היי לכל הבנות, המונמונמון זמן לא כתבתי כאן

perach22

New member
היי לכל הבנות, המונמונמון זמן לא כתבתי כאן

לדעתי עברו 2-3 חודשים, שבהם קצת נפצעתי, דלקת באגן, הרבה פזיוטראפיה, עשיתי קורס מאמני ריצות ארוכות כדי ללמוד קצת על מה שאני עושה שדי עזר לי במספר מובנים, התחלתי גם לרכוב על אופניי שטח על אספלט כאימון קרוס, הוספתי מעט שטח, וגם רכשתי לאחרונה אופני כביש ומתאמנת גם עליהם, תקופת החגים והחופשים נתנה לי הזדמנות פז להתאמן עפ"י תכנית שבניתי לקראת ריצת חצי מרתון השרון ב 28/11, וסה"כ הכל הולך לי ממש כמו שתכננתי, בשלושת השבועות האלו רצתי בסביבות 70 ק"מ כאשר הריצה הכי ארוכה 17K ורכבתי כ 170 ק"מ סה"כ, בנוסף לשיעורי חיזוק וכח, מרגישה שהגוף שלי התעצב והתחזק מאוד. בשבועות האחרונים אני מאוד מאוד חושבת/חולמת/מדמיינת אותי משתתפת בתריאטלון הנשים במקצה ספרינט מלא שיהיה בסוף מאי 15, אני יודעת לשחות לא רע למעשה אני שוחה מגיל 4 ולמדתי לשחות בים ולא בבריכה, בתקופות ששחיתי לפני כשנתיים שלוש, הגעתי ל 30-40 בריכות, כמובן אזדדקק לשיעורי שיפור סגנון, הבעיה שלי היא כמו שאתן כבר מבינות, שחיה בים, בעבר כילדה הייתי שוחה לעומק בלי בעיה, וגם השתתפתי פעם בצליחת הכינרת, אבל כיום קשה לי להיכנס לים מעבר לעומק שבוא אני עומדת. האם מוכרת לכן התופעה? בפשפושי בפורום ראיתי שלפני כשנתיים היה פרסום כזה על דולות שחיה, האם זה עדיין קיים? האם אני "אחלים" מהבעיה עם אימון מתאים להיכנס שוב לעומק ולעשות את מקצה השחיה??? מתי אני אמורה להתחיל התאמן בשחיה, לקראת התריאטלון ? אני מתכוונת להתחיל לשלב אימון רכיבה וריצה אחרי חצי המרתון שאשתתף בו, ואח"כ להוסיף את השחיה ולשלב הכל יחד, האם זה הגיוני? טוב יש לי כאן הרבה שאלות, אשמח להמלצות המקצועיות מכן... ואסיים בברכת שנה נהדרת, מלאת פעילות ספורטיבית, והישיגים ביעדים
.

מור שלז

New member
ברוכה השווה
אכן המון זמן... וכמה שהספקת!

וואו, איזה הספק!
פציעה, שיקום, קורס מאמנים, רכיבת אופני שטח, אופני כביש... וואו! אני מתעייפת רק מלקרוא אותך.
וברצינות - כל הכבוד! איך לקחת את המקום המתסכל הזה של פציעה, כאב והשבתה למקום של עשייה, התפתחות וצמיחה. נהדר!
&nbsp
טריאתלון נשים - בטח! יהיה לך נהדר!
&nbsp
לדעתי - אם המטרה היא השתתפות, ואת רצה ורוכבת באופן קבוע, ויש לך בסיס טוב מהשחייה כילדה - לא תהיה לך בעיה להשלים טריאתלון עם מינימום אימונים.
כמובן - אם בא לך לקחת את זה כהזדמנות לשפר סגנון ולהשתפר גם בשחייה, אפשר להתחיל כבר עכשיו, או בכל נקודת זמן שמתאימה לך.
&nbsp
לגבי השחייה בים - מזדהה איתך מאוד! גם אני כך בעקבות טראומה שעברתי כילדה בים. וליווי של חברה מנוסה איתך בים בהחלט יכול לעזור.
בדרך כלל מתחילים עם השחייה בים כשמזג האויר משתפר והים מתחמם - סביבות מאי, כך שיש לך הרבה זמן.
&nbsp
מנסיון השחייה בטריאתלון נשים מתאימה במיוחד לנשים כמונו, שסוחבות איתן טראומת ים. המסלול כולו מסומן עם חבל ומצופים - ותמיד אפשר לעצור ליד מצוף אם את זקוקה לזמן להרגע. יש שחיינים מנוסים שנמצאים שם בדיוק בשביל לסייע למי שמתקשה/חוששת/מתמודדת פעם ראשונה והם כבר עזרו לרבות וטובות ובאופן כללי - השחייה באזור מוגן על ידי המרינה מצד אחד ושובר גלים מצד שני כך שהים יחסית נוח (בדרך כלל).
&nbsp
אם תרצי (ובהנחה שאני לא מפתחת נכות קבועה עם הכתף שלי
) אני מוכנה לשחות איתך בים במאי (או אפילו קודם - אבל יכול להיות שתצטרכי חליפה כי המים קרים עדין...)
&nbsp
מקווה שעזרתי... ובכל מקרה - כיף לראות אותך כאן שוב איתנו

perach22

New member
מור בהחלט עזרת

איזה כיף לחזור ולקבל כזה חיבוק חם... אני מאוד אשמח לשחות איתך בים ואפילו לפני וכאשר יתחיל להתחמם, חשבתי כהתחלה להתחיל בסביבות ינואר פברואר לקחת סט של כמה שיעורי שיפור סגנון בבריכה, לגבי חליפת שחיה, האם זו אותה חליפת צלילה או שההיא יותר עבה וכבדה? התחלתי להציץ באתרי שחיינים לנסות ללמוד את הנושא והבנתי שיש חליפות בכל מני עוביים, אבל עדיין לא עשיתי על זה דוקטוראט... חחח

מקווה ובעיקר מאמינה ובטוחה שהכתף שלך תחלים אפילו לפני מאי, זו הבעיה שלנו בפציעות שקשה להיות אופטימיים לגבי העתיד הטוב שיגיע, זה תמיד נראה סוף העולם, אולי בגלל שהחלמתי בעבר מפציעות קשות יותר אז הפעם ראיתי את האופק יותר ורוד, לרגע לא הפסקתי להתאמן, לקחתי פזיוטראפיה ועשיתי שיעורי בית 3 פעמים ביום לפי ההוראות כי יש לי מטרה, גיליתי שהרכיבה עוזרת לי בזה, ובמקום ריצה צעדתי, וממש התחלתי מהתחלה, ללכת ולרוץ חצי ק"מ וכל פעם להעלות, ממש כמו לפני שנתיים שלוש. אז לרגע אל תחשבי שלילי, רק חיובי כי זה יעבור ותחזרי לפעילות מלאה
!!!

susieada

New member
מטרות, יעדים, שאלות, המלצות, עידוד!

כייף שאת לא רק חוזרת לעצמך אחרי פציעה, אלא מרחיבה את הפעילות, את המרחקים (חצי מרתון ראשון ? – עוד מעט!) קורס המאמנים לריצות ארוכות באמת העניק לך ידע, הבנה ועזרה עם האימונים האישיים שלך! כל קרוס כזה משפר את ההבנה שלנו! תתחדשי על כל הרכיבות – שטח וכביש!

בקשר לשחייה בים. כמו שמור כתבה, הרבה מאתנו עוברות אותן ההרגשות. התחושה לא נעלמת אך עם אימונים חוזרים, ניתן לבנות שוב את הביטחון. וכמו שמור כתבה, כעת ניתן עוד לשחות בים בלי חליפה. עוד מעט יהיה קריר מדי, ואז מחכים עד התחלת מאי. בינתיים פשוט משפרים סיגנון וכושר בבריכה, רצוי בעזרת מדריכה/ך.

מצטרפת לברכת לשנה נהדרת מלאת פעילות ספורטיבית (עם או בלי הישגים ויעדים
)

למעלה