היי לכולן... קצת עדכונים ושאלה

היי לכולן... קצת עדכונים ושאלה

למי שלא זוכרת/מכירה אובחנתי עם אדנומיוזיס אצל ד"ר אייזנברג בתה"ש ומאז במעקב אצל ד"ר זולטי המקסים. הוא שינה לי את המינון של הפרימולוט נור שלקחתי עד אז במטרה להפסיק לי את המחזור והוא באמת נפסק, עד לפני שבועיים וחצי שפתאום חזר והיו כאבים כל כך איומים שפשוט רציתי למות. ממש ככה. אני מטופלת במרפאת כאב, אבל הם מטפלים לי בעיקר בגב כי יש לי גם פריצת דיסק ובלאו הכי אי אפשר להזריק לי לבטן. טוב, גם ככה זה לא ממש עוזר.

בכל אופן חזרתי לד"ר זולטי היום והוא עשה לי אולטרסאונד ואמר שרואים את האדנומיוזיס ושהשחלה השמאלית נדבקה לי איכשהו לרחם (איך זה קורה??). הוא המליץ לי על זריקה בשם דפו פרוורה שזה בעצם פרוגסטרון לשלושה חודשים רצוף במקום הפרימולוט נור וזה אמור להפסיק לי את המחזור ולמנוע את בעיית הספיגה שיש באמצעות הכדורים. שאלתי היא האם מישהי מכירה את הטיפול הזה? אילו תופעות לוואי יכולות להיות? (ד"ר זולטי אמר שייתכן דימום קל לאורך החודש אבל שאז זה יפסיק). האם זה עלול ליצור ציסטות? משהו אחר? זה מפחיד אותי אחרי כל מה שעברתי בחיים (יש לי היסטוריה של דימומים שהגיעו עד עירוי ושל כאבים ברמות אחרות ששום דבר שאני מכירה לא מרגיע).
תודה למי שיכולה לעזור...

תודה על התמיכה

לואי84

New member
לא מכירה אבל אני מתארת לעצמי

שהתופעות לוואי דומות לשאר הטיפולים בפרוגסטרון וקשורות לגיל המעבר כמו הירידה בצפיפות עצם. ציסטות נראה לי שנגרמות יותר בגלל האסטרוגן.

והנה מה שיש לוויקיפדיה להגיד http://he.wikipedia.org/wiki/דפו_פרוברה. שימי לב שכתוב שיש גירסה חדשה של זריקה תת עורית ולא שרירית שאמורה להפחית תופעות לוואי.

נראה לי ששוה לך לנסות אם דברים אחרים לא עוזרים לך. תתחקרי יותר את זולטי אם את חוששת.

טוב, ראיתי את זה כשהייתי כבר אחרי

הזריקו לי לשריר... רופאת המשפחה לא ידעה את המינון ואת אופן ההזרקה והייתי צריכה לאתר את זולטי באמצעות קרן... איזה סיפור... ואז בבית המרקחת שחיכיתי בו שעה בערך לא היה את זה ונאלצתי לנסוע לסניף אחר ולהתחנן לאחות שכבר נעלה את החדר להזריק לי... ועכשיו... יומיים וחצי אחרי, אני פשוט מתפגרת מכאבים ויצאו לי חצ'קונים בסנטר (כמו בטיפול של פרימולוט נור). איזה כאבים, אלוהים, זה נורא. נורא. אם ככה זה הולך להיות, בשביל מה עשיתי את זה בכלל???

לואי84

New member
תני לזה צ'אנס,

אולי הגוף צריך להתרגל ועוד כמה ימים תרגישי את השינוי. מחזיקה לך אצבעות

אין לי ברירה אלא לתת לזה צ'אנס

הרי החומר כבר תקוע לי בגוף לשלושה חודשים...
תודה רבה על העידוד

למעלה