היי לכם...שאלות וורדפרס..

רינת4

New member
היי לכם...שאלות וורדפרס..

שלום לכולם
אני ממש מתחילה בכל הקטע של בניית אתרים ובעיקרון עושה את זה בשביל עצמי. יש לי שתי שאלות של מתחילים ומקווה שלא עושה מעצמי צחוק.. -P אז הנה השאלות:
1. בניתי אתר וורדפרס(קום) שרכשתי דרכם. רכשתי את מסלול פרימיום. חשבתי לתומי שאם אני משלמת אז בטח שיהיו לי אופציות שאין למי שלא משלם. אז טעיתי . בזמנו בניתי לעצמי איזה שהוא אתר נסיוני שמישהו אחר התקין לי את הוורדפרס ונתן לי אחסון, ומסך האדמין כלל אופציה להתקנת פלאגינס למשל(מה שאין כשמשלמים כי הם מתקינים מה שנראה להם), או אפשרות להיכנס לstyle ולשנות דברים וכו. עכשיו אין לי את האופציות. אין לי מושג עכשיו איך להכניס מטא טגים..אפילו ID של אנאליסט הם לא נותנים כי צריך לשלם למסלול היקר יותר. בקיצור..מבאס. האם יש משהו שאני יכולה לעשות בנדון?
**הוספתי תמונה של מסך האדמין שהשתמשתי בו פעם
2. יש לי דומיין בגו דאדי(אחר מהנל). אני רוצה להעתיק לשם את האתר ההוא, ולעשות כמה שינויים. עדיין בסביבת וורדפרס, אבל שכן יהיה לי את מסך האדמין עם האופציות. האם שווה לרכוש אחסון ממקום אחר(גם מבחינת מחיר) ומאיפה, או לבחור באחת האופציות הניתנות לי? כמו בצילום המסך שהוספתי.

תודה!!

RoyceGracie

New member
נעשה סדר

יש 2 מובנים לוורדפרס. יש את וורדפרס קום ויש את וורדפרס ORG

שניהם, למען האמת, שונים מאד.

בזה של הקום - זה מה שיש לך עכשיו - זה סוג של אשף אינטרנטי כמו WIX או "לייבסיטי" לבניית בלוג אינטרנטי. זה דיי מעפן כמו שכבר הספקת להבין.

בוורדפרס ORG יש לך את כל הדברים שדיברת עליהם, פלאגאינים, יכולת לשלוט בקבצים וכו וכו... בשביל זה רק צריך להוריד את הסקריפט של הוורדפרס ולהתקין אותו על שרת. אפשר כמובן גם לחבר את הדומיין כמו שאת רוצה.

מה שאת צריכה כדי לקבל את זה - זה חבילת איחסון, יש חבילות איחסון זולות מאד ויש יותר יקרות. זה מאד תלוי בצרכים שלך (בעיקר כמה מגה בייט את צריכה וכמה גולשים יהיו באתר).

יש הרבה חברות כאלו והמחירים נעים החל מבערך 15 שקל לחודש וצפונה.

בהרבה מהאיחסונים יש גם אופציה להתקין וורדפרס ב"קליק" כך שזה מאד נוח ופשוט.

בכל מקרה, את צריכה להתחיל מלרכוש איחסון, אחרכך לחבר אליו את הדומיין ואז להתקין את הוורדפרס (דרך פאנל הניהול של שרת האיחסון).

המלצותיי בארץ:
lighthost.co.il
spd.co.il
jetserver.co.il

המלצותיי בחו"ל הקרוב (רומניה):
site5.co.il
מומלץ בחום, אמנם רומניה אבל יציב מאד, תמיכה טכנית שעונה תוך 3 שניות תמיד והכל ללא הגבלה

IT goldman

New member
כמה מילים על וורדפרס, דומיין ואחסון

וורדפרס - תוכנה, על שרת אינטרנט - שמאפשרת מה שוורדפרס מאפשר דהיינו בניית אתר+עיצוב+ניהול תוכן וכו, את מכירה את זה.
שרת/אחסון - מחשב שנמצא איפהשהו ומחובר לאינטרנט. באפשרותך להעתיק אליו קבצים וליצור בסיס נתונים, למשל. וכשאני מדבר על קבצים ובסיס נתונים שעל השרת - אני מתכוון להתקין וורדפרס.
דומיין - זה הכתובת של השרת/אתר - והיא בעצם *מצביעה* לשרת, שיכול להיות בחברה אחרת או מדינה אחרת.
אם בא לך להתאמן, יש חברות שמציעות אחסון חינם עם התקנת וורדפרס בלחיצת כפתור. למשל 000WEBHOST. הכתובת של האתר תיהיה זמנית, אבל את יכולה גם לחבר אליו דומיין.
&nbsp
אגב, אני מציע גם אתר וורדפרס "מוכן" בלחיצת כפתור באתר שלי itgoldman.com, אבל עם הרשאות דומות לאלו של וורדפרס.COM פלוס תוספות שמאפשרות שינויים ב CSS וב- JS בלבד. אולי זה פחות רלוונטי.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

naori88

New member
וורדפרס

אם את רוצה לעבור לדומיין משלך... הגיע הזמן.... את יכולה לסיים את הבלאגן הזה עם 130 שקל לשנה לחברת אחסון אתרים מקצועית כולל שם דומיין.
דרך אגב ברגע שתתקיני וורדפרס על השרת שלך תאמיני לי... את תוכלי לעשות הכל( חוץ משליחות מטורפות של 1000 ניוזלטרים ביום) אבל את זה תעשי מ mailchimp. תוכלי להתקין פלאגינים, לשנות title, meta description , לקדם טוב במנועי חיפוש.... כל מה שאתר מקצועי צריך!
עכשיו שימי לב!
אם האתר שלך נכתב בעברית ומכוון לקהילה בארץ אין סיבה בעולם שתקני אחסון מחברה בחול

FreeSoft

New member
יש יותר מסיבה אחת לקחת שרת בחו"ל

למה נדמה לך אחרת?

naori88

New member
סיבה אחת

כל מקרה לגופו.
יש מקרים שנצטרך לפנות לאחסון בחול.
אבל מאוד מומלץ גאוגרפית לקחת שרת שקרוב לקהל היעד שלנו
אם זה לא אפשרי תמיד ניתן להשתמש ב cdn
בכל מקרה נעשה את זה קצר
אם האתר מכוון לקהל יעד בארץ עדיף לרכוש חבילת אחסון בחוות שרתים בארץ!
חוות השרתים בארץ נחשבים בין האיכותיים בעולם.
------
חוץ מזה משהו על godaddy
שנה ראשונה משלמים להם דולר וחצי לחודש לחבילת אחסון, סבבה!
שנה שנייה הם כבר מבקשים בין 10 ל15 דולר לחודש!
אז צריך להשים לב מה קורה שהשנה נגמרת

naori88

New member
ניסיון

מה אתה מסתמך על מאמר אחד שמצאתה ברשת?
יש עוד אלפים כאלה שיסתרו או יצדיקו...
תחשוב על חווית המשתמש
בכמה זמן אתה יכול להגיש לו את הדף?
עם אחסון אתר בארץ זמן התגובה הרבה יותר מהיר והבקשה עוברת בפחות נקודות.
אבל זה ממש לא למטרת seo
ב seo יש עוד הרבה גורמים... כן, והקריטי ביותר הוא בניית קישורים....

ובקשר ל godaddy. מניסיון שלי איתם. הם העלו לי את מחיר החבילה בעשרות אחוזים שהשנה שלי נגמרה. אז כדאי מאוד לבדוק מה קורה שהשנה נגמרת.
ולא רק עם godaddy אלא עם כל חברת אחסון אתרים.
שמעתם על אחסון וורדפרס בדולר וחצי לחודש? סבבה....בשנה הבאה זה יעלה ל15 דולר לחודש
תודה

FreeSoft

New member
בוא נתחיל מהאמצע

שמח שהתחלת להתקפל ו"אין סיבה בעולם שתקני אחסון מחברה בחול" הפך להיות "כל מקרה לגופו. יש מקרים שנצטרך לפנות לאחסון בחול".

ולעצם הענין - ובלי קשר לזה שהתארחת בגודדי - בעיניי, מי שלוקח שם איכסון הוא כסיל גמור.
אתה מחפש איכסון ב דולר וחצי? VPS קטן ב 2$ מתאים לך?
ולא, המחיר לא ישתנה אלא אם תשנה את החומרה.

קבל כלל אצבע ואם תאמץ אותו תדבר פחות שטויות - עלות מול תועלת!
שמעת על הפטנט הזה? יופי, עכשיו אמור נא לי כמה כסף אתה מוכן להוסיף על שרת בישראל בשביל לחסוך 200-400ms בזמן הטעינה?

ולא, איני מסתמך רק על קישור מהרשת.
על מה בדיוק אתה מסתמך כשאתה טוען שהשרתים בישראל בעלי איכויות מהגבוהות בעולם?

naori88

New member
בוא נסיים

למה שמישהו שרוצה לבנות אתר תדמית יקח vps?
כי זה מגניב?
ובגלל שחברות אחסון אתרים מנסים למכור לך שזה הכל בשביל seo עם ip ייחודי? היום כדי למכור דוחפים לכל מוצר את המושג seo...(תרגיל זול)
קבל כלל לחיים
קח בדיוק מה שאתה צריך ומה שמתאים לצרכים שלך
אם אתה לא צריך משאבים מסויימים למה לשלם עוד כסף....
אחסון שיתופי הוא פתרון מעולה להרבה סוגי אתרים

ומניסיון, השתמשתי בכמה חברות אחסון אתרים. כולל webgate,godaddy, hostgator ועוד מספר חברות בצרפת ובלגיה. והגדולות ביניהם עושות תרגילים. אז צריך לקרוא את השורות הקטנות

וכן בארץ מניסיון יש מספר חברות אחסון ממש טובות. ואף פעם לא התאכזבתי.
שירות טוב, זמן טעינה מהיר מאוד ומחיר הוגן.

FreeSoft

New member
אלמלא הייתי וותיק פה

אולי היית מקבל ממני את פרס הקשקשנות.

אתה אומר שבגלל שהתארחת בצרפת, בלגיה וגו' הגעת למסקנה ששרתים בישראל הם באיכויות הגבוהות ביותר. זה ממש אמפירי הגיבוב שטות הזו...

הלאה - מה הקשר בין שרת ל"מגניב"? הנושא פה הוא ישראל או חו"ל כשבתווך הכנסת מחירים, די הזויים ביחס למה שאני מכיר. קשה לך עם VPS כי חלק מהעלות הוא שתצטרך ללמוד? סבבה, מתאים לך שרת שיתופי במחיר התחלתי של 3$? ולפני שתקפוץ כמו... מדובר במחיר התחלתי למחיר חודשי. ככל שמחזור החיוב שתיקח יהיה ארוך יותר (עד שנתיים) המחיר ירד ב 40%. מסוגל לחשב את זה? עכשיו תשקלל את העלות מול תועלת....

רוצה לבדוק זמן טעינה של אתר שיושב על תוכנית כזו בגרמניה?
רוצה לראות שגם אחרי שנתיים המחיר לא משתנה?

naori88

New member
ומהכתבה הגאונית שלך

Q: Is the server location important for geotargeting?
A: If you can use one of the other means to set geotargeting (ccTLD or Webmaster Tools’ geotargeting tool), you don’t need worry about the server’s location. We do, however, recommend making sure that your website is hosted in a way that will give your users fast access to it (which is often done by choosing hosting near your users).
ומי שלא מבין אנגלית
גוגל ממליצים שאחסון האתר יהיה במקום שקרוב גאוגרפית למשתמשים שלו

FreeSoft

New member
וואלה...

The truth is, it isn't that important and may be irrelevant in many cases, Google said...

naori88

New member
אבל תקרא

גוגל ממליצים!
מי אני? רק שבוע בתפוז....
אבל גוגל ממליצים לבחור שרת שקרוב למשתמשים שלו
וזה הגיוני
אבל אתה מנסה להוכיח נקודה ואתה נתקע במיץ של השטויות שלך
גם אם אתה וותיק פה
זה לא אומר כלום

FreeSoft

New member
זה בדיוק מה שהייתי מצפה ממך

לקרוא
If you use a ccTLD or a gTLD together with Webmaster Tools, then we'll mainly use the geotargeting from there, regardless of where your server is located. You definitely don't need to host your website in any specific geographic location -- use what works best for you, and give us that information via a ccTLD or Webmaster Tools.

naori88

New member
למה שאני יתקפל

למה שאני יקנה חבילת אחסון מחברה סינית? בגלל המחיר הזול שיעלה עוד שנה?
למה שאני יקנה אחסון מחברה בחול? בגלל שבר רפאלי מככבת בפרסומת שלהם?
וכן... אם תקרא את הכתבה ששלחתה מההתחלה עד הסוף תבין שהיתרון הגאוגרפי הוא ענק גם לפי גוגל! אם הוא לא היה כזה חשוב למה הרבה חברות גדולות מפתחות cdn במליארדי דולרים?
וגם אני ממליץ לך לקרוא את התגובות של וובמסטרים אחרים בכתבה.

אבל לא משנה... אתה בא מנקודה של מי מתקפל.... ולא מנקודה מקצועית
בהצלחה

FreeSoft

New member
כי יש הבדל

בין קביעה אווילית "אין סיבה בעולם שתקני אחסון מחברה בחול" ובין "כל מקרה לגופו. יש מקרים שנצטרך לפנות לאחסון בחול".
המשפט השני מבטל ביטול מוחלט את הראשון ומקפל אותו לבית קברות של גיבובי שטויות. השני כבר יותר נכון.

מי אמר לך לקחת שרת בסין? על מה אתה מדבר בכלל בהקשר של בר רפאלי? למה אתה מתעלם מזה:
"הנושא פה הוא ישראל או חו"ל כשבתווך הכנסת מחירים, די הזויים ביחס למה שאני מכיר. קשה לך עם VPS כי חלק מהעלות הוא שתצטרך ללמוד? סבבה, מתאים לך שרת שיתופי במחיר התחלתי של 3$? ולפני שתקפוץ כמו... מדובר במחיר התחלתי למחיר חודשי. ככל שמחזור החיוב שתיקח יהיה ארוך יותר (עד שנתיים) המחיר ירד ב 40%. מסוגל לחשב את זה? עכשיו תשקלל את העלות מול תועלת....

רוצה לבדוק זמן טעינה של אתר שיושב על תוכנית כזו בגרמניה?
רוצה לראות שגם אחרי שנתיים המחיר לא משתנה?"

naori88

New member
תווך מחירים

120 שקל בשנה כולל מעמ לחברת אחסון אתרים בארץ על שרת שיתופי!
זה 10 שקל בחודש... וגם בשנה הבאה זה 10 שקל לחודש...
10 שקל זה 2.857 דולר בחודש.
אתה רוצה יותר זול מזה?
תקנה שרת בעיראק או באיראן
שמעתי שיש להם אחלה חבילות אחסון
זה גם כולל חבית נפט

FreeSoft

New member
עשרה ש"ח ל 250M?

תראה לי את החבילה שאתה מדבר עליה בבקשה. להלן הנתונים של החבילה המינימלית בגרמניה:
Disk space Unlimited
Bandwidth Unlimited
Add-on domains 3
Sub-domains 5
Databases 5

עושה גם רושם שאתה לא משהו בחשבון כי על סמך הנתונים שהבאתי זה יצא לך 1.80$....
עכשיו כשאנחנו יודעים מה אנחנו מקבלים וכמה אנחנו משלמים - תרצה לבדוק זמן טעינה של אתר שיושב על חבילה מצוקמקת כזו? (עלות תועלת כבר הזכרנו...)
תרצה לראות שסכום החשבונית הבאה הוא בדיוק כמו החשבונית שלפנייה? (מזכיר לך שמדובר על מסלול חיוב של שנתיים)

למעלה