היי לכם, אני חדשה פה ומחפשת עזרה

baby 20

New member
היי לכם, אני חדשה פה ומחפשת עזרה

אולי מישהו שמע או מכיר את מרכז הגמילה ליפתא שבירושלים. אני רוצה לדעת פרטים על המקום, סוג הטיפול וכו'. אתר בית של המקום לא הצלחתי למצוא. אני באמת צריכה עזרה בנושא ואשמח אם אוכל לקבל פה קצת מידע המשך ערב נעים לכולם.

יעל :-)

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

בעבר הנושא הוזכר פה. את יכולה לבצע חיפוש מתקדם בפורום כאשר המילה "ליפתא" מופיעה בתוכן. מצרפת לך קישור לאחת מההודעות שהיו פה על המקום. את יכולה גם להתקשר אליהם למספר: 02-5372468

baby 20

New member
תודה יעל! חוץ מזה יש עוד דבר,כנסו ב

האם מישהו פה יודע על מרכזי גמילה סגורים? כלומר כאלה שהמטופל לא יוכל לצאת משם בכל רגע שיתחשק לו, אלא מחזיקים אותו שם סגור עד גמר טיפול? כי עד עכשיו בכל מקום אמרו לי שאין כאלה מקומות בארץ. אם מישהו יודע אחרת, בבקשה תגיבו! תודה, והמשך ערב נעים!

Panoramix

New member
מרכז גמילה?

תלוי איזה מרכז גמילה מחפשים. יש מרכז גמילה שמטפל גם באכלנים כפייתיים וגם במכורים לסמים וגם באלכוהליסטים בצפון בגשר הזיו. בהצלחה

New member
עוד כמה קישורים...

אני לא מבינה בזה, אבל ניסיתי לעשות קצת חיפוש. מצרפת לך קישור להודעה שנכתבה פה עם רשימה של מרכזי גמילה. את המידע שיש שם ועוד, את יכולה למצוא גם באתר של הרשות למלחמה בסמים (קישור רלוונטי לעמוד בנוגע לקהילות טיפוליות). מוזכרת שם גם הקהילה בגשר הזיו שכנראה עליה דיבר Panoramix. שיהיה בהצלחה!

baby 20

New member
אני מדברת על גמילה מסמים,הירואין.

בן אדם שברח 3 פעמים אחרי שבוע מכל מיני סיבות, מוצדקות או לא, לא יודעת, והיום ברח פעם רביעית אחרי פחות מיומיים. פעמים קודמות הוא אמר שהוא כן רוצה וצריך עזרה להיגמל. מה לעשות עם מישהו כזה לעזעזל?! ובאתר של השרות למלחמה בסמים כבר חיפשתי, חרשתי על כל האתרים האלה שמפרסמים, ולא ראיתי שום מוסד סגור. בגלל זה שאלתי על המקום בירושלים, כי שמעתי שיש שם מקום כמו שאני מחפשת אבל לא נתנו לי שם וכתובת ואני לא יודעת אם זה זה או לא. תעזרו לי בבקשה

New member
מצטערת, אני לא יודעת...

אם ב"ליפתא" לא עזרו לך וכל חיפושייך לא העלו שום דבר, אז הנסיונות שלי גם לא יעזרו. אני אישית לא מבינה בזה כלום, אבל מקווה שמישהו שכן מבין יעזור לך. מקווה שאותו אדם באמת ירצה להחלים ולהגמל וימצא את הדרך. אני יכולה רק לאחל בהצלחה!

ביבי יקירה,

כלל ראשון בטיפולי גמילה הוא הידיעה של המכור כי הוא זקוק וצריך עזרה. הבקשה לכשעצמה - אינה מספקת. אתה רוצה עזרה? התחל בכך שתעזור לעצמך. אמור לנו במה בדיוק אתה רותה שנעזור לך? כיצד אתה רוצה שנגיש לך את העזרה. גם אם ידידך יהיה במקום סגור, עם חומות עד השמיים - הרצון שלו הוא זה שכן או לא יגרום לטיפול להצליח. רק הידיעה והרצון שלו. כי, בואי נאמר שנסגור את האיש, ננתקו מכל אפשרות להגיע לחומרים בם הוא משתמש, הוא יעבור כמה חודשי ניקיון ויסורים, אולם בנפשו פנימה הוא לא שלם עם הדברים.... מי ערב לו, לך - ולכל המנסים לעזור לו כי בהזדמנות הראשונה הוא לא יחזור לאותו מקום ממנו החל? לסגור אדם נגד רצונו - לא ישפיע כהוא זה על יכולתו להיגמל. ולצערי זו עובדה.

למעלה