... ולאט לאט זה גם מתפתח) השניה, לנסות למצוא מישהו שילחין בעבורך את הטקסטים השלישית, לנסות להלחין את הטקסטים עם השירה שלי (בלי ליווי) ואז לגשת למישהו שיעזור לך לכתוב לזה ליווי... אבל ההלחנה בעיקרון תהיה שלך (מומלץ להקליט את עצמך כי קשה לזכור הלחנות שעושים בלי שום כלי פיזי) הראשונה הכי עדיפה, כי את עושה הכל בעצמך ומפתחת מוזיקלית (מה שתמיד טוב...) אבל הרוב לא בוחרים בה כי היא כעקרון הכי איטית והכי צריך להשקיע בשבילה (אבל באמת שזאת השקעה משתלמת) השניה נשמעת כמו פתרון מעולה... אבל הבעיה באפשרות הזאת היא קודם כל החוסר הבעה אישית שיש לך בטקסטים שהם שלך אחרי הכל... השיתוף שלך זכויות היוצרים של השיר עם מישהו אחר... מציאת הבן אדם שתרצי שילחין לך את הטקסטים ויצירת הקשר איתו (ביחוד כשאת מחפשת דרך האינטרנט... שאז זה אפשרי, אבל ממש קשה...) השלישית אפשר להגיד היא שילוב של השתיים הקודמות... אין בה את כל הטוב וההתפתחות המוזיקלית שאת מקבלת מלמידת כלי... אך את עדיין מתפתחת בפחות השקעה... ואת גם נעזרת במישהו אחר אבל חלק גדול מההלחנה שייך לך... פה כבר באה ההחלטה האישית שלך... אני אישית לא ממליץ לך ללכת על האפשרות השניה בגלל חוסר השיתוף שלך בתהליך ההלחנה שהוא תהליך מאוד חשוב ומשמעותי בשירים שלך... ואם כבר כן... אל תעשי את זה דרך האינטרנט כי זה ממש קשה ומסובך.. השתלבות נעימה בפורום... תהני

מאורי6

New member
תודה רבה על העזרה:)

טוב לראות הכל כתוב.... אני אחשוב על הכל....

למעלה