היי לכם!!!!!!

plomphy

New member
היי לכם!!!!!!../images/Emo39.gif

יש לי שאלה, למישהו יש אולי מתכון של הכנת שפתון? תודה רבה רבה רבה!!!! מתה עליכם!
מאיה

MaYo0sH

New member
מה זה נראה לך פורום בישולים?

חחח סתם אבל מה זאת אומרת מתכון להכנת שפתון? אין שום נוסחת פלא שתוכלי להכין לך לפי טעמך שפתונים בבית :)) מה שכן, את יכולה לגשת לסופר-פארם הקרוב לביתך, לשלם קצת כסף ויש לך שפתון בלי מתכונים ובלי הרבה עבודה. :)))

plomphy

New member
הסבר מפורט

פורום בישול? אני לא אוכלת את השפתון.....
זה לא כאילו אני מתקמצנת, האמתי יש לי הרבה שפתונים כי הייתה לי תקופה שכל חצי שנייה הייתי מורחת אז יש לי איזה 20 מקרובי משפחה מחו"ל... אבל ראיתי כמה מתכונים שאני זוכרת שאחד מהרכיבים היה (באנגלית...
) bees waz ופשוט מחממים את זה בסיר וזה מתקשה לבד במקרר. והסיבה למה הכנה עצמית:::: מצאתי קופסאות חמודות ונורא התלהבתי מהקטע של הכנת שפתונים וכבר הכנתי במחשב כאלה תוויות... הנה אני יראה לכם! אויש מסכנים כמה הייתם צריכים לקרוא.............
מאיה

max63

New member
חלומות פז

פלומפי (מסיינפלד?), חלומות פז. לא תכיני שפתון משעווה של דבורים בלבד ואם כן, מסכן זה שינשק ראשון. בשפתון כ10 מרכיבים וההרכבים נשמרים בסוד. חיפוש באינטרנט יכול להניב איזה מתכון לתערובת "טבעית" אבל זה יצא על הפנים (דו-משמעי, מחוכם הה?). אסיים בציטוט שנראה שאתן כה אוהבות: חחחחחחחחחח

plomphy

New member
טוב, זה ממש לא קשור לנושא הפורום...

אבל פלומפי זה מסיינפלד? מי? מה? אני חשבתי שאני חשבתי על השם לבדי....
אני אאלץ להחליף לניק יותר מקורי....
אוף... אבל תודה על המידע!
מאיה

בואי נגלה לך סוד:)

תעשי כמוני. אני לוקחת את כל השיפותנים והאודמים שנישארים ממסיה אותם קצת ואז שמה בקופסית קטנה וכמבון תמיד מערבבת שניים יחד ויוצא צבע חדש ומדהים שכולם אומרים"וואו איפה קונים כזה"? קחי את שאריות האודמים, תמיסי ושימי בקופסאות החמודות ושימי מדבקה. בהצלחה:)

MaYo0sH

New member
ממממ ../images/Emo54.gif

כן חוץ מזה על איזה קופסאות אתן מדברות?! יעני ממש להמיס שפתונים ואודמים על הסיר????? חח זה נשמע מצחיק לא יותר פשוט וקל פשוט לערבב את שני הצבעים בלי להמיס אותם? ככה אני עושה- לוקחת למשל שפתון בצבע כהה קצת ואז לוקחת שפתון אחר בצבע סגלגל וזה נראה נורא יפה ביחד

plomphy

New member
הקופסאות... ../images/Emo29.gif

יש לי קופסאות עגולות שטוחות שפעם קניתי בהם חרוזים והחלטתי לנצל את הקופסאות.. בקשר לערבוב- רעיון נחמד, אבל יותר התכוונתי לשפתונים בלי הצבע... מצד שני- אני אנסה!!!
מאיה

דווקא קיימים כמה מתכונים..

טוב, אז כמו שמקס אמר, קיימים מתכונים טבעיים לשפתונים.. מצאתי לך אחד לליפ גלוס (זה מה שהכתבה לפחות אומרת..) רק שתדעי שאף פעם לא ניסיתי וגם אין לי כוונות לנסות.. התוצאות על אחריותך ואל תצפי ליותר מדי כי זה לא נשמע משו.. ו.. אני באמת חושבת שיהיה יותר פשוט לקנות שפתון אבל זה כבר לא ענייני.. אז ככה: חומרים : 3 תותים מעוכים במזלג כף שמן שקדים כפית גלצ´רין נוזלי כף דבש כלים : כלי עמיד בחום ו\או אש חתיכת בד עשוי מכותנה צנצנת קטנה עם מכסה הכנה: 1 - להוסיף לכלי העמיד בחום את השמן שקדים , הגליצ´רין והדבש. לחמם במיקרוגל במשך דקה או עד שכל החומרים ימסו. 2 - להוציא, לערבב עם כף ולהוסיף את התותים המעוכים. לחמם מחדש במשך דקה נוספת. 3- לסנן את התערובת בעזרת הבד ישר אל תוך הצנצנת. לשים במקרר עד שהתערובת תתקשה. בין שימוש לשימוש את אמורה לשמור את ה"גלוס" (חחח ,אני בספק אם באמת יצא לך משהו מזה) במקרר , והמקסימום הוא 15 יום.. מקווה שעזרתי ובהצלחה !

למעלה