אנסה לעזור קצת:
חשוב לדעת קודם כל מה רוצים ומה התקציב. לכתוב את השאלה שלך זה בערך כמו לכתוב "אני רוצה לקנות בתל אביב בקבוק קולה. איפה יש מכולת נחמדה לקנות קולה ?". הכוונה שלי היא כמובן מבחינת מגוון האפשרויות. אז קודם כל, חשוב שתבהירי לעצמך כמה דברים: [1] האם את מוכנה לשלם כמה מאות שקלים לאדם ללילה כדי לישון במלון ? (אחרת נשארנו רק עם אכסניות ועם דירות/יחידות) [2] אם התשובה ל-1 היא כן, אז כדאי ללכת לפורום "צימרים חופש וכיף בישראל" שנמצא
בקישור הזה , שם תמצאי הרבה אנשים שמבינים בענייני בתי מלון. וגם שם, רצוי לציין תקציב ומה חשוב וגיחלל וכו' כדי שיתנו לך עצה הגיונית. לא סתם לכתוב "איזה מלון טוב יש באילת ליד הים". [3] אם התשובה ל-1 היא לא, אז יש מבחר אכסניות, רובן הגדול במרכז העיר, כ-10-12 דקות הליכה מחוף הים (אם קשה יש גם אוטובוס פנימי של אגד, לא חייבים ברגל), ואחת מהן (אכסניית הנוער / אנ"א) נמצאת מול החוף, אבל יקרה יותר. כדי לקבל פרטים מדוייקים יותר על מחירים ותנאים, כדאי להסתכל בדפי זהב בסיווג אכסניות. חלק מהרשימה שם אינה אכסניות אלא משכירי דירות, כך שמדפי זהב תגיעי גם לאלו וגם לאלו. [4] לגבי אכסניות, אך בעיקר לגבי דירות: אם את מהאנשים של "מה אכפת לי שיהיו לי 3 שכנים נרקומנים ו-2 שכנים עם פול ווליום במערכת סטריאו כשאני רוצה לישון ולא אכפת לי שכל מקום יהיה במרחק שעה ברגל או מונית 20 שקל" אז תתעלמי מסעיף 5, וקפצי ישר לסעיף 6. אם את לא מהאנשים האלה, ואכפת לך איפה תשני, אז כדאי לקרוא היטב את סעיף 5. [5] לגבי כל אכסניה או דירה/יחידה, חשוב מאוד לברר עם מי שמציע לך מהי הכתובת המדוייקת של המקום. אם הוא מתחמק מלענות לך אז משהו מסריח כאן וכנראה שיש לו מה להסתיר. אחרי קבלת הכתובת, כדאי לפנות אלי ולברר איתי איפה זה הכתובת הזאת, מבחינת מרחק מהים, תחבורה, אופי השכונה וכו'. [6] חשוב וקריטי לזכור ולהפנים היטב: בזמן שיש לימודים בבתי הספר, המחירים זולים. בזמן שיש חופש בבתי הספר, המחירים הרבה יותר יקרים. וזה לא קשור מתי מזמינים, זה קשור מתי רוצים לבוא.